Klaar om erop uit te trekken in eigen land? Ga voor deze trip naar onze mooie Ardennen, waar we ons actief uitleven, slapen in een prachtig vakantiehuis en relaxen in de mooie natuur. Onze huis is gelegen vlakbij de rivier van de Semois in Herbeumont.

Deze vijfdaagse wordt een mix van actieve natuurpracht, gezelligheid en een snuifje cultuur. 
Hou je van avontuur en ontdekkingen? 
Dan is deze vijfdaagse in eigen land zeker iets voor jou!

Op het programma staan onder andere een kajaktocht op de Semois, mountainbiketocht, een wandeling in de mooie natuur en een bezoek aan een oude mijnschacht.

Maar we willen jullie ook laten genieten van het leuke gezelschap, de sfeer aan ons vakantiehuis (denk: BBQ'tje, Kubb, spelletjesavond...) en de groene natuur die ons omringt.

Klaar? Wij wel!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Gezellig Chiny

De eerste dag carpoolen we gezellig samen richting Herbeumont. Daar komen we in de namiddag aan. Herbeumont is een vredig dorp in de Belgische provincie Luxemburg, gelegen in de schaduw van de ruïnes van een fort. We leren elkaar beter kennen bij een hapje en een drankje en verkennen de omgeving te voet.

dag
02

Kajak op de Semois

Donderdag krijgen we eerst een korte uitleg over het kajakken en de veiligheidsvoorschriften. Daarna stappen we in onze kajak. We oefenen het peddelen eerst op een rustig, vlak stuk water. Daarna zijn we klaar voor het echte werk! Als de waterstand te laag zou zijn of de stroming te sterk, dan doen we een alternatieve activiteit zoals een avonturenpark/hoogteparcours.
In de late namiddag brengen we een bezoek aan de abdij van Orval. 

’s Avonds genieten we van onze eigen kookkunsten. 

dag
03

Ondergronds

Vrijdag dalen we af in de Ardense ondergrond en ontdekken we het wonderbaarlijke werk van de "scailtons", de Ardense mijnwerkers. We ontdekken dit  grotendeels vergeten, maar toch glorieuze industriële verleden.

’s Avonds kubben we en is er tijd voor een gezelschapsspel en BBQ.

dag
04

Mountainbiken in Bertrix

Na een stevig ontbijt en met een bundel zonnestralen op onze snoet zijn we klaar voor een prachtige mountainbiketocht in de bossen van Bertrix. Reken op een tocht van zo’n 20 kilometer mountainbiken.

dag
05

Wandelen in het groen

Zondag rustdag? Niets van: vandaag trekken we onze wandelschoenen aan! We kozen een mooie luswandeling uit in Herbeumont van zo’n 15 kilometer. Die ronden we af tegen 15u.

Daarna vertrekken we terug naar huis, met een hoofd vol mooie herinneringen aan deze vakantie in eigen land!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 5 / max. 7
Inbegrepen
 • alle activiteiten (mountainbiken met helm, kajaktocht incl. reddingsvest, bezoek mijn met audiogids, bezoek abdij Orval)
 • alle overnachtingen (vakantiehuis)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • transport heen en terug
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

kajaktocht, mountainbike, wandelingen

Praktisch

Kajak

De weersomstandigheden hebben we niet in de hand. Als het water in de Semois te laag zou staan, zoeken we een alternatieve activiteit. Vorige editie was dit een avonturenparcours.

Vervoer

Eigen vervoer of carpool

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden