De wervelende hoogtepunten van Vietnam zijn een traktatie voor velen: de cultuurzoeker, de natuurliefhebber en de sportieveling. Niet te vergeten worden onze smaakpapillen duchtig verwend door de overheerlijke Vietnamese keuken.

Ontdekking van de Mekong Delta

Tijdens een 2-daagse excursie ontdekken we verschillende dorpen en natuur rond de Mekong Delta. Een gids laat ons het traditionele Vietnamese leven zien en neemt ons mee naar de indrukwekkende Cai Rang floating market.

Bruisende steden

In Ho Chi Minh City en Hanoi heerst een drukke bedrijvigheid die zowel overweldigend als geruststellend gezellig aanvoelt. Tussen de geurige wierookwolken en kruidenmanden kuieren we doorheen de kleurrijke markten. Daarnaast zoeken we de rust op in het pittoreske Hoi An met de vele gezellige straatjes vol lampionnen. Ook duiken we de geschiedenis in van de verboden stad in Hue.

Natuurpracht en motorbike tour in het noorden

In Phong Nha nationaal park trakteren we onszelf op een daguitstap door de groene jungle en grotten van dit opmerkelijke park. De Ninh Binh provincie met zijn prachtige kalksteenberglandschappen laten we niet links liggen. Op het einde van onze reis springen we achterop een motorbike voor een 3-daags avontuur op de bekende en verbluffend mooie Ha Giang Loop. We rijden door één van de mooiste berglandschappen van Vietnam en maken kennis met de prachtige lokale cultuur.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

Ho Chi Minh City

We landen in het commerciële hart en de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh City (HCMC), het voormalige Saigon. Met de taxi trekken we naar Pham Ngu Lao, het reiscentrum van de stad vol pensions, cafés en restaurantjes.

dag
03

Franse invloeden

We doorkruisen HCMC onder meer met de bekende cyclo en dwalen doorheen talrijke marktjes. De sereniteit van de vele tempels is een lust voor het oog en staat in schril contrast met de bewogen geschiedenis van de stad. Nood aan een opkikkertje? Dan stoppen we in één van de vele koffiebars voor een verkwikkende Vietnamese koffie.

Vietnam is een voormalige kolonie van Frankrijk en dat is duidelijk merkbaar in de architectuur zoals in de Cathédrale de Nôtre Dame. In de Cholon-buurt zie je dan weer een duidelijke Chinese invloed. Sluiten we de dag af met een maaltijd in een authentiek lokaal restaurant of duiken we Ben Thanh Street Food Market in om onze buikjes te vullen?

dag
04
05

2-daagse excursie aan de Mekong Delta

Vanuit HCMC gaan we op een 2-daagse uitstap naar de regio rond de Mekong-delta. Deze gigantische rivier met zijn vele uitlopers ontspringt op het Tibetaanse plateau en mondt vervolgens uit in de Zuid-Chinese Zee, duizenden kilometers verder. We laten ons twee dagen gidsen door het platteland van Vietnam. Overnachten doen we in een lokale homestay. Een groot deel van het dagelijkse leven speelt zich af op de rivier. Een bezoek aan de indrukwekkende Cai Rang floating market mag niet ontbreken. Onze Vietnamese gids leert ons de Vietnamese traditionele gewoontes en treedt als tolk op voor nieuwsgierige eilandbewoners.

Op het einde van de tweede dag worden we afgezet in HCMC waar we ’s avonds in Saigon Train Station de nachttrein naar Danang nemen.

dag
06

charme troef!

Vele toeristen beschouwen het voormalige handelscentrum Hoi An als het mooiste stadje van Vietnam. Kooplieden bouwden er gedurende eeuwen weelderig uitgeruste woon- en handelshuizen, tempels en vergaderruimten. Inmiddels zijn er heel wat gebouwen knap gerestaureerd. Deze stad is ook gekend als culinaire hotspot met enkele unieke gerechten zoals Banh vac – een smakelijke dumpling met garnalen en knapperige uitjes. Een kookles waar we ons eigen avondmaal bereiden mag dus niet ontbreken. Dat wordt smullen! Als kers op de taart steunen we met deze kookles een organisatie die zieke kinderen helpt over heel Vietnam.

dag
07

small, medium, large?

Naast tal van andere bezienswaardigheden, is Hoi An dé kleermakersstad. Je hoeft alleen het ontwerp en de stof te kiezen. Laat je maten opnemen en je nieuwe outfit komt eraan!

Daarna verplaatsen we ons naar het prachtige An Bang strand. Na een namiddag relaxen op het strand verwennen we onszelf met heerlijke vers gevangen vis in één van de vele lokale restaurants.

dag
08

tempelstad My Son

Veertig kilometer verder naar het zuidwesten bevindt zich de tempelstad My Son. Tijdens de dynastie van Champa, ooit een machtig rijk, was het een keizerlijke stad. Tussen de vierde en de dertiende eeuw — de volledige bouwperiode van dit enorme complex — was My Son het religieuze

en culturele centrum van de Cham, een hindoeïstisch volk van zeevaarders. De stad is gelegen in een groene vallei waar verfrissing in de rivier mogelijk is.

dag
09

spectaculaire route

We reizen verder noordwaarts naar Hue. Onderweg worden we getrakteerd op een adembenemend uitzicht! In het gezellige Hue, samen met Hoi An erkend als werelderfgoed op de UNESCO-lijst, bezoeken we de Verboden Stad en de Dong Ba-markt. Op deze bruisende markt vinden we allerlei lekkernijen en leuke souvenirs voor het thuisfront.

dag
10

verkenning op de fiets

Vandaag maken we een fietstocht naar de Thien Mu pagode, gebouwd op een heuveltop boven de Parfum-rivier. In deze 21 metershoge achthoekige pagode bestuderen vrome monniken tot vandaag de leer van Boeddha. Omdat we ons al warm getrapt hebben, nemen we er eventueel ook de keizerlijke tombes van Tu Duc en Minh Mang bij.

dag
11

onderweg naar weelderige natuur

We nemen afscheid van Hue en reizen verder naar Phong Nha. We installeren ons in een leuke hostel met zwembad en genieten van de mooie omgeving.

dag
12

Phong Nha avontuur

Het opmerkelijke Phong Nha nationaal park, dat in 2003 tot Unesco werelderfgoed werd uitgeroepen, bevat de oudste kalksteenbergen van Azië, die zo’n 400 miljoen jaar geleden gevormd werden. Met honderden grotten en ondergrondse rivieren is Phong Nha hemel op aarde voor speleologen. Een bezoek aan dit prachtige groene park mag dus niet ontbreken. Begeleid door een gespecialiseerde organisatie trekken we er op uit voor een onvergetelijke daguitstap.

Nadien hebben we nog wat tijd om uit te blazen in onze hostel voordat we de nachtbus op springen richting Ninh Binh. We komen midden in de nacht aan, dus rusten verder uit in onze hostel voordat we aan de volgende dag beginnen. 

dag
13
14

Ninh Binh

De komende 2 dagen doen we het rustig en spenderen we in de Ninh Binh provincie, die bekend staat om zijn prachtige kalksteenberglandschappen. Naast wat relaxen, huren we fietsen om de omgeving te verkennen. Ook een boottochtje doorheen het wondermooie Tam Coc staat op het programma waar de bootbestuurders roeien met hun voeten. Tegen zonsondergang beklimmen we de 500 treden van de berg aan Mua Cave. Aan de top wacht ons een verbluffend mooi uitzicht over de omgeving.

dag
15
16

Parijs van het Oosten

We reizen door naar Hanoi, waar we twee dagen de tijd hebben om deze tweede miljoenenmetropool van Vietnam te ontdekken. We kuieren langs de kleine straatjes in het sfeervolle oude centrum en aan het Hoam Kiem Lake. De bloemenmarkt, de zeepwinkeltjes en de leerafdeling, de kruidenverkopers en de hoedenmakers… zorgen voor een bruisend gevoel in de stad. De bezienswaardigheden in Hanoi zijn oneindig: boeiende musea, imposante pagodes, gezellige cafés en ontelbare souvenirstalletjes.

Na 2 dagen nemen we de nachtbus verder noordwaarts, naar de Ha Giang provincie. Het komende avontuur wordt de kers op de taart van deze prachtige rondreis doorheen Vietnam.

dag
17
19

3-daagse Ha Giang loop

Klaar om het echte ongerepte Vietnam te zien? De komende 3 dagen reizen we achterop op een motorbike van Yen Minh naar Dong Van, meer bekend als de verbluffend mooie Ha Giang Loop vlakbij de grens met China. Met elk onze eigen motochauffeur genieten we met volle teugen van misschien wel de mooiste berg- en rijstveldlandschappen van Vietnam. We smullen van heerlijke lokale gerechten, maken kennis met de lokale bevolking, rijden door typische bergdorpen met hun kleurrijke markten, leren bij over de traditionele klederdracht van de H’mong mensen en genieten van de ontzettend mooie uitzichten.

Na deze verbluffend mooie trip nemen we de nachtbus terug naar Hanoi.

dag
20

Hanoi laatste dag Vietnam

Aan alle mooie liedjes komt spijtig genoeg een einde. Onze laatste dag in Hanoi is aangebroken. Reserveer zeker plaats in je rugzak, want in Hanoi kan je unieke snuisterijen en souvenirs kopen.

dag
21
22

heimwee start in het vliegtuig

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van deze Aziatische parel. Het zal vreemd aanvoelen om – na deze fantastische vakantie – terug voet op Belgische bodem te zetten. Gelukkig kunnen we al onze herinneringen koesteren die we nooit meer zullen vergeten.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Inbegrepen Vlucht Brussel-Ho Chi Minh / Hanoi-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension, hostel, homestay)
 • 2-daagse excursie Mekong Delta (inclusief overnachting, gids, vervoer en 4 maaltijden)
 • alle transport ter plaatse
 • Kookles Hoi An (inclusief avondmaal)
 • excursie My Son tempels
 • toegang tot de Verboden Stad in Hue
 • huur fiets (2 dagen)
 • Phong Nha avontuur (gegidste daguitstap inclusief lunch)
 • Toegang + boottochtje Tam Coc
 • Toegang Mua cave
 • 3-daagse motorbike tour Ha Giang loop (inclusief easy rider, maaltijden en 2 overnachtingen)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • visumkosten
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

2 daguitstappen per fiets, daguitstap Phong Nha nationaal park; door het warme en vochtige klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 104 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
 • visum verplicht

Onze voorwaarden