Dit weekend ontdekken we de unieke natuur en cultuur in het historische dorpje Monschau gelegen in het Nationale Eifel Park net over de grens in Duitsland. We genieten al wandelend van de lentetaferelen en de talrijke gele narcissen die in bloei staan en wandelen een deel van de bekende Eifelsteig. Een ideaal weekend om de lente goed in te zetten.

Vrijdagavond

We spreken ’s avonds af in ons gezellig huisje in het Duitse stadje Monschau, net over de grens. De ideale uitvalsbasis voor ons weekend! 

Zaterdag: wandeling langs de unieke gele narcissen (ca 15 km – 3,5u wandelen) + historisch stadsbezoek

‘s Ochtends wanen we ons terug in de tijd en ontdekken het historische stadje Monschau met de typische Duitse vakwerkhuizen. In de oude stadskern zijn er maar liefst 400 van terug te vinden! We kuieren door de Eschbachstrasse, dat bekend staat als mooiste straatje van de stad. Daarnaast passeren we het opvallende Rotes Haus, wat vroeger het kantoor en huis was van Johann Heinrich Scheibler, één van de belangrijkste inwoners van MonschauWe nemen ook uitgebreid de tijd om unieke foto’s te nemen van de mooie vakwerkhuizen langs de rivier de Roer. Wist je dat Monschau één van de meest gefotografeerde plekken in heel Duitsland is? 

Na een lekkere lunch dompelen we ons al wandelend onder in een goudgele zee van wilde narcissen. Het is volop lente dus staan deze miljoenen narcissen in bloei. Deze narcissenwandeling van ca. 15 km en 3,5u wandelen brengt ons langs kleurrijke fauna en flora in het Nationale Eifel Park. Smeer die kuiten goed in want we overwinnen tijdens deze wandeling 300 hoogtemeters en passeren enkele prachtige uitkijkpunten. 

Zondag: wandelen langs de beroemde Eifelsteig (15 km – ca. 4u wandelen - 350 hoogtemeters)

Vandaag volgen we een stuk van de beroemde Eifelsteig en maken een wandeling van ca. 15 km door de natuurgebieden van het Klückbachdal en het Perlenbachdal. We genieten van de adembenemende uitzichten tijdens de wandeling. 

Na de wandeling laten we de benen wat uitrusten en installeren we ons op een gezellig terrasje in het pittoreske centrum van Monschau. Tijd voor het in Monschau gebrouwen Felsenkeller Zwickelbier eens te proberen? 

Rond 17u nemen we afscheid en keren we terug richting België.

 
Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden
 • parking Monschau
 • alle transport ter plaatse
 • KrisKras-begeleiding
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
 • transport heen en terug
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 10
Activiteitsgraad

dagwandelingen op onverharde wegen (reken op 15 à 20 km per dag)

Praktisch
 • Goede stapschoenen zijn verplicht. Een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
 • De bestemming is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. De reisbegeleider organiseert een carpool.
 • Weekends starten op vrijdagavond 19u-20u en eindigen op zondag om 17u. De reisbegeleider communiceert het exacte uur.

Onze voorwaarden