Je hoeft helemaal niet ver te reizen om te genieten van het echte vakantiegevoel. Voor je het weet, sta je in Noord-Frankrijk. De Côte d’Opale heeft troeven zat voor een actieve, ontspannende vakantie. We nodigen je uit voor een vierdaagse, met de volgende hoofdingrediënten: uitwaaien, zand, zee, duinen, wandelen, terrasjes, fietsen, kanoën en een portie cultuur.

We fietsen door het vruchtbare poldergebied van Les Moëres en trotseren de wind op de beroemde kliffen: Cap Blanc-Nez, Wissant en Cap Gris-Nez. Of paradeer je liever tussen de jetset in het mondaine Le Touquet - Paris Plage? We gaan ook op ontdekking in het binnenland. In het woud van Guines maken we een dagtocht en picknicken er met zicht op enkele afgelegen boerderijen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum La Coupole staat op het programma.

Als uitsmijter varen we met de kano tussen de prei-, knolselder- en waterkersvelden, in de moerassen van de Audomarois. Ideaal om de batterijen op te laden!

We logeren in een mooi huisje in het hart van Boulogne-sur-Mer. 

dag
01

uitzicht op ‘the white cliffs of Dover’

De duizelingwekkende kliffen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez wachten op ons. Maar we maken eerst een tussenstop om de wonderbaarlijke Moëres te ontdekken, vanop de fiets. Dit vruchtbare poldergebied wordt doorkruist door dijken, greppels, kanalen en andere waterwegen. Het desolate landschap is heel vlak, zodat je je niet suf hoeft te trappen. Spaar je krachten maar voor later!

Op een hoogte van 135 meter, op de klif van Cap Blanc-Nez, genieten we van onze picknick. Het kan hier erg hard waaien, maar we zorgen ervoor dat we voldoende beschutting vinden. Zie je nu waarom deze kust ook wel de naam Opaalkust krijgt? Mooi weer? Dan kan je misschien de kliffen van Dover spotten.

Onze tocht gaat verder langs Wissant en Cap Gris-Nez. We genieten er van een wandeling op het strand, in de duinen en in het vissersdorp zelf. De bunkers op het uitgestrekte strand van Wissant geven een extra dimensie aan onze strandwandeling.

’s Avonds maken we zelf wat klaar of we genieten van een heerlijke vismaaltijd in een plaatselijk restaurantje. Napraten kan bij een glaasje wijn.

We slapen in een gezellig huis in Boulogne-sur-Mer.

dag
02

tussen de fine fleur

Na een stevig en deugddoend ontbijt rijden we verder zuidwaarts. Tussen Berck-sur-Mer en Fort Mahon strekt zich de baai van de Authie uit. We maken er een mooie wandeling, dwars door de duinen, en genieten van de rijke fauna en flora. Bij laag water staat de baai hier volledig droog, wat een eigenaardig maar mooi beeld oplevert.

In de namiddag brengen we een bezoek aan Le Touquet-Paris Plage. Deze legendarische badplaats werd in de 19de eeuw aangelegd voor de jetset uit Parijs. De renbaan, het golfterrein en het casino lokken de fine fleur. Wij gaan een kijkje nemen in de binnenstad, waar de ouderwetse charme goed bewaard is gebleven. We genieten ook van een terrasje op de dijk. Als god in Frankrijk!

dag
03

op het water

Noord-Frankrijk was helaas ook het toneel van heel wat oorlogsgeweld. We brengen een bezoek aan ‘La Coupole’ of ‘De koepel’. Dit is een gigantisch ondergronds complex dat dienst deed als opslagruimte voor de V1-bom en V2-raket: wapens die gebouwd werden om Londen te kunnen treffen vanop het vasteland. Nu is La Coupole omgebouwd tot museumcomplex waar je alles verneemt over de oorlogsperiode.

Na de middag trekken we naar Saint-Omer, de hoofdstad van Nord-Pas-de-Calais, met zijn prachtige kathedraal en zijn pittoreske moerassen. Het moeras van de Audomarois was vroeger een zeebaai, maar de zee trok zich terug. Met zijn 4.000 ha is dit één van de grootste moerassen van Frankrijk én het enige waar nog groenten worden geteeld!

Maagdelijke natuur en menselijke activiteit vinden een perfect evenwicht wanneer we met de kano tussen de prei-, knolselder- en waterkersvelden varen. Misschien komen we wel enkele bacôves tegen. Dit zijn traditionele sloepen geladen met indrukwekkende stapels groentekisten. Dit wordt heerlijk ontspannen op het water. 

's Avonds tafelen we gezellig in één van de talrijke restaurantjes  in de oude stad van Boulogne. We kuieren langs de geplaveide straatjes en vieren onze laatste avond op Franse bodem.

dag
04

het binnenland in

Na onze uitgebreide kennismaking met de zee, het zand en de duinen, gaan we nu op verkenning in het binnenland. Les Trois Pays is een ideale streek om het groene Frankrijk te voet te verkennen. Met onze picknickspullen op zak maken we een wandeltocht van ongeveer 15 km. In de streek tussen Fiennes en Guines bewegen we ons tegen een achtergrond van wouden, afgelegen boerderijen en licht heuvelachtige landschappen.

Je zult met opgeladen batterijen huiswaarts gaan!

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (gîte)
 • huur fiets
 • toegang tot La Coupole
 • huur kano
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

wandelingen, fietstocht en kanotocht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden