Op zoek naar een afwisselende reis met de nodige porties actie, en dat bij aangename temperaturen? Dan is deze groepsreis naar Tenerife je op het lijf geschreven. In een levensecht decor uit Jurassic Park wandelen we in reusachtige ravijnen en bewonderen we enorme vulkanen. Ook onder en op het water gaan we op verkenning. Daarbij kunnen we weleens een dolfijn of walvis tegenkomen. 

Vele hoogtepunten

Bereid je voor op vele staaltjes van de kracht van de natuur. De spectaculaire Antequera-kloof, de kliffen van Los Gigantes, het vulkanische landschap in het nationaal park van El Teide, de ontzagwekkende rotsen van Anaga, het parelwitte strand van  Playa de Las Teresitas … Maar ook het gezellige, koloniale stadje La Laguna is onvergetelijk.

Ter plaatse

We overnachten in hostels. Een lokale gids vergezelt ons tijdens de wandelingen en excursies. We verplaatsen ons met het openbaar vervoer en met eigen transport. Ter plaatse springen we flexibel om met de volgorde van het programma in functie van plaatselijke festiviteiten, weersomstandigheden en de keuze van de groep. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

start in El Medano

Na de landing gaan we naar een van de mooiste baaien van het eiland: El Medano, op amper 20 minuten van de luchthaven. Nadat we onze bagage hebben afgezet, kan onze vakantie beginnen! 

Na een rit naar een nabijgelegen strand wandelen we naar een verborgen strandje met een zandduin. Daarvoor moeten we wel een klif over. Het lichtblauwe water lonkt, zwemmen kan! 

Na deze fantastische start sluiten we de dag af in een lokaal restaurantje.

dag
02

op wandelexcursie in het Teno-massief

Het Teno-massief is een van de drie vulkanische formaties die Tenerife zijn gezicht geven. Vandaag staat een wandeling van vijf uur op het programma waarbij we afdalen naar de Teno-vuurtoren. Nadien is het hier heerlijk zwemmen mét zicht op de prachtige kliffen van Los Gigantes.

dag
03

varen naar dolfijnen en walvissen

We starten onze dag onder water: al snorkelend zoeken we naar kleurrijke vissen. Het zwarte vulkanische zand geeft meteen een magisch uitzicht.  

Nadien trekken we naar de westerse kliffen van Los Gigantes. Daar schepen we in op een boot om dolfijnen en walvissen te spotten. We varen twee uur, dat moet lukken! 

Voor onze laatste nacht in het zuiden van het eiland keren we terug naar El Medano.

dag
04

Canarisch fruit

Tijd voor het noorden van Tenerife. Daar hoort een bezoek aan een bananenplantage bij. Onze rit langs de prachtige kustlijn brengt ons naar de oudste boom van het eiland. Dat is een drakenboom, overigens het symbool van Tenerife. 

Op onze terugweg naar La Laguna stoppen we voor een lunch in een lokale, traditionele guachinche. Dat waren vroeger wijnkelders waar nu eten wordt geserveerd. Daarna bezoeken we de culturele hotspots in La Laguna.

dag
05

op wandelexcursie met zicht op de vulkaan El Teide

Vandaag staat er een pittige wandeling van vijf uur op het programma. We beklimmen de Monte Guajara en worden getrakteerd op een prachtig uitzicht op de El Teide vulkaan. We starten de wandeling op 2100 m en trekken naar de top tot 2700 m. Op de top genieten we met een lekkere lunch van het fenomenale uitzicht. Daarna dalen we in een lus de berg terug af. 

Na deze fysieke inspanning en bewondering van natuurwonder El Teide nemen we nog een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoed stad San Cristóbal de La Laguna – ook La Laguna genoemd. We overnachten in een mooi koloniaal hostel.

dag
06

suppen, wandelen en palmbomen

We starten de dag met een wandeling door het bos van ongeveer 2 uur.

In de namiddag is het tijd voor waterpret! Tenerife heeft vooral zwarte lavastranden, maar Playa de Las Teresitas vormt daar een uitzondering op. Prachtig fijn wit zand, omzoomd met palmbomen en enkele strandbars, op de achtergrond de krachtige rotsen van Anaga … In dit paradijselijke decor krijgen we een initiatie stand up paddle surfing, ook wel suppen of peddelsurfen genoemd.

dag
07

op stap in het Anaga-gebergte

In het beschermde Anaga-gebergte lijk je wel te figureren in Jurassic Park terwijl je onder de sprookjesachtige daken van draken- en laurierbomen wandelt. Het staat vast: ook het noordoosten van het eiland kan uitpakken met ongelofelijke natuurpracht. Die is zelfs dramatisch met zijn wilde kustlijn, diepe ravijnen, weelderige bossen en kleine gehuchten op rotsige randen. 

In dit stukje ongerept Tenerife start onze 4 uur durende wandeling naar en door de Antequera-kloof. In Anaga, een biosfeerreservaat, vind je de meeste inheemse plantensoorten van Europa. 

Na de wandeling stappen we aan boord van een boot voor een kusttochtje. Geen betere manier om de grillige rotsen te bewonderen.We komen aan op Playa de Las Teresitas.  Wie heeft zin om  af te koelen in het water? 

dag
08

tijd om huiswaarts te keren

Vandaag staat alleen onze vlucht naar Brussel op het programma. We missen al dat natuurschoon nu al!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Tenerife (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel)
 • huur snorkelmateriaal (2u)
 • boottocht dolfijn- en walviswatchen (2u)
 • initiatie SUP (stand up paddling) (1,5u)
 • bezoek bananenplantage
 • alle wandelingen met lokale gids
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

snorkelen, initiatie peddelsurfen, verschillende wandelingen waarbij we 2, 4 tot 6 uur bergop en bergaf stappen, dus een goede conditie is een must.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 31 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden