British Columbia, de meest westelijke provincie, strekt zich uit van de Stille Oceaan tot de Rocky Mountains. Daartussenin ligt een adembenemend en zeer gevarieerd landschap verborgen. Ook de kleurrijke cultuur van de indianenvolkeren en de sporen van de Europese kolonisten geven het gebied een interessant karakter.

Op het programma staan twee dagtochten in Banff National Park, een mountainbiketrip, twee dagtochten in het Yoho National Park, een raftingtocht op de Kicking Horse River, een driedaagse trekking in Jasper National Park, een tweedaagse kanotocht en een beklimming van een vulkaan in het Garibaldi National Park. Met een beetje geluk spotten we elanden, herten, prairiewolven, wasberen, futen, otters, bevers en beren!

In Vancouver sluiten we onze reis af. Overdag verkennen we de smeltkroes van oude en nieuwe architectuur. ’s Avonds krijgen we misschien een spectaculair vuurwerk voorgeschoteld.

We verplaatsen ons met een minibus of te voet en slapen meestal in tenten of een enkele keer in een jeugdherberg. De klemtoon ligt op eenvoud en een overdonderende natuurpracht. We krijgen spectaculaire uitzichten te zien waarvoor we soms zware fysieke inspanningen moeten leveren.

Wel naar West-Canada maar liever niet kamperen?  Bekijk dan zeker onze andere West-Canada reis!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

koffers klaar

We vliegen naar Calgary en zetten onze eerste stappen op Canadese bodem.

dag
02

voorbereiding

‘s Morgens verlaten we Calgary en rijden door naar het Banff National Park. Aangekomen installeren we ons op een eenvoudige, maar prachtig gelegen camping. We maken een inlooptocht en bereiden ons voor op de zware dagtocht van morgen. ’s Avonds kunnen we wat rondslenteren in Banff of een duik nemen in de zalige Upper Hot Springs. Ideaal om onze spieren tot rust te laten komen!

dag
03

allemaal naar boven

Vandaag staat een zware, maar prachtige, tocht op het programma. Als het weer meezit, kunnen we opteren om Cascade Mountain te bedwingen (2999 m), maar dan moeten we toch een hoogteverschil van zo’n 1325 meter zien zitten! Minstens even mooi, maar gelukkig iets minder pittig (als eerste dagtocht) is de ‘Cory Pass Loop’. Een tocht van slechts 13 km, maar ook hier moet 915 meter geklommen worden! Wat we ook kiezen, het wordt een prachtige maar uitdagende dag. Gelukkig moeten we slechts een dagrugzak meenemen.

Voor onze zware inspanningen worden we sowieso beloond met unieke uitzichten op de omgeving en de voldoening op het einde van de dag. Ons ’s avonds eens culinair laten verwennen in een plaatselijk restaurantje is een aanrader.

dag
04

op de pedalen

We ruilen de wandelschoenen in voor een mountainbike. Banff National Park heeft immers ook toffe biketrails; we zoeven over de paden.

dag
05

Lake Louise

In en rond Lake Louise hebben we opnieuw enkele opties. Ofwel kiezen we de tocht langs de meren ‘Plain of Six Glaciers trail’ (7u wandelen, met zo’n 500 meter stijgen), ofwel kiezen we voor een toppoging van Mount Fairview. Dit laatste heeft alleen maar zin bij goed weer, want de top ligt op 2744 meter hoogte! Bereid je dan ook voor op 1000 hoogtemeters…

We kunnen ook Lake Moraine bezoeken en van daaruit een wandeling maken. Wat we ook kiezen, deze regio is prachtig waarbij we eeuwige sneeuw, gletsjers en turquoise meren zullen tegenkomen.                    

dag
06

klein maar fijn

We trekken naar het naburige Yoho National Park, het kleinste nationaal park, waar we genieten van ruige landschappen, spectaculaire watervallen, uitgestrekte ijsvelden en een van de meest intrigerende fossielbedden ter wereld. Langs de Icefield-route krijgen we prachtige, unieke vergezichten te zien. 

dag
07

raften

Door het Yoho National Park loopt de Kicking Horse River. Deze rivier leent zich goed voor rafting. Een gids neemt ons mee op een nat avontuur. We beginnen in een rustig tempo, zodat we de techniek wat onder de knie krijgen. Daarna versmalt de rivier en wordt het een klasse IV rafting.

dag
08

De balu trail

Glaciar is een nationaal park waar niet zoveel toeristen heen gaan. We kunnen ze niet meer ongelijk geven. Een prachtige wandeling voert ons naar de top van de wereld!!!
Dit park is ook bekend voor zijn grizzly beren, met een beetje geluk…

dag
09

onderweg genieten

Via de Icefields Parkway rijden we naar Jasper National Park. De rit is een belevenis op zich en toont enorme, met sneeuw bedekte toppen, machtige watervallen, glanzende meren, immense ijsvelden, met bloemen overdekte weilanden en uitgestrekte bossen. 230 kilometer lang worden we getrakteerd op pure wildernis.

We overnachten op een mooie camping.

dag
10
12

3-daagse trekking

Tijd om onze grote rugzak in te pakken, want we trekken 3 dagen in de wildernis. We kiezen voor één van de trails die het beste van de Rockies laat zien. 

Op de camping beschikken we alleen over de hoogstnoodzakelijke voorzieningen: een bearpool, waar we ’s nachts ons eten in hangen zodat er geen beren op afkomen, een picknicktafel en een openluchttoilet. We zitten op hoge hoogte, dus verwacht koude nachten. Temperaturen tegen het vriespunt zijn niet uitzonderlijk in de zomer. 

dag
13

rustdag

Een welverdiende rustdag in Jasper.

dag
14

op naar het volgende avontuur

Met de minibus rijden we naar Clearwater, de poort naar Wells Gray Provincial Park, ook gekend als Waterfall Park. We zetten onze tenten op, genieten van het uitzicht en bereiden ons voor op het kanoavontuur van morgen. Iemand zin in een glaasje Canadese wijn?

dag
15
16

Wells Gray 2-daagse per kano

De meren in Wells Gray nodigen uit tot een kanotrip. Onder begeleiding van een expert schepen we in voor een tweedaagse door het park. ‘s Avonds kamperen we langs de oevers van Clearwater Lake.

We krijgen een woordje uitleg over berenecologie en hoe we veilig kunnen kamperen en wandelen in de berenhabitat. Hoewel de kans klein is dat je ze tegenkomt, ben je toch beter voorbereid.

dag
17

onderweg

Vandaag rijden we richting Vancouver. We genieten van het schitterende landschap en houden halt in Whistler. Dit stadje kreeg internationale bekendheid toen het in 2010 de Olympische winterspelen mocht organiseren.

dag
18

de laatste krachtinspanning

We rijden door naar het Garibaldi Provincial Park waar de beklimming van de ‘Black Tusk’ op het programma staat.

dag
19
21

tijd voor Vancouver

Het einde van de reis komt stilaan in zicht. We rijden naar Vancouver en brengen onze wagen terug. Een centraal gelegen jeugdherberg is onze uitvalbasis om de wereldstad Vancouver te bezichtigen.

We bezoeken onder meer de totempalen in Stanley Park, China Town en het Harbour Centre. In de Vancouver Art Gallery maken we kennis met Emily Carr, we gaan sterren kijken in het Mac Millan Space Centre of ontmoeten de oorspronkelijke bewoners van Canada in het Vancouver Museum.

Op dag 21 vatten we  onze terugreis aan.

dag
22

welkom thuis

We komen aan in België. Onze fantastische reis zit erop, tijd om een nieuw avontuur te plannen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 6
Inbegrepen
 • vlucht Brussel - Calgary / Vancouver - Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (huur minibus 18 dagen + openbaar vervoer)
 • shuttle naar Lake Louise en Moraine Lake
 • alle overnachtingen (camping en jeugdherberg)
 • gebruik kampeermateriaal
 • huur mountainbike (1 dag)
 • kano-tweedaagse (inclusief gids en materiaal)
 • toegang tot alle nationale parken
 • rafting (1 dag inclusief lunch)
 • verzekeringen (bijstand, annulatie, lichamelijke ongevallen en vakantieonderbreking)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 650
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

zeer actief: inclusief enkele dagtochten (7-9 uur stappen), een 3-daagse trekking (dagelijks min. 5 uur stappen, tot max. 1700 hoogtemeters) waarbij je zelf je rugzak draagt, 1 dag raften, 1 dag mountainbiken en 2-daagse kanotocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 75 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (minimaal geldig tot 6 maanden na terugkomst)
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn


Onze voorwaarden