Heb je zin in een stevig wandelweekend in een aantrekkelijk kader? Het Hageland heeft heel wat moois in de aanbieding. Deze glooiende streek in Vlaams-Brabant is een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. We gaan samen op pad langs boomgaarden en wijnranken. Het is genieten geblazen met weidse uitzichten, langs heuvelachtige terrassen. Bij goed weer nemen we onze picknickmand mee voor een onvergetelijke lunch.

Vrijdagavond

We spreken af aan ons sfeervol vakantiehuis in Bekkevoort. Ons verblijf maakt deel uit van een prachtige vierkantshoeve en beschikt over heel wat faciliteiten. Het wordt dus genieten! We overlopen 's avonds de wandelroutes voor de komende dagen en maken het samen gezellig. 

Zaterdag

We beginnen de dag met een stevig uit de kluiten gewassen tocht. De ‘Rijnrodewandeling’ stuurt ons bijna 15km langs Hagelandse hellingen. Bij goed weer spreiden we ons rood-wit geblokt dekentje voor een verkwikkende picknick. In de namiddag gunnen we de benen wat rust en bezoeken we een plaatselijk wijnhuis. De Petrushoeve vertelt het bijzondere verhaal van een bloeiend familiebedrijf. Hier proeven we van lokale wijnen en krijgen we een rondleiding op het domein. Optioneel kan een bezoek aan het Kasteel van Horst, thuishaven van stripfiguur ‘De Rode Ridder’, voor mooie foto’s zorgen in het avondlicht. 

Zondag

Vandaag staan er twee kortere wandelingen op het menu, aangenaam onderbroken met een stevige lunch in een lokale brasserie. De ‘Wijngaardbergwandeling’ is een heerlijk afwisselende route, die het beste van de streek combineert. In de namiddag bedwingen we de ‘Chartreuzenberg’, een begrip in de omgeving. Langs holle wegen en door het bos vullen we onze longen met een flinke portie frisse lucht. Moe, maar voldaan nemen we in de late namiddag afscheid van deze aantrekkelijke streek. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • Rondleiding wijndomein en wijnproeverij
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 50
Activiteitsgraad

1 wandeling van +/- 15km, 2 wandelingen van +/- 7km 

Belangrijk
  • Een weekend start in principe na de werkuren. Het exacte startuur hangt onder andere af van de locatie. In sommige gevallen kan het weekend dus iets vroeger beginnen. De reisbegeleider zal je hier tijdig over informeren.
Praktisch
  • De bestemming is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De reisbegeleider organiseert een carpool. 
  • Stevige stapschoenen en sportieve kledij worden aangeraden. 

Onze voorwaarden