Andalusië, of Al-Andalus, ligt op de grens tussen het islamitische Afrika en het katholieke Spanje. Hier lieten zowel Romeinen, Moren, joden als christenen hun sporen na. Het resultaat is vaak oogverblindend mooi.

Een trio van schoonheidskoninginnen

Sevilla, Granada en Córdoba behoren tot de mooiste steden van Spanje. Het wereldberoemde Alhambra waakt over Granada, in Córdoba vervult de Mezquita de rol van wereldvermaarde publiekstrekker en Sevilla heeft haar Giralda.

Deze toppers gaan we zeker bezoeken, maar de drieling biedt nog meer moois. We gaan op ontdekking in de streek van de witte huizen, de flamenco, de toreadors, de gazpacho en de castagnetten.

Zintuiglijk feest!

‘Genieten’ staat vooraan in ons woordenboek! Niet alleen van de schitterende monumenten en de prachtige tuinen, maar ook van de zuiderse sfeer, de verrukkelijke keuken en de adembenemende landschappen.

De tapas, sangria en sherry worden positief onthaald en zijn op zich al een reden om deze streek te bezoeken.

We dompelen ons onder in de Zuiderse cultuur en pikken ook een flamenco-optreden mee.

Op het ritme van de stad

We nemen het openbaar vervoer en logeren in kleine pensions of jeugdherbergen. Het programma is flexibel opgesteld; er is voldoende tijd voor een terrasje, een toevallig optreden of een leuke ingeving.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aan de voet van de Sierra Nevada

We vliegen vanuit Brussel naar Malaga. Vandaaruit reizen we verder naar Granada. Nadat we onze bagage hebben afgezet, gaan we meteen op stadsverkenning. 

dag
02
03

zalig gevoel in Granada

In Granada brengen we een bezoek aan de paleizen en tuinen van het indrukwekkende Alhambra. Een gids neemt ons mee op sleeptouw en laat ons kennismaken met de unieke geschiedenis van dit imposante UNESCO werelderfgoed. 

Daarnaast verkennen we de charmante wijken van Albacin (de oude joodse wijk) en Sacramonte (de zigeunerwijk met grotwoningen).

Wie wil kan zich laten verwennen in een echte hammam in de ‘Baños Arabes Al Andalus’ (optioneel ong €40).

’s Avonds proeven we van de smakelijke stoofpotjes van Granada, met ingrediënten uit de Arabische en Joodse keuken. 

dag
04

authentieke Cordoba

In de loop van de voormiddag nemen we het openbaar vervoer naar Córdoba. Deze stad was het intellectuele centrum van het gelijknamige kalifaat in de middeleeuwen. We bezoeken er de Mezquita. Dit was ooit de grootste moskee van de islamitische wereld. Midden in dit prachtige gebouw liet Karel V een kathedraal bouwen, wat een vreemde combinatie oplevert. 

Tegen de avond gaan we naar de Puente Romano, waar we bij zonsondergang getrakteerd worden op een ongelofelijk uitzicht over de stad!

dag
05
06

Cordoba verder verkennen

We bezoeken het Alcázar, dit is een voorsmaakje van wat we in Sevilla te zien krijgen. Ook de joodse wijk met zijn smalle straatjes, de kathedraal en de Calle de las Floras staan op het menu. 

Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan het Palacio de Viana tot de mogelijkheden.

De volgende dag nemen we de trein naar onze volgende bestemming: Sevilla. 

dag
07

de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst kwamen de Moren langs, die de stad 530 jaar lang tot hun hoofdstad kroonden. Daarna volgden de christenen, die de moskeeën ombouwden tot kerken. Ze bouwden ook extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. Die rijke geschiedenis zullen we vandaag aan den lijve ondervinden. 

De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje, het beginpunt van onze ontdekkingstocht. Na een bezoek aan dit majestueuze gebouw beklimmen we La Giralda, de toren met de beroemde windvaan. We genieten hier van een schitterend uitzicht over de stad. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Plaza de Espana.  Dit wordt gezien als één van de mooiste pleinen van het land. Het halfronde plein en de omringende galerijen werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929. 

Zolang er interesse is, blijven we verdergaan: het Palacio Arzobispal, de Casa de la Lonja, het Parque de Maria Luisa, … teveel om op te noemen. Onderweg nemen we de tijd om te genieten van de lekkere tapas, om flamencodansers te bewonderen of om weg te dromen op een zonnig terrasje.

dag
08

in de buurt

In de voormiddag bezoeken we het Real Alcazar, waar vele Romeinse en oosterse schatten te bezichtigen zijn. 

Afhankelijk van het weer kunnen  we een fiets huren of  de bus nemen om naar Italica te gaan. Of blijven we in de stad om naar het flamencomuseum te gaan? Verkies je het archeologisch museum in het Maria Luisapark, een winkelmiddag of nog een stadswandeling? Aan jullie de keuze.

’s Avonds gaan we naar flamenco-optreden ‘La casa del flamenco’.

dag
09

blitzbezoek aan Malaga

Vandaag keren we terug naar het zonnige Malaga waar onze reis begon.

Dit is niet alleen de geboorteplaats van schilder Pablo Picasso en acteerwonder Antonio Banderas, maar ook een stad vol Moorse invloeden.  We genieten van tapas op de Plaza de la Marina en Calle Bruselas, en proeven van de lokale specialiteiten in de Mercado Central Atarazanas. Ook de prachtige kathedraal en het Teatro Romano zijn een bezoek waard. We genieten van de zonsondergang aan het strand en blikken terug op deze mooie reis. 

dag
10

afscheid

Het is niet eenvoudig om deze warme streek te verlaten. Het Spaanse leven, de ongedwongen sfeer, de culturele hoogtepunten... Maar de herinnering is voor het leven. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Malaga (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel, pensions)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang + gids Alhambra
 • toegang Mezquita
 • toegang Alcazar Cordoba
 • toegang kathedraal & Giralda
 • toegang Real Alcazar in Sevilla
 • toegang flamencovoorstelling
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 390
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen, citytrippen kan behoorlijk intensief zijn

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 18 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden