Een wondermooie combo van Spaanse steden. Een week op ontdekking en je Spaanse tongval oefenen? Citytrippen in het land van paella, gazpacho, tortilla en sangria? Flaneren langs prestigieuze gebouwen? Een weekje met KrisKrassers op verkenning? ¡Qué si! Valencia en Madrid, we komen eraan.

Valencia, een zalig stukje Spanje

Valencia is Spanje, maar heeft een heel eigen karakter. De stad heeft een eigen taal, cultuur, feestkalender, keuken en levenshouding. Die attitude wordt perfect verwoordt in vivir sin dormir, leven zonder slaap. De Valencianen vonden de paella uit. Ze drinken verfrissende orxata, het verfijnde Agua de Valencia en een zoete mistella. Vuurwerk, fiesta en siësta zijn dagdagelijkse woorden in het Valenciaanse woordenboek. 

Madrid, de hoofdstad

Oog in oog staan met Picasso’s Guernica of op zoek gaan naar de beer op de Puerta del Sol? Zin om te flaneren langs de Gran Vía? Een broodje calamares smullen in een levendige tapasbar? In Madrid is vanalles te beleven! Geniet je graag van een portie geschiedenis en cultuur en snuif je met plezier de sfeer in gezellige, alternatieve wijken?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Vliegen naar het Zuiden

’s Morgens stappen we op het vliegtuig richting Valencia, 2 uur later zetten we voet op Spaanse bodem. Hopelijk warmt de Spaanse herfstzon ons bij aankomst meteen op.  

We installeren ons in een hippe hostel, waar we de komende nachten zullen verblijven. 

dag
02

Op de fiets

Per fiets ontdekken we de veelzijdigheid van Valencia. We laveren door de smalle straatjes van het centrum, we snuiven frisse lucht op in de groene gordel rondom de stad en we vangen reeds een glimp op van de architecturale pareltjes van Santiago Calatrava. In het historische centrum van Valencia bezoeken we onder meer het tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen Lonja de la Seda. Net buiten de stad, op een van de vele aanlokkelijke terrasjes langs het strand nemen we een pauze en genieten van het uitzicht op de Middellandse zee. 

dag
03

Back to the future

Vandaag wandelen we door het groene Turiapark tot aan de futuristische trekpleister van Valencia. Spontaan denken we aan Star Wars. De wereldvermaarde Valenciaanse architect Santiago Calatrava mocht zich eens uitleven. Het resultaat is Ciudad de las Artes y Ciencias (de stad van kunst en wetenschappen), met onder meer het Oceanografic museum  en het Hemisferic. We overleggen wie wat wil bezoeken (optioneel). De ‘Stad van kunst en wetenschappen’ ligt in het Parque del Turia, een kilometerslang park met vijvers, fonteinen, speelpleinen, sportinstallaties en een concertgebouw. 

’s Avonds genieten we van een verfrissende orxata en/of een traditionele paella. Valencia is tenslotte de bakermat van dit aromatische rijstgerecht.

dag
04

Sporen naar Madrid

Vandaag trekken we met het openbaar vervoer richting Madrid, la capital. We zetten onze bagage af aan onze centraal gelegen hostel. Een parel!In de namiddag verkennen we de hippe vintage buurt van Malasaña en Chueca. 

Wat dacht je van een tinto de verano met zicht op de Madrileense skyline met -hopelijk- een zonsondergang daarbij?

dag
05

Highlights en churros

Na een heerlijk ontbijt in onze hostel, verkennen we de wijken Sol, Plaza Mayor en Huerta en zien zo al enkele van de belangrijkste highlights van de stad. Onderweg stoppen we bij de bekendste churrosbar van Madrid en omstreken. Hier staan de Madrilenen zelfs om 4 uur ’s nachts in lange rijen aan te schuiven. Ook maken we een pitstop bij de Mercado San Miguel om al enkele Spaanse tapas te smullen. 

’s Avonds eten we in één van de gezellige tapasbars, restaurantjes en terrasjes die er in overvloed zijn.

dag
06

Kunst, natuur en tapasavond

In de voormiddag bezoeken we het wereldberoemde Museum Reina Sofia. Hét pronkstuk is Picasso’s meesterwerk La Guernica. Ook schilderijen van Miró en Dalí en andere moderne kunstenaars zijn er te bewonderen.

Hierna is het tijd om even tot rust te komen in het Parque del Retiro, een idyllisch stukje natuur in het hart van de stad. We wandelen doorheen het mooie park en de botanische tuin, we bewonderen van buitenaf het Palacio de Cristal (het glazen paleis) wagen ons aan een boottochtje op het grote meer Estanque Grande. 

’s Avonds proeven we het beste van wat de stad te bieden heeft tijdens een tapastocht in dé bekendste tapasstraat van Madrid. Dat wordt smullen! Wie weet kunnen we nog een flamencovoorstelling meepikken? 

dag
07

Souvenirjacht en afscheid nemen

In de voormiddag hebben we nog wat vrije tijd: zin om eens goed te shoppen in de Gran Via of een bezoek te brengen aan El Rastro, de grootste en populairste vlooienmarkt van Spanje! 

Eerder zin in een museumbezoek, een wandeling,…? Het kan allemaal! 

Na een laatste heerlijke Spaanse lunch nemen we het vliegtuig terug richting België. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel-Valencia (heen)
 • Vlucht Madrid-Brussel (terug)
 • luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen (hostels) + ontbijt inbegrepen
 • trein Valencia-Madrid
 • Metro in Madrid
 • huur fiets Valencia (1d)
 • bezoek Reina Sofia museum
 • Huur bootje Parque del Retiro
 • verzekeringen
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele activiteiten
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Stadswandelingen en fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 14 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden