Duizelingwekkende kloven, glooiende heuvels, uitgestrekte wijngaarden, mysterieuze grotten en dorpjes aan de rand van de beschaving: tegen deze achtergrond speelt ons achtdaagse avontuur in Zuid-Frankrijk zich af.

Elke dag trekken we er op uit in dit inspirerende landschap. Via kronkelende wegeltjes en ruwe paden passeren we rustieke dorpjes, ruïnes en zelfs een verborgen waterval. Twee dagen lang verkennen we met de kajak de diepe kloven en rotsformaties van de rivier Ardèche. Overnachten doen we aan de oever. 

Onze uitvalsbasis is een kleine camping, middenin het natuurschoon. Tijdens deze trip is een gezonde portie actie voorzien, maar we doen alles eerder rustig aan. Zo hebben we bezoeken aan gezellige Franse dorpjes gepland en nemen we de tijd voor een wijndegustatie. Kortom, dit is de gedroomde trip voor iedere levensgenieter!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

rit naar het zuiden

De vogeltjes fluiten nog wanneer we ’s morgens heel vroeg met onze minibus vertrekken vanuit Gent. Bestemming: Ardèche in Zuid-Frankrijk, zo’n 950 kilometer verderop. Eenmaal aangekomen strekken we onze stramme spieren en zetten we onze tenten op. Een korte wandeltocht op het domein doet wonderen na die lange rit. Misschien is er zelfs nog tijd voor een duik in het zwembad.

dag
02

Chastelas

De volgende dag trekken we er meteen op uit. We wandelen een drietal uur over aardewegjes en soms nauwe, rotsachtige paadjes die ons leiden naar een bijzondere bron. Aan deze zogeheten source vauclusienne komt een ondergrondse, ijskoude rivier terug aan de oppervlakte. In het vervallen dorpje Chastelas dwalen we rond tussen de ruïnes van het fort en de kerk. We hebben er een  prachtig uitzicht over de vallei van de rivier Chassezac.  We dwalen door de straatjes van  Labeaume, springen er in het verfrissende water en genieten nog even na op een terrasje.

Terug op de camping bezoeken we de omringende wijngaard. Natuurlijk proeven we ook enkele wijntjes.

dag
03

Route des Gorges

De Gorges de l’Ardèche is de levensader van de streek. Onderweg stoppen we aan enkele belvédères – locaties met een prachtig uitzicht – voor een adembenemende blik op de rivierkloof. Niet alleen aan de oppervlakte, maar ook ondergronds heeft het water het kalkgesteente helemaal uitgesleten. Op zoek naar afkoeling gaan we de rivier van naderbij bekijken en dalen we af in de kloof. De terugtocht over het steile pad naar boven laat zich voelen in onze benen.

In de late namiddag heb je vervolgens de keuze: chillen en zwemmen op de camping, het stadje Vallon-pont-D'Arc verkennen of gaan we met de groep een grot bezoeken?

dag
04
05

tweedaagse kajaktocht op de Ardèche

Na de wandelingen van de afgelopen dagen zijn ook onze armspieren aan wat beweging toe. Dat treft, want vandaag en morgen gaan we kajakken op de Ardèche. Het belooft een prachtige maar ook pittige tweedaagse tocht te worden. Vroeg in de ochtend slaan we onze proviand in, zodat we de drukte op de rivier voor zijn. Afhankelijk van het tempo en de stand van het water peddelen we drie tot vier uur, de speelse stroomversnellingen inbegrepen. Ergens halverwege bivakkeren we in een grote tent aan de oever van de rivier, en maken we gebruik van de voorziene houtskool voor een gezellige barbecue.

Ook de volgende dag zijn we vroeg uit de veren om de drukte te vermijden. In de namiddag bereiken we de aankomst. Terug op onze vertrouwde camping praten we na over onze tocht en herladen we onze batterijen.

dag
06

natuurlijk waterparadijs nabij La Roque Sur Cèze

Vrijdag is het marktdag in Barjac, we doen er inkopen voor onze picknick. Het is er heerlijk slenteren tussen de vele kraampjes met snuisterijen en streekspecialiteiten zoals wijn, geitenkaas, honing en olijfolie.

Voorzien van een lekkere picknick rijden we door tot de watervallen van Sautadet, een natuurlijk waterparadijs dat gevormd is door de eroderende werking van de rivier.  Je kan er heerlijk relaxen op de rotsen of laat je je liever meevoeren in een stroomversnelling? 

dag
07

waterval Cascade du Ray-Pic

’s Ochtends breken we ons tentenkamp op, want vanavond gaan we op een bijzondere manier overnachten. Maar eerst mag een tussenstop aan de Cascade du Ray-Pic niet ontbreken, een van de mooiste watervallen in de Ardèche. Deze meer dan vijftig meter hoge waterval is zeker een bezoekje waard.

Daarna brengt de minibus ons in een heel ander landschap. Middenin een prachtig bos vormt de Mont Gerbier de Jonc de tweede hoogste bergtop van de Ardèche. Tussen de stenen en langs de rivier, klauteren  we omhoog naar de top.  Deze nacht proeven we van de charme van het nomadenleven, want we slapen in een joert: een traditionele tent uit Centraal-Azië.

dag
08

retour

Met een rugzak vol goede herinneringen en een geheugenkaart vol prachtige foto’s vatten we de terugrit naar Gent aan, waar we ’s avonds aankomen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (5x camping, 1x bivak, 1x joert)
 • gebruik kampeermateriaal
 • huur kajak (2d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

wandelingen tot 8 km, met hoogteverschillen tot 500 meter, pittige tweedaagse kajaktocht van ± 15 km per dag

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden