Tijdens dit winterweekend in de Franse Ardennen bezoeken we het betoverende Charleville-Mézières, genieten we van de prachtige rotsformaties rondom Monthermé, en ontdekken we al wandelend de adembenemende vergezichten van de Franse Ardennen.

Net voorbij de grens ligt een vrij onbekend stukje douce France te wachten om ontdekt te worden: de Franse Ardennen! Minder toeristisch, iets ruwer, even mooi of zelfs mooier als die van ons…

Vrijdagavond: kennismaking

’s Avonds komen we aan in ons huisje in Laifour. We maken het alvast gezellig met een drankje en een hapje.

Zaterdag: Charleville-Mézières en Monthérmé

Op zaterdagochtend beginnen we de dag met een heerlijk ontbijt. Daarna zijn we klaar om de prachtige omgeving te verkennen. Na een korte autorit stranden we in het prachtige schilderachtige Charleville-Mézières. We begeven ons naar de Place Ducale, het mooiste plein van de Franse Ardennen en starten daar een korte (3km) stadswandeling langs de oude molen, musea en ronden af op de overdekte markt.

Na een lekkere lunch bezoeken we Monthermé. Vanuit Monthermé brengt een wandeling van ons naar Roc la Tour, een uitkijkpunt dat ons een adembenemend uitzicht van de regio biedt. 

’s Avonds rusten we uit, bereiden we een heerlijk avondmaal en spelen we gezelschapsspellen tussen pot en pint.

Zondag: wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Op zondag ontdekken we wat de Franse Ardennen nog te bieden hebben. We trekken onze wandelschoenen aan en kiezen één van de mogelijke wandelroutes. We kiezen er eentje die ons adembenemend mooie vergezichten biedt. Dat wordt genieten!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (vakantiehuis)
  • alle maaltijden
  • vervoer ter plaatse
  • KrisKras-begeleiding
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 10
Activiteitsgraad

dagwandelingen op onverharde wegen (reken op 15 à 20 km per dag) 

Praktisch

Ons weekend start op vrijdagavond tussen 19u en 20u. Op zondag sluiten we af rond 17u. Omdat de bestemming met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is, wordt er een carpool georganiseerd. 


Onze voorwaarden