Slovenië, dat is de natuur op haar mooist. Van idyllische meren gaat het over spectaculaire watervallen tot hoge bergen en diepe valleien. Hou je meer van cultuur? Met alle sprookjesachtige kastelen, barokke bouwkunst en romantische kerken ben je een tijdlang zoet.

Avontuurlijke vakantie

Sportievelingen komen tijdens deze trip absoluut aan hun trekken. Zo krijgen we enkele bergachtige wandeltochten op ons bord die een goede conditie vragen. Ook staat een leuke fietstocht door een natuurpark en een avontuurlijke rafting op ons to do-lijstje. 

Culturele trekpleisters

Om te bekomen van al dat sportieve geweld is de culturele rijkdom van de hoofdstad Ljubljana de ideale remedie. Maar ook de druipsteengrotten van Škocjan en de kwikmijnen van Idrija doen onze stramme spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Grote verplaatsingen doen we met de minibus. We slapen hoofdzakelijk op campings, waar we zelf iets lekkers op ons bord toveren. Af en toe kiezen we voor een jeugdherberg en in Grahovo slapen we in een gezellige B&B.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

opstaan met de zon

Bij het krieken van de dag vertrekt onze minibus naar Slovenië. Omdat de reis te lang is om in een ruk af te leggen, houden we na tien uur rijden halt tussen München en Salzburg. We overnachten er in een gezellige hostel.

dag
02

Langs de Soča

We zetten onze reis verder en tellen de haarspeldbochten van de spectaculaire Vršič bergpas dwars door de Juliaanse Alpen.   In de namiddag arriveren we in de Soča-vallei waar we ons installeren op een kleinschalige camping.  We maken een inlooptocht in deze prachtige omgeving. Wist je dat de smaragdgroene Soča één van de mooiste alpiene rivieren in Europa is?

dag
03
04

ben je sportief?

De sportieve durvers kunnen zich bewijzen. In Bovec maken we een eerste grote wandeling. Je vindt in de streek heel wat mogelijkheden om buitensporten te doen.

In Kobarid komen we niet alleen alles te weten over de gruwelijke geschiedenis van het gebied, we maken er ook een avontuurlijke wandeling door het hooggebergte. Mensen met hoogtevrees, opgelet: we stappen langs smalle paadjes en steken hoge bruggen over. In de namiddag is het tijd voor een extra portie avontuur, een spannende rafting op de Soča rivier. 

Daags nadien rijden we via de Boca-waterval naar de Tolmin-kloof. Tijdens onze twee uur durende toch zien we veel natuurschoon. Eindhalte is de camping in Cerkno.

dag
05

afdalen in de mijnen

In het Partizanerziekenhuis van Franja nemen we een duik in de geschiedenis. Het hospitaal ligt verborgen in een kloof, zodat de Duitse bezetter het niet zou ontdekken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanbinnen ademt het voormalige verzetsziekenhuis nog de sfeer van toen.

Ooit al door een echte mijnschacht gekropen? Na een bezoek aan het stadsmuseum van Idrija, dalen we af in de bekende kwikmijnen. Tijdens de middeleeuwen was Idrija een van de rijkste steden van de streek dankzij zijn kwikontginning.

dag
06

het mooiste ondergronds

Slovenië heeft tal van grotten, maar de allermooiste zijn die van Škocjan. We wagen ons onder de grond en verkennen dit natuurwonder. Het vervolg van de dag verloopt weer bovengronds.  We genieten van een vrije namiddag in deze mooie omgeving. We logeren de volgende twee nachten in een B&B in Grahovo, aan het Cerknica-meer. Als we dat willen, kunnen we er ’s avonds smullen van een typisch Sloveens gerecht. 

dag
07

wielertoerisme

We laten de minibus staan en springen op het zadel. Per fiets verkennen we de plaatselijke dorpjes en het moerasgebied. We stoppen aan het regionale natuurpark Rakov Škocjan. De Rak-rivier toverde hier een 2,5 kilometer lange canyon tevoorschijn, vol natuurlijke bruggen, grotten en holtes. We verkennen te voet de bron en de grot.

Daarna fietsen we verder naar het Cerknica-meer. Een erg bijzonder meer! Tijdens het regenseizoen heeft het een oppervlakte van 40 vierkante kilometer en een diepte van enkele meters, maar in de zomer staat het vrijwel volledig droog. Dan zijn zelfs de gaten waaruit het water opborrelt zichtbaar.

dag
08

tegen de stroom in

Vanuit Borovnica vangen we een avontuurlijke voettocht aan. We volgen de gelijknamige rivier stroomopwaarts en ontdekken de prachtige Helle-kloof. Onderweg komen we enkele watervalletjes tegen. Wie durft er als eerste onder te springen?

Dan is het tijd om de grote stad in te trekken. Ljubljana is niet alleen een culturele aanrader, ook het nachtleven geniet een goede reputatie. Nadien genieten we in een hostel van een welverdiende nachtrust.

dag
09

kuieren in de hoofdstad

Een dagje uitpuffen in Ljubljana. We slenteren langs de marktkraampjes en over de mooie Draken- en Schoenmakersbrug. Ook de basiliek, het Preserenplein en de vele musea zijn de moeite waard om te bezoeken. En natuurlijk laten we de zon op ons gezicht schijnen met een verfrissende drankje in de hand. Zo zijn we topfit voor de 2-daagse trekking!

dag
10
11

2-daagse trekking

Onze reis nadert haar einde, maar we trekken er nog een laatste keer op uit. Twee dagen lang verkennen we het hooggebergte rond het stadje Bohinj. Afhankelijk van onze route verpozen we met een picknick in het groen, of wie weet, met een verfrissende duik in een bergmeertje. Onze verblijfplaats is een berghutje op een hoogte van 1000 meter. Eenvoudig, maar met een million dollar view. De echte klimfanaten kunnen nog naar de top van Ticarica stappen, 2091 meter hoog.

De volgende dag dalen we gestaag weer af. In de late namiddag bereiken we opnieuw onze camping.

dag
12

al zwemmend naar het kasteel van Bled?

Gooien we er nog een laatste kajaktocht tegenaan? Of ga je liever een eindje paardrijden? 

Vandaag bezoeken we Bled, in de juliaanse Alpen. Meteen worden we er begroet door het bekende meer. Het kasteel van Bled ligt op een eilandje in het meer. We varen ernaartoe met een typische pletna-gondel, een gehuurd bootje of … we gaan gewoon al zwemmend. Het water heeft de perfecte temperatuur voor een verkoelende plonspartij. 

Het kasteel van Bled torent 100 meter boven het meer uit en biedt een bijzonder uitzicht over de hele omgeving. Voor de liefhebbers is er nog een wandeltocht rond het meer.

dag
13
14

terugtocht in twee etappes

Tijd om het Sloveense grondgebied te verlaten. We picknicken in Oostenrijk en overnachten in de buurt van Stuttgart. ’s Avonds begroeten we het gekende Gent, waar we onze vrienden en familie honderduit kunnen vertellen over twee memorabele weken in Slovenië!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (camping, B&B, hostel)
 • gebruik kampeermateriaal
 • rafting op de Soča rivier
 • toegang Tolmin kloof
 • toegang partizanerziekenhuis
 • toegang mijnmuseum
 • toegang Škocjangrotten
 • huur fiets (1 dag)
 • verzekeringen (bijstand, annulatie, vakantieonderbreking en lichamelijke ongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 330
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actieve kampeervakantie met bergwandelingen (hoogtemeters!), rafting, fietstocht (ca 40km) en 2-daagse wandeltocht met overnachting in berghut.

Stevige enkel omsluitende wandelschoenen (categorie B) zijn aangeraden voor de wandelingen. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden