Dit gebied met glooiende heuvels en bergen boeit elke natuurliefhebber. Tijdens onze vele wandelingen bestaat het decor uit klaterende bergbeekjes, reusachtige beuken en dennen, kronkelende bospaden, veenmoeras en steile rotswanden.

Dit gebied met glooiende heuvels en bergen boeit elke natuurliefhebber. Tijdens onze vele wandelingen bestaat het decor uit klaterende bergbeekjes, reusachtige beuken en dennen, kronkelende bospaden, veenmoeras en steile rotswanden. Met een beetje geluk spotten we reeën of herten in dit bosrijke gebied. Ook kuieren we rond in de middeleeuwse wijk van Colmar en we bezoeken de imposante burcht Haut-Koenigsbourg met zijn tot de verbeelding sprekende wachttorens.

Genieten is het codewoord

Overdag picknicken we in de vrije natuur en ’s avonds genieten we met een goed glas regionale wijn en van het lekkers uit de Franse keuken. We slapen in een vakantiehuis.

Op maat van natuurliefhebbers

Hou je van wandelen en wil je proeven van de lokale cultuur in de Vogezen? Tijdens de tochten zijn er af en toe pittige hellingen. Toch houden we een rustig tempo aan om zo veel mogelijk van de omgeving te kunnen genieten.

 

 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

voor dag en dauw

Bij het ochtendkrieken rijden we met de minibus richting Vogezen. Na een picknick maken we een wandeling nabij Lac Vert. Dit meer heeft zijn naam te danken aan een soort watermos dat het water groen kleurt. Tijdens de wandeling ontdek je hoe groen dat is. Met een beetje geluk ontdekken we ontdekken zonnedauw, een vleesetende plant, in het veenmoeras. Ook de afdaling van de Tanet, een granieten opeenhoping van enorme rotsblokken, is een spectaculaire ervaring.

’s Avonds maken we een heerlijke maaltijd in ons vakantiehuis en klinken we op een sportieve en gezellige vakantie! 

dag
02

naar de top

Ons doel bestaat vandaag uit Le Grand Ballon, met zijn 1 424 meter het letterlijke hoogtepunt van de Vogezen. Langs kronkelende bospaden maken we de klim naar de top. Daar is het panorama uitzonderlijk mooi. Onderweg bezoeken we de abdijkerk van Murbach.  

dag
03

Massif du Hochneck

Bij het ochtendgloren klimmen we een halve dag over de kam van de Hohneck. We stappen door groene beuken- en sparrenbossen en over hooggelegen chaumes of weiden. Dankzij de talrijke schitterende uitzichten is deze tocht de ideale kennismaking met de Vogezen. Via kleine weggetjes ontdekken we de pracht van de top van het Massif du Hohneck en we krijgen een ongelofelijk zicht op het Keteldal. 

In de namiddag brengen we een bezoekje aan Haut-Koenigsbourg, de bekendste Vogezenburcht, met gigantisch dikke muren en tot de verbeelding sprekende wachttorens. Door zijn ligging op 757 meter hoogte, genieten we een prachtig uitzicht over de beboste heuvels in de omgeving. Daarna rijden we naar Colmar. We wandelen door de middeleeuwse wijk La Petite Venise waar fonteintjes, vakwerkhuizen en torentjes onze aandacht trekken. 

dag
04

het goede leven

In Ribeauvillé plannen we onze laatste wandeling. De uitgestrekte bossen, kabbelende bergbeekjes en grillige rotswanden doen ons helemaal ontspannen. Misschien komen we ook gemzen, reeën of herten tegen. Een zalige picknick in het bos zet de kers op de taart van het buitenleven. Daarna zoeken we eventueel nog de wijnkelders van Ribeauvillé op. Bij een laatste glaasje smaakvolle wijn dromen we alweer van ons eigen bedje. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (vakantiehuis)
 • toegang Haut-Koenigsbourg
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actief: echte wandelvakantie op heuvelachtig terrein, wandelingen variërend van 4 tot 7 uur stappen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden