Dit weekend ontdekken we de unieke natuur en cultuur in het historische dorpje Monschau, gelegen in het Nationale Eifel Park net over de grens in Duitsland. We genieten al wandelend van de lentetaferelen en de talrijke gele narcissen die in bloei staan en wandelen een deel van de bekende Eifelsteig.

Adembenemende natuur in het Nationale Eifel Park

In de lente staan de vele miljoenen gele narcissen in bloei, een tafereel dat we niet kunnen missen! We wandelen ook een deel langs de bekende Eifelsteig, reeds verkozen tot mooiste lange afstand wandelroute van Duitsland. 

Cultuur opsnuiven in het historische stadje Monschau

Monschau is één van de meest gefotografeerde historische stadjes in Duitsland omwille van de unieke vakwerkhuizen prachtig gelegen aan de Roer rivier. We verkennen dit unieke stadje en komen tot rust op één van de leuke terrassen. Wie durft er zich wagen aan een échte Duitse lunch: reibekuchen (aardappelkoekjes) met een stuk kuchen (beroemde Duitse taart)?

Vrijdagavond

We spreken ’s avonds af in ons gezellig hostel in het Duitse stadje Monschau, net over de grens. De ideale uitvalsbasis voor ons weekend! 

Zaterdag

‘s Morgens wanen we ons terug in de tijd en ontdekken het historische stadje Monschau met de typische Duitse vakwerkhuizen. In de oude stadskern zijn er maar liefst 400 van terug te vinden! We kuieren door de Eschbachstrasse, dat bekend staat als mooiste straatje van de stad. Daarnaast passeren we het opvallende Rotes Haus, wat vroeger het kantoor en huis was van Johann Heinrich Scheibler, één van de belangrijkste inwoners van Monschau. We nemen ook uitgebreid de tijd om unieke foto’s te nemen van de mooie vakwerkhuizen langs de rivier de Roer. Wist je dat Monschau één van de meest gefotografeerde plekken in heel Duitsland is? 

De narcissenwandeling van ca. 15 km en 3,5u wandelen brengt ons langs kleurrijke fauna en flora in het Nationale Eifel Park. Smeer die kuiten goed in want we overwinnen tijdens deze wandeling 300 hoogtemeters en passeren enkele prachtige uitkijkpunten. 

Zondag

Vandaag volgen we een stuk van de beroemde Eifelsteig en maken een wandeling van ca. 15 km met 350 hoogtemeters door de natuurgebieden van het Klückbachdal en het Perlenbachdal. We genieten van de adembenemende uitzichten tijdens de wandeling. Na de wandeling laten we de benen wat uitrusten en installeren we ons op een gezellig terrasje in het pittoreske centrum van Monschau. Tijd voor het in Monschau gebrouwen Felsenkeller Zwickelbier eens te proberen? Rond 17u nemen we afscheid en keren we terug richting België.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • parking Monschau
  • transport ter plaatse
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • overige maaltijden
  • transport heen en terug
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 70
Activiteitsgraad

dagwandelingen op onverharde wegen (reken op 15 à 20 km per) dag)

Belangrijk
  • Een weekend start in principe na de werkuren. Het exacte startuur hangt onder andere af van de locatie. In sommige gevallen kan het weekend dus iets vroeger beginnen. De reisbegeleider zal je hier tijdig over informeren.
Praktisch

De bestemming is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De reisbegeleider organiseert een carpool. 


Onze voorwaarden