Ben je klaar voor een wandelweekend in de unieke Limburgse natuur? Voeren is een wandelparadijs bij de Nederlandse grens. Sommige wandelingen brengen ons dan ook over die grens heen. Het glooiende, bosachtige landschap biedt prachtige vergezichten, kleurrijke valleien en dus ook enkele stevige klimmetjes. De Bronnenwandeling werd zelfs al eens verkozen door Vlaanderen Vakantieland tot mooiste wandeling van Vlaanderen! Tijdens het weekend krijgen we ook de kans om de lokale lekkernij appelwijn te proeven, heerlijk!

We spreken vrijdagavond af rond 19u in ons sfeervol vakantiehuis. De reisbegeleider zal een carpool organiseren naar de Voerstreek. 

 

Zaterdag: wandelen én appelwijn/-sap proeven

Zaterdag staat een wandeling van een 20-tal kilometer gepland. We trekken onze wandelschoenen aan voor een combinatie van 2 wandelingen. We combineren de Panoramawandeling en de Bronnenwandeling.

We beginnen met de Bronnenwandeling, reeds verkozen tot mooiste wandeling van Vlaanderen! Deze voert ons langs enkele bronnetjes. Het is dus opletten voor natte voeten tijdens deze wandeling. Onderweg bewonderen we ook een aantal pittoreske huisjes gemaakt van silex of vuurstenen.

We brengen onderweg ook een bezoek aan een appelwijnmakerij. De Voerstreek is immers een oude fruitstreek waar vooral hardfruit wordt geteeld. We krijgen uitleg over het hele productieproces van appel tot wijn en kunnen natuurlijk ook heerlijk proeven van deze lokale lekkernij. Indien je geen alcohol drinkt, kan je genieten van lekkere, verse appelsap!

Na dit culinaire bezoek maken we ons klaar voor de panoramawandeling. Deze laat ons genieten van de prachtige omgeving. Vergeet dus niet om af en toe eens om te kijken tijdens een stevig klimmetje. Helemaal boven heb je een prachtig zicht op de vallei van de Voer. 

’s Avonds genieten we van een warme maaltijd en een streekbiertje.

 

Zondag: natuurgebied Altenbroek en culinaire verwennerij

Vandaag maken we ons klaar voor een gevarieerde wandeling van ca. 15 km. We wandelen door het natuurgebied van Altenbroek (127 ha groot!) en passeren bossen, boomgaarden, holle wegjes en brongebieden. We flirten met de Nederlandse grens en worden onderweg getrakteerd op prachtige panorama's.

Na de middag houden we halt in 't Bakhuis. De plaats waar vroeger vrouwen uit de buurt samen kwamen om hun broden te bakken is nu een pittoresk en gezellig restaurantje. Vandaag de dag hebben ze hier ook heerlijke wafels, pannenkoeken en ijs. Dat wordt smullen!

Rond 17u is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen inclusief ontbijt
  • 2 x lunchpakket
  • rondleiding appelwijnmakerij + proevers
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport (h/t)
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

dagwandelingen in een glooiend landschap (15-20km)

Praktisch

We logeren in een sfeervol vakantiehuis in Voeren. 


Onze voorwaarden