Als je zin hebt om een prachtige stad te combineren met muziek, dans en volop sfeer, dan is deze groepsreis je op het lijf geschreven!

Het Szigetfestival staat centraal

We ontdekken Boedapest op een wel heel bijzondere manier. Zo gaan we 6 dagen naar het Szigetfestival waar duurzaamheid, ambiance, een smeltkroes van culturen en – uiteraard – muziek centraal staan. We dansen er de benen van ons lijf en genieten naar hartenlust.

Het beste van Boedapest

We gaan ook op zoek naar wat Boeda en Pest te bieden hebben. En dat is heel wat! Zijn het de culturele bezienswaardigheden, de gezellige cafés en koffiehuizen, de levendige winkelstraten of de machtige Donaurivier die Boeda en Pest van elkaar scheidt die Boedapest zijn unieke sfeer geven? Eén ding kunnen we garanderen: niemand ontsnapt aan de magie van de stad! Beleef zelf hoe onweerstaanbaar aantrekkelijk en charmant deze Hongaarse parel is.

We logeren op een unieke centrale locatie in een leuke hostel, niet ver van het festivalterrein.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

we zijn vertrokken!

In de namiddag nemen we in Zaventem een rechtstreekse vlucht naar het kloppende hart van Hongarije: Boedapest. Een stad die bruist van sfeer en gezelligheid en waar we omringd worden door architecturale pracht. We maken een zalige avondwandeling en genieten van een lekker glas wijn in een ruïnebar. Dat zijn lokale bars die gevestigd zijn in voormalig leegstaande gebouwen, in kelders of fabriekspanden. Vaak hebben ze een fraaie binnentuin en zijn ze uniek ingericht. Een must see!  

dag
02

hallo, Boeda!

In het stadsgedeelte Boeda kuieren we langs mooie, oude huizen. Vele daarvan kijken uit op Donaurivier. Het vergt wat klimwerk, maar de Varhegy (burchtheuvel) en de Gellérthegy (Gellértberg) zijn de moeite meer dan waard. De burcht, de burchtgrotten, het vissersbastion, de Matthiaskerk, het koninklijk paleis, de Elizabethbrug, de citadel … bezienswaardigheden in overvloed!

Ssssssst, horen we daar in de verte al opzwepende muziek? Maar dat bewaren we voor morgen!

dag
03
08

ZES dagen feest op het Szigetfestival

Fris als een hoentje staan we op en we trekken onze beste festivalkleren aan. We zijn helemaal klaar voor the Island of Freedom! Het legendarische Szigetfestival vindt jaarlijks plaats op het Óbuda-eiland. Dat zegt je nu wellicht nog weinig, maar denk aan een sprookjesachtig festivalterrein, gelegen in een groene oase. 

Hier verliezen we makkelijk zes dagen de tijd uit het oog. We laten ons leiden door beats, circus, kunst, sport en sfeer. Naast theatrale acts en vuurshows, zijn er genoeg bomen en hangmatten om even uit te blazen. Of wat dacht je van een verfrissende duik in het koele water aan het festivalterrein? Op muzikaal vlak komt iedereen aan zijn trekken: van wereldmuziek tot stevige dansnummers. 

Bereid je voor op een fenomenale ervaring, die we delen met meer dan 100 nationaliteiten op een van de grootste en meest unieke festivals van Europa.

Als je tussendoor eens wil ontsnappen van de festiviteiten kan dat zeker. Een verkwikkende sessie in een thermaal bad kan bijvoorbeeld een leuke afwisseling bieden. In Boedapest vind je immers de beste badhuizen van Europa.

dag
09

huiswaarts

Slaap je graag nog even uit? Of trek je liever voor de laatste keer de stad nog in? De keuze is aan jou. In de namiddag maken we onze koffers. Met een gelukzalig gevoel en de beste festival hits in ons hoofd keren we terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Boedapest (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel)
 • toegang szigetfestival (6 dagen)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • drankjes
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen, dansen op Sziget

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 12 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden