Turkije: glimlachende gezichten, borden boordevol lekkers en verborgen stranden uit de boekjes. Deze reis laat de najaarse zomerkriebels meteen opflakkeren. We volgen een prachtig traject met het openbaar vervoer, langs bruisende steden, archeologische sites en een adembenemende kustlijn die monden zal doen openvallen van verwondering. Nog niet overtuigd? Een avontuurlijke prikkel mag niet ontbreken. Kajakken op zoek naar een gezonken stad, raften door machtige canyons en een korte, maar heerlijke hike langs de Lycian Way maken het plaatje compleet.

Meet the locals

Liefhebbers van het goede leven maken best een extra gaatje vrij in hun broeksriem. Van smeuïge börek (gevuld bladerdeeg) tot kruidige pide (Turkse pizza). Je smaakpapillen zullen verwend worden. Overgoten met een saus van lokale gastvrijheid, gaan we op zoek naar het beste wat de Turkse cultuur te bieden heeft. 

Waden door het water

Water vormt de rode draad op ons pad. De Middellandse Zee blijft trouw aan onze zijde. Langs steile kliffen komen we terecht op verborgen stranden. Te voet en per boot banen we ons een weg langs spectaculaire canyons. Met een gemiddelde temperatuur in oktober van rond de 25 graden is het genieten geblazen. Het aangename water zorgt voor de nodige verkoeling. ’s Avonds is het gezelligheid troef in de pittoreske kustdorpen. 

Vertragen en onthaasten

Nog op het menu: genieten. Los van de geplande activiteiten is er voldoende ruimte voor ontspanning. Een plons in de zee, snuisteren in de lokale bazaar of een terrasje in de avondzon? We nemen de tijd om de groepsbanden te smeden, achterover te leunen op een comfortabele strandstoel en te klinken op het leven. Less is soms more. Ben je klaar voor een flinke dosis reisvitaminen? 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Turkse smaken in Izmir

Vandaag is het acclimatiseren geblazen. We verwerken de eerste indrukken en laten de gemoedelijke vakantiesfeer rustig zijn werk doen. In het oude stadscentrum van Izmir maken we kennis met elkaar en met de Turkse keuken. Een avondwandeling langs het water behoort nadien tot de mogelijkheden. 

dag
02

Taste of Local

Een lokale gids neemt ons mee op sleeptouw langs kleurrijke markten, bars en restaurants. Geuren en smaken zullen je in vlagen tegemoet komen. Deze food tour vormt een aangename start van een smakelijke reis. In de late namiddag nemen we de trein naar onze nieuwe uitvalsbasis: Selçuk. 

dag
03

Archeologische pracht en praal

We duiken de geschiedenis in met een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes van Efeze. Deze goed bewaarde oude Ionische handels- en havenstad is indrukwekkend te noemen. De prachtig gerestaureerde overblijfselen van bibliotheken, tempels en amfitheaters brengen boeiende verhalen uit de klassieke oudheid weer tot leven. In de namiddag brengen we een kort bezoek aan Sirinçe, een dorp in de bergen dat bezaaid is met wijnkelders. We nemen de proef op de som en schuiven mee aan tafel voor een tasting. 

dag
04

De kust in het vizier

Er wacht ons een stevige transportdag. Vroeg uit te veren zetten we koers richting Middellandse Zee. Onze eindbestemming is Faralya, het vertrekpunt van een wondermooie etappe van de Lycian Way, een fotogenieke kustroute van om en bij de 400 km. Plots is de setting compleet veranderd. We bevinden ons in heuvelachtig gebied met uitzicht op Butterfly Valley, een inham van een betoverende natuurlijke schoonheid. De zonsondergang over zee is er een om nooit te vergeten. 

dag
05

Lycian Way: Faralya-Kabak (ongeveer 10km)

We strikken onze veters voor een unieke wandeling, maar vergeten ook onze badkledij niet voor de beloning achteraf. Zweetdruppels te over, maar de million dollar views zullen je op elk uitzichtpunt omverblazen. Eens aangekomen in Kabak, ploffen we voldaan neer in één van de vele beachbars en duiken we het water in.

dag
06

Saklikent National Park

Heb je ooit al gewandeld door het water? In Saklikent, Turks voor ‘verborgen stad’ volgen we een route van 4km door een van diepste canyons van de wereld. Via loopbruggen en rotsen banen we ons een weg door het koele water. Vergeet zeker niet even omhoog te kijken om je even heel klein te voelen op deze wereld. Van een unieke ervaring gesproken. Later op de dag komen we aan in Kas, alweer een nieuwe parel aan de Turkse zuidkust. 

dag
07

Kekova Sunken Island

Aan boord van een zeekajak kiezen we het ruime sop. Een tourgids neemt ons mee om ruïnes onder de waterlijn te spotten. Onderweg is er tijd om te zwemmen en te snorkelen in een van de idyllische baaien. Nadien bekomen we van de zalige tocht in de sfeervolle straten van Kas. Met de nodige summer vibes in onze rugzak is het ’s avonds tijd om een zalige cocktail aan onze lippen te zetten. Ook voor de mensen die het graag alcoholvrij houden heeft Turkije een waaier aan verrassende mogelijkheden. 

dag
08

Een waaier aan opties

Vandaag houden we het programma optioneel. Op 20 min met de ferry ligt Kastelorizo, het meest oostelijk gelegen Griekse eiland. Een uitstap met een plaatselijke visser richting ‘Blue Cave’ is hier mogelijk. Of wil je liever nog wat peddelen op een SUP-board en genieten van de prachtige stranden? De reisbegeleider zorgt voor een waaier aan mogelijkheden voor een goedgevulde dag. 

dag
09

Op verkenning in Antalya

We nemen afscheid van Kas en zetten de laatste rechte lijn van onze reis in. Bestemming: Antalya. We verkennen de stad vanop de fiets en gaan op jacht naar een souvenir voor het thuisfront. ’s Avonds maken we het gezellig in onze hostel of duiken we het nachtleven in. 

dag
10

Köprülü National Park

Nog een laatste adrenalinestoot krijgen we voorgeschoteld in Köprülü Canyon, een hotspot voor avontuurlijke activiteiten. In het kristalheldere water maken we een rafting tour om nooit meer te vergeten. Een tocht van 14km door de canyon zal de adrenaline door je aderen laten stromen. ’s Avonds kiezen we een leuk restaurant in Antalya om onze reis met een knaller af te sluiten. 

dag
11

Nakend afscheid

We zijn aan de het einde gekomen van ons prachtig & uniek avontuur. Hopelijk heeft de warme Turkse cultuur je helemaal ingepalmd en droom je al van je volgende KrisKras-bestemming!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel - Izmir, Antalya - Brussel
 • Alle overnachtingen (hotels, pensions, hostels)
 • Food tour (Izmir)
 • Toegang Efeze/House of Mary
 • Wine tasting Sirince
 • Zeekajak tour Kekova Island Sunken City
 • Toegang Saklikent Gorge
 • Fietshuur Antalya
 • Rafting Köprülü Canyon
 • alle transport ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

1 etappe van de Lycian Way (ongeveer 10km), wandeling door Saklikent Gorge (ongeveer 5km), zeekajak, rafting. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

We verplaatsen ons met het openbaar vervoer: bus, trein, dolmus (lokale minibus) en taxi. 


Onze voorwaarden