Stroomt er ongetemd avontuurlijk bloed door je aderen en ben je helemaal klaar om jezelf over te leveren aan de wilde natuur? Dan is Wales de ideale bestemming voor jou! We bedwingen hoge pieken, kamperen, bij helder weer, onder een van de mooiste sterrenhemels van Europa en gaan op culinaire ontdekkingsreis. We laten ons leiden langs abdijen, kastelen en literair geïnspireerde plaatsen. De machtige landschappen van Brecon Beacons en Snowdonia National Park lijken wel uit een sprookje te komen. Tijdens een avontuurlijk watersportweekend maken we van zeer dichtbij kennis met de ruige kustlijn. Stap jij ook mee aan boord van onze minibus? Er ligt alvast een epische reis in het verschiet!

Less is more

In alle eenvoud genieten van de ongerepte omgeving. Dat is de rode draad doorheen deze reis. We zetten samen onze tent op, koken ons eigen potje en laten de rush van het dagelijks leven achter ons. Ook de natuurelementen spelen een belangrijke rol onderweg. We zien, hopelijk, een prachtige sterrenhemel in Brecon Beacons Dark Sky Reserve. Hier is nog niet veel luchtpollutie. We geven ons over aan de golven tijdens een sessie ‘coasteering’. Onder leiding van een ervaren gids springen we van kliffen en banen we ons een weg langs de kustlijn. Wat een manier om één te worden met de kracht van het water! 

Kriebelende wandelbenen

Wandelaars komen in Wales zonder twijfel aan hun trekken. Namen als Pen y Fan, Cadair Idris en Yr Wyddfa klinken als muziek in oren. Met minstens drie hikes tussen de vijf en acht uren op het menu, staat een deel van onze reis in het teken van klimmen en dalen langs bergtoppen en meren. 

Lokale specialiteiten

Wales zet zich ook culinair op de kaart. We bezoeken een lokale distilleerderij van gin en komen alles te weten over oesters tijdens een bezoek aan een authentieke farm. Loopt het water je al in de mond? Een optioneel bezoek aan een microbrouwerij, een stuk artisanale kaas proeven of zelfs een theeplantage of een wijngaard bezoeken. Er zijn tal van mogelijkheden voor de levensgenieters!

On the road

Met de ferry gaat het van Calais naar Dover met onze minibus. De verplaatsingen onderweg in Wales duren maximum 4 à 5 uur. We logeren vooral op campings. Tijdens een avontuurlijk watersportweekend logeren we twee nachten in een lodge. We sluiten af in een comfortabele guest house in de hoofdstad Cardiff. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

over het kanaal

We spreken bij het ochtendgloren af in Gent en zetten koers richting Wales. Met de ferry gaat het eerst van Calais naar Dover. Nadien rijden we door richting Brecon Beacons National Park. Daar installeren we ons ‘s avonds op de camping en maken we verder kennis met elkaar. 

dag
02

Brecon Beacons Nationaal Park

We strikken de veters van onze wandelschoenen voor een hike richting de hoogste bergtop van Brecon Beacons: Pen y Fan. We gaan voor de route van 12,8 km van Cwm Gwdi naar Cwm Llwch. We voorzien 5 à 6 uur voor deze hike en genieten met volle teugen van het adembenemende landschap. ’s Avonds koken we ons eigen potje en maken we het gezellig aan onze tenten. 

dag
03

Into the wild

Vandaag rijden we naar een iets ‘wilder’ gedeelte van het nationaal park. We gaan voor de Llyn y Fan walk: een wandeling van ongeveer 6 km naar een helderblauw meer. Bij aangename temperaturen kunnen we na de hike een frisse duik nemen in het water. Je innerlijke natuurmens zal een enorme boost krijgen! 

Brecon Beacons draagt de ronkende titel van ‘Dark Sky Reserve’. Dit wil zeggen dat de nachthemel er van uitzonderlijke kwaliteit is. Als de weersomstandigheden het toelaten, gaan we onder begeleiding van een gids op zoek naar de mooiste plek om door een telescoop naar de sterren te kijken. Een once in a lifetime ervaring! 

dag
04

culinaire road trip langs de kust

We laten de bergen, voor even, achter ons en gaan in alle vroegte op verkenning langs de Welshe kust. Langgerekte stranden en woeste kliffen vormen het plaatje van de dag. In Pembrokeshire Coast National Park houden we halt in kleurrijk Tenby, Welsh voor ‘het fort van de vissen’. Nadien nemen we tijd om even uit te waaien op het prachtige strand van Barafundle Bay. Haal je fototoestel maar boven! 

In de namiddag staat een proeverij van gin op het programma en komen we alles te weten over de lokale oesteroogst. Heb je de smaak al te pakken? ’s Avonds rijden we het avontuur tegemoet. Er staat een weekend vol waterpret op de planning! 

dag
05
06

avontuur en adrenaline

Welkom in de wondere wereld van ‘coasteering’. Tijdens deze tweedaagse verkennen we de kust op alle mogelijke manieren. Onder leiding van een ervaren gids, springen we van kliffen in het water en bewandelen we paden, daar waar het land de zee ontmoet. Vanuit een zeekajak bekijken we de kust ook nog eens uit een ander perspectief. In onze lodge smullen we van Welshe lekkernijen en sterken we de groepssfeer aan. Als afsluiter hiken we een deel van een etappe van het Pembrokeshire Coastal Path, een spectaculaire trail van maar liefst 300km. Adrenalinejunkies: waar wachten jullie nog op? 

dag
07

Snowdonia, here we come!

Vandaag doen we het iets rustiger aan. Er staat een rit van een drietal uur op het programma richting Snowdonia National Park. Onderweg maken we tijd om onze benen te strekken in de gezellige universiteitsstad, Aberystwyth. Tijd om een eerste souvenir op de kop te tikken! ’s Avonds gaat het richting onze camping, idyllisch gelegen met zicht op zee. 

dag
08

wandelen geblazen

We trekken opnieuw de bergen in. De beklimming van Cadair Idris verloopt langs het Minffordd Path. Een hike van 9km die gemiddeld in een zestal uur kan worden bedwongen. Het decor van de dag is Snowdonia National Park. Deze bergachtige streek telt maar liefst vijftien bergpieken boven de 3000 feet (914 meter). Wist je dat er zelfs een challenge bestaat om al deze zogenaamde ‘Munros’ in 24 uur te beklimmen? Zet je schrap voor een landschap om van te duizelen! 

dag
09

Mawddach trail

Een grotendeels verkeersvrij fietspad langs een in onbruik geraakt spoor tussen Dolgellau en Barmouth, de Mawddach trail, zorgt voor de activiteit van de dag. Met onze huurfietsen genieten we aan een rustig tempo van het 15km lange pad. Daarna is het tijd om op te warmen (of af te koelen) in een lokale pub. Op de camping zetten we ’s avonds de gemoedelijke stemming nog wat verder. Hopelijk kunnen we getuige zijn van een mooie zonsondergang boven de zee. 

dag
10

Castles on the hill

We gaan nog wat verder noordwaarts. Langs onze route liggen twee must visit kastelen: Harlech Castle en Caernarfon Castle. Het eerste fort waakt trots over Snowdonia, het tweede is prachtig gelegen aan het water en is al sinds 1911 de plaats waar de ‘Prince of Wales’ wordt gekroond. Na deze stevige portie geschiedenis en cultuur zetten we onze tent op in de buurt van Gwydir Forest Park. 

dag
11

in hogere sferen

Het Llanberis Path is een uitdagende, maar heel geleidelijke klim die ons naar de top van Mount Snowdon (Yr Wyddfa) brengt. Met een lengte van 14,5km is dit de langste wandeling van onze reis. Maar wat voor één! We nemen onze tijd (gemiddeld tussen de 7 en de 8 uur) om het epische landschap in ons op te nemen. We wanen ons op de top van de wereld en staan even stil bij de wonderen der natuur. 

dag
12

voor elk wat wils

Vandaag houden we het programma optioneel. Er zijn tal van mogelijkheden. Zin in nog meer adrenaline? Op een half uurtje rijden van de camping bevindt zich de snelste zipline van de wereld, boven een oude mijn. Of ga je liever uitwaaien op het strand of rondkuieren in kustplaatsen Conwy en Landudno? We beslissen met groep hoe we de dag invullen en nemen ’s avonds met pijn in het hart afscheid van Snowdonia National Park. 

dag
13

terug zuidwaarts

Stilaan is de cirkel rond. We hebben nog een stevige rit voor de boeg richting Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty. Op onze basic camping voelen we ons nog een laatste keer alleen op onze planeet. Met enkel een toilet en stromend water is pure eenvoud hier het codewoord. 

dag
14

literair landschap

Diep verborgen in het prachtige Welshe landschap, ligt Hay-on-Way, een walhalla voor boekenwurmen. Vintage literaire shops rijzen hier als paddenstoelen uit de grond. Het ideale moment om op zoek te gaan naar de ontbrekende parel in je collectie. In Crickhowell laten we onze fantasie het werk doen. Deze plaats zou namelijk als inspiratie gediend hebben voor de wondere wereld van Tolkien. Ga jij mee op zoektocht? 

Plots is het al tijd voor onze laatste kampeeravond. Diep in de Black Mountains, op de grens van Brecon Beacons National park, heffen we het glas onder de restanten van een oude priorij. Hopelijk zien we vanuit onze ooghoek heldere sterren fonkelen op de achtergrond. 

dag
15

Cardiff

Nu onze tenten afgestoft en opgeplooid zijn, is het tijd om de hoofdstad van Wales te ontdekken. In Cardiff laten we de stadsmens opnieuw ontwaken. Op de agenda: slenteren langs food markets en op zoek gaan naar een laatste aandenken. In het muzikale hart van Cardiff, Womanby Street, snuiven we de artistieke sfeer op. Nadien gaan we op zoek naar een aangenaam restaurant om onze reis met een knaller af te sluiten. 

dag
16

nieuwe herinneringen

Met een opborrelende traan en toch wel licht vermoeide benen, nemen we definitief afscheid van een land met schilderachtige contouren. Werp nog een nostalgische blik in de achteruitkijkspiegel, want nadien gaat het via Dover terug naar Calais en via Gent weer naar huis. Heeft de charme van Wales jou ook helemaal ingepalmd? Schrijf je dan in voor deze topreis en maak herinneringen voor het leven! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • transport met minibus
 • alle overnachtingen (camping, lodge, pension)
 • toegang Harlech Castle
 • toegang Caernarfon Castle
 • Fietsverhuur Mawddag Trail
 • bezoek oyster farm
 • gin tasting
 • adventure weekend coasteering en kajak
 • stargazing experience Brecon Beacons
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 385
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Minstens 3 daghikes van tussen de 5 en de 8 uur stappen. Fietstocht. Stadswandelingen. Kortere wandelingen aan de kust. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
 • Goede enkel-omsluitende stapschoenen en een dagrugzak zijn noodzakelijk. Je reisbegeleider kan je adviseren.
 • De wandelingen zijn haalbaar voor matig geoefende wandelaars, maar de weersomstandigheden kunnen de hikes zwaarder maken.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden