Slovenië tijdens de winterperiode, dat is de natuur op haar mooist. Van idyllische bevroren meren gaat het over spectaculaire watervallen tot hoge bergen en diepe valleien. En met een beetje geluk kleuren de talrijke groene bossen en wouden er magisch wit, onder een fraai sneeuwtapijt. Hou je meer van cultuur? Met alle sprookjesachtige kastelen, barokke bouwkunst en romantische kerken ben je een tijdlang zoet.

Deze reis staat in het teken van kerstsfeer en winterse taferelen: een bezoek aan de gezellige kerstmarkten van Ljubljana en Bled, langlaufen en met de sneeuwracketten op pad in de Julische Alpen, wandelen rond de idyllische meren van Bled en Bohinj en een kerstspektakel in de indrukwekkende Postojna. Heerlijk samen oudjaar vieren in een idyllische omgeving kan uiteraard niet ontbreken. 

Magische kerst in de Postojna grot

Slechts enkele dagen op het jaar wordt de bekende Postojna grot omgetoverd tot een heus kerstafereel én wij zijn erbij! Een interactieve ervaring met levende kerststal en muzikale optredens staat ons te wachten. 

Oudjaar aan het glinsterende meer van Bled

We verkennen onder andere het levendige centrum van de Sloveense hoofdstad, Ljubljana en snuiven er de kerssfeer op. Een bezoek aan het kasteel met panoramisch uitzicht op de stad mag uiteraard niet ontbreken!  We vieren oudejaarsavond in een uniek decor: het sprookjesachtige meer van Bled.

Wintersport in de Julische Alpen en het Triglav Nationaal Park

Naast het genieten van stad en natuur maken we er ook een actieve vakantie van. Van stappen met sneeuwschoenen, langlaufen, genieten van de krakende sneeuw onder onze voeten tot een schitterende sterrenhemel als beloning. We maken ook een winterse wandeling langs de prachtige natuurmeren van Bled en Bohinj. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

opstaan met de zon

Bij het krieken van de dag vertrekt onze minibus naar Slovenië. Omdat de reis te lang is om in een keer af te leggen, houden we na ca. tien uur rijden halt tussen München en Salzburg om er te overnachten. 

dag
02

kerstspektakel in de Postojna grot

Bij aankomst in Slovenië dompelen we ons onder in een magische kerstsfeer in de Postojna grot. en wonen één van de grootste kerstevenementen in Slovenië mee. Een ondergrondse interactieve ervaring met unieke kerstoptredens.

dag
03

pittoresk havenstadje Piran / Triëste

In Piran aanschouwen we met eigen ogen waarom dit havenstadje ‘de parel van de Adriatische Zee’ wordt genoemd. Piran behoorde vroeger tot Venetië en dit is terug te vinden in het straatbeeld: pastelkleurige gebouwen, charmante pleintjes, kleurrijke straten. We beklimmen de stadsmuren en genieten van het mooie uitzicht op de Adriatische Zee. Ook het nabijgelegen, Italiaanse Triëste is optioneel te bezoeken.

dag
04

levendig Ljubljana

Ljubljana tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode ademt sfeer en gezelligheid: kraampjes met ambachtelijke producten, glühwein en een feeërieke sfeer. We wandelen over de mooie Draken- en Schoenmakersbrug. Ook de basiliek, het Preserenplein en de vele musea zijn de moeite waard om te bezoeken. Ljubljana is niet alleen een culturele aanrader, ook het nachtleven geniet een goede reputatie.  

dag
05
06

winterse natuurtaferelen aan de meren van Bled en Bohinj

Wanneer we richting Bled rijden, worden we er begroet door één van de meest gefotografeerde meren ter wereld. Ongetwijfeld heeft het unieke kasteel op een eiland in het midden van het meer hier mee te maken. We varen ernaartoe met een typische pletna-gondel. Het kasteel van Bled torent 100 meter boven het meer uit en biedt een bijzonder uitzicht over de hele omgeving. We maken ook tijd voor een natuurwandeling rond het meer.  We hebben nog méér geluk want de volledige maand december is Bled in kerstsfeer. De boulevard langs het meer is helemaal omgetoverd tot kerstpromenade.

Het grootste meer van Slovenië, het meer van Bohinj, is vlakbij en ook een bezoekje waard! Deze oase van rust is in de winter een uitverkoren plek voor een rustige (sneeuwracket) wandeling. 

dag
07
10

winterwonderland in Kranjska Gora en de Juliaanse Alpen

Vandaag rijden we richting hogere oorden naar de Julische Alpen. We binden de langlauflatten aan en maken een winterse wandeling. We overleggen samen hoe we de volgende  dagen doorbrengen: skiën of snowboarden, langlaufen of een andere leuke activiteit zoals ons laten verwennen in een spa.  We kunnen ook met een slee naar beneden te sjezen terwijl we genieten van de wind in onze haren en van het uitzicht.

dag
10
11

terugtocht in twee etappes

Tijd om het Sloveense grondgebied te verlaten. We picknicken in Oostenrijk en overnachten in de buurt van Stuttgart. ’s Avonds begroeten we het gekende Gent, waar we onze vrienden en familie honderduit kunnen vertellen over twee memorabele weken in Slovenië!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus (11 dagen)
 • alle wegentaksen
 • alle overnachtingen (guesthouse,appartement)
 • bezoek kasteel van Bled
 • bezoek kasteel Ljubljana
 • huur sneeuwraketten (1d)
 • huur langlaufmateriaal (1/2d)
 • bezoek Postojnagrot
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • optionele activiteiten
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Stads- en sneeuwwandelingen, langlaufen, sneeuwracketwandeling. Actieve, afwisselende wintervakantie. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden