Rotterdam, ook wel het New York aan de Maas genoemd is wereldberoemd dankzij de prachtige architectuur & musea, de grootste haven van Europa en de trendy cafés en restaurantjes. Een ideale bestemming voor een KrisKras weekend dus! We overnachten in de befaamde gele kubuswoningen, verkennen Rotterdam op de fiets en nemen de watertaxi richting de UNESCO Kinderdijkmolens. Een bezoek aan het scheepvaartmuseum en het artistieke Remastered project mogen niet ontbreken in dit weekend!

Vrijdagavond verzamelen we aan de befaamde gele kubushuisjes waar we dit weekend zullen overnachten. Het makkelijkste is om Rotterdam te bereiken via de trein. Nadat we onze bagage afgezet hebben, trekken we richting één van de gezellige barretjes in de populaire Witte de Withstraat. 

 

Zaterdag

Na een heerlijk ontbijt halen we onze fiets op en beginnen onze verkenning van Rotterdam. We fietsen over de imposante Erasmusbrug, een echte architectuur parel! Ook een passage langs het Hotel New York staat op de planning, vroeger het hoofdkantoor van de ‘Holland-Amerika Lijn’ en voor veel mensen het beginpunt van hun oversteek naar New York.  

Een bezoek aan de 40m hoge befaamde markthal van Rotterdam met de vele markt- en eetkraampjes mag ook niet ontbreken. Het plafond van de hal bestaat uit een enorm kunstwerk van fruit, groenten en bloemen die we ook terugvinden op de markt. De ideale plek voor onze lunch uit te kiezen? 

In de namiddag springen we met onze fiets op de watertaxi en varen richting de indrukwekkende molens van Kinderdijk, 19 prachtige molens die UNESCO Wereld Erfgoed zijn. Deze molens voorkomen dat het landschap onder water komt te staan. . We genieten van de mooie afwisseling tussen het groen en blauw en keren daarna terug naar de havenstad. 

Na een frisse douche en wat keuvelen wacht ons een lekker avondmaal en ontdekken we wat Rotterdam na zonsondergang te bieden heeft. In deze stad duiken steeds allerlei festiviteiten op die we zeker niet willen missen.

 

Zondag 

Zondagochtend ontwaken we op het gemak en bezoeken we het Maritiem museum. Hier komen we meer te weten over het scheepvaart verleden en hoe Rotterdam ontwikkeld is tot dé grootste haven van Europa. 

Na de middag brengen we een bezoek aan Remastered. Hier beleven we een unieke audiovisuele en digitale kunstervaring. We wandelen door kunstwerken van de bekende Hollandse meesters (Vermeer, Rembrandt, Van Gogh…) die tot leven worden gebracht door middel van grote projecties en video’s. Een mix van een museum, festival, pretpark en bioscoop. Al onze zintuigen worden geprikkeld!  

Daarna is er nog wat tijd voor een korte shopsessie of souvenirjacht. Rond 17u halen we onze koffers op aan de hostel en keren we terug huiswaarts.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 3 / max. 7
Inbegrepen
 • alle overnachtingen incl. ontbijt (hostel)
 • fietshuur (1 dag)
 • bezoek Remastered project
 • bezoek maritiem museum
 • KrisKras-begeleiding
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
 • transport heen en terug
 • overige maaltijden
 • overige activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 70
Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht 

Praktisch
 • Rotterdam is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Onderling kan er ook gecarpooled worden.
 • Weekends starten op vrijdagavond 19u-20u en eindigen op zondag om 17u.

Onze voorwaarden