Kleurrijke steden, de azuurblauwe Caraïbische zee en de indrukwekkende Maya-architectuur. Yucatán is de enige Mexicaanse regio die deze drie troeven combineert. Dit is kortom dé perfecte bestemming om te ontsnappen aan het Belgische winterweer.

Tijdens deze 15-daagse groepsreis ontdek je de levendige Zuid-Mexicaanse vibes op het schiereiland Yucatán. We wisselen culturele uitstapjes naar koloniale steden af met tochten door de mysterieuze mangroves en nationale parken. Uiteraard bewonderen we de Maya-stad Chichén Itzá, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Ook op culinair vlak worden we verwend: de Mexicaanse keuken is wereldvermaard. We blazen uit op het paradijselijke Isla Holbox, waar je enkele dagen vertoeft zoals God in… Mexico! 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

overnachten in Cancún

We vliegen naar Cancún, een toeristische stad in het noorden van Yucatán. Onze vlucht gaat via Madrid. 

dag
03

slenteren door Mérida

Na een goede nachtrust reizen we onmiddellijk door naar Mérida, de hoofdstad van Yucatán. Al slenterend door de smalle straatjes verkennen we dit lieftallig stukje Mexico. Een bezoek aan het Gran Museo del Mundo Maya, waar je alle Maya-geheimen ontdekt, is een echte aanrader. We zoeken de schaduw op van de laurierbomen op Plaza Grande, een van de mooiste pleinen van Mexico. Op de markt proeven we de eerste licuado’s (Mexicaanse smoothies) en enchilada’s (gevulde zachte tortilla's) van deze reis. 

dag
04

natuurpracht in Celestún

We gaan vroeg op pad: er staat een excursie naar Celestún gepland. Dit havenstadje is vooral populair omdat het vlakbij het Parque Natural del Flamenco Mexicano ligt. Het natuurpark bestaat uit een wirwar van mangrovebossen en telt duizenden flamingo’s. Ook krokodillen, pelikanen en heel wat andere kleurrijke vogels hebben er hun thuis. We maken een boottrip door de mangroves en bewonderen deze natuurpracht. ’s Avonds rijden we terug naar Mérida.

dag
05

het nieuwe wereldwonder Chichén Itzá

Op een rit van twee uur van Mérida ligt een van de beroemdste Maya-sites ter wereld: Chichén Itzá. Deze Maya-stad is prachtig gerestaureerd en behoort tot de nieuwe wereldwonderen. Het is dus geen toeval dat hier heel wat toeristen rondlopen: iedereen wil de indrukwekkende bouwcapaciteiten van de Maya’s bewonderen. We brengen voor de derde keer de nacht door in Mérida.

dag
06

op ontdekking in het koloniale Campeche

Vanuit Mérida rijden we naar Campeche, een koloniale sprookjesstad. Deze plaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je zal meteen zien waarom: pastelkleurige huizen, gezellige kasseistraten en schaduwrijke pleinen. De eeuwenoude muren rondom de stad hielden in de achttiende eeuw piraten buiten. Buiten de stadswallen ligt een brede boulevard, waar je de Golf van Mexico in al z’n glorie kan bewonderen. 

dag
07

schildpadden spotten in Laguna de Términos

Vandaag plannen we een bezoek aan de kuststreek ten zuiden van Campeche. Op het programma:  de Laguna de Términos, een netwerk van moerassen, vijvers en mangroven. Hou je fototoestel al maar in de aanslag, want het krioelt hier van de vogels en zeeschildpadden.

We keren terug naar Campeche voor de nacht.

dag
08

op bezoek bij de Maya’s in Calakmul

Vroeg uit de veren vandaag! We gaan namelijk naar Calakmul, waarschijnlijk de grootste stad tijdens de Maya-periode. Hier staat de hoogste en grootste piramide van Yucatán. Op een oppervlakte van 72 km² vind je niet alleen 7000 bouwwerken, maar ook heel wat natuurpracht. De ruïnes zijn overgroeid en omgeven door regenwoud. Tussen de bomen vangen we een glimp op van papegaaien en toekans en horen we brulapen. 

s ‘Avonds slapen we opnieuw in Campeche.

dag
09

zeven tinten blauw in de lagune van Bacalar

We rijden verder naar de lagune van Bacalar, een meer met zeven verschillende tinten blauw. Het water verandert constant van schakering, vooral tijdens de zonsopgang. We huren een kajak en varen op dit wondermooie meer. 

In het dorpje Bacalar overnachten we.

dag
10

fietsen langs de talrijke cenotes

In de voormiddag huren we een fiets en bezoeken we een van de cenotes in de buurt. In de namiddag rijden we verder naar Tulum, waar we een hutje zoeken op het strand.

dag
11

laatste ontmoeting met de Maya’s in Tulum

Ook Tulum heeft een Maya-site. De gebouwen zelf zijn niet zo spectaculair, de ligging daarentegen … Op een klif aan de zee staat de Maya-ruïne opgetrokken uit lichte kalksteen. Een uniek zicht! We verblijven in een hostel dicht bij het strand. Wie wil, kan gaan snorkelen in het waterpark Xel-Há.  

dag
12
14

leven als god in Mexico op Isla Holbox

Isla Holbox is de laatste stop van onze groepsreis. Dit is het meest paradijselijke eiland van de Golf van Mexico: lange stranden, kleurrijke hangmatten, vrolijke muziek … 

Bij laagtij kan je prachtige wandelingen maken en pelikanen en flamingo’s spotten. Aan activiteiten hier geen gebrek: lekker eten, luieren op het strand, genieten van straatkunst, uitstapjes doen op het water en nog veel meer.

De laatste avond vertrekken we terug naar het vasteland voor onze nachtvlucht naar Brussel.

dag
15

landing in Brussel

We landen in Brussel, waar we afscheid nemen en nagenieten van onze bruisende Mexicaanse avonturen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Cancún (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension, cabañas)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang Gran Museo del Mundo Maya
 • toegang Chichén Itzá
 • toegang Centro Cultural Casa n°6
 • excursie naar Celestún
 • excursie naar Calakmul
 • kano + huur fiets aan Laguna Bacalar
 • 2 dagen fiets huren in Tulum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

kajakken, fietsen, wandelen, snorkelen (optioneel)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 104 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • ESTA verplicht
Praktisch

Tijdens deze reis beperken we het bezoek aan Maya-sites aangezien we het evenwicht tussen de natuur en steden willen behouden.


Onze voorwaarden