Tijdens deze korte maar onvergetelijke reis ontdek je een minder bekend stukje Marokko. We verkennen de streek ten zuiden van Agadir met Taroudant, de hoofdstad van de Soussvallei.

Onze tocht gaat nog verder zuidwaarts tot in het Anti-Atlasgebergte met het bergdorp Tafraoute en zijn aantrekkelijke vallei. Geen platgetreden toeristenpaden, maar een ongerept parcours leidt ons langs de mooiste plekjes.

Wandelen in een roze decor

Natuurstenen dorpen en villa's, omgeven door een schitterend landschap van roze graniet en enorme rotsformaties. De natuur die helemaal openbloeit, want het is lente. Dat wordt het decor voor onze wandeltochten. Ondertussen maken we kennis met de lokale bevolking en haar rijke cultuur. 

 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

de eerste smaken van Marokko

We vliegen naar Agadir en verplaatsen ons met de grand taxi, het plaatselijke vervoersmiddel, naar Taroudannt. Na een heerlijk geurende, rijk aromatische tajine zijn we klaar om echt kennis te maken met het broeierige Zuid-Marokkaanse leven. Na al deze indrukken gaan we onze eerste nacht in op Afrikaanse bodem.

dag
02

kleurenfestijn in Taroudannt

Deze pittoreske stad wordt weleens ‘klein Marrakech’ genoemd. We fietsen langs de okerkleurige stadswal, een tochtje van zo’n 7 kilometer. Een bezoek aan de twee dagelijkse soeks mag niet ontbreken. Zo ontdekken we het contrast tussen de Arabische soek met zijn traditionele kunstnijverheid en de ‘marché Berbère’, waar je moet zijn voor groenten, kruiden, zalfjes, manden en ander fraais. Kleuren en geuren in overvloed! Ten slotte bezichtigen we de leerlooierijen net buiten de stad. 

dag
03

vloeibaar goud

Een grand taxi brengt ons naar Tioute. Via bergachtige wegen hotsen we door fantastische landschappen. Aangekomen in Tioute, bezoeken we de prachtige palmentuin en de kasbah die er bovenuit torent. Filmliefhebbers herkennen het decor waar in 1954 het wereldbekende ‘Ali Baba en de veertig rovers’ is opgenomen. Uitkijken over de palmentuin met de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas op de achtergrond … wat een surrealistisch beeld!

We brengen ook een bezoek aan een vrouwencoöperatie waar arganolie wordt geperst, verwerkt en verkocht. Dit vloeibare goud wordt overal de hemel in geprezen. Niet alleen als massageolie, maar ook om er je gerechten mee op te krikken. Voor de vrouwen betekent deze olie een verbetering van hun leefomstandigheden.

dag
04

roze rotsen

We reizen verder naar Tizourgane. Tijdens deze prachtige rit passeren we roze granieten rotsformaties en authentieke berberdorpjes. Dit is de Anti-Atlas op zijn best!

We overnachten in de Kasbah van Tirzourgane met z’n indrukwekkende ligging bovenop een heuvel.

dag
05
06

2 dagen wandelen in de Amelnvallei

De komende twee dagen wandelen we samen met onze gids door de Amelnvallei ten noorden van Tafraoute. Op de achtergrond zien we de Jebel el Kest, de hoogste piek in de Anti-Atlas. We wandelen langs irrigatiesystemen, gekleurde huizen en kleine moskeeën. In de vallei genieten we van de mooie natuur en prachtige uitzichten.

De eerste nacht overnachten we in een traditioneel huis in Oumesnat waar we ook het plaatselijke museum bezoeken.

De tweede dag wandelen we naar Tafraoute en onderweg passeren we de beschilderde blauwe en roze rotsen in de woestijn. Deze zijn van de hand van een Belgische kunstenaar. Aan jullie om te beslissen of z’n kunstwerk geslaagd is of niet. De omgeving is in ieder geval supermooi en erg in trek bij filmmakers van westerns.

We overnachten in Tafraoute.

dag
07

eindigen in een prachtige ecolodge

We maken onze lus rond en keren terug richting Agadir. Onderweg genieten we een laatste keer van de eindeloos uitgestrekte heuvelruggen rondom ons. Wie ontrafelde ondertussen het mysterie van de behendige geiten die we in bomen her en der hun klimkunsten zien uithalen? We overnachten voor de laatste keer in Marokko, ditmaal in een prachtige eco-lodge, die in het Atlasgebergte gelegen is. In deze eco-lodge worden talrijke activiteiten aangeboden. We bekijken samen ter plaatse wat we verkiezen, een dagje rust of nog een laatste inspanning…

dag
08

home, sweet home

We vliegen terug naar België, maar terugkomen doen we zeker. Insjallah! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Agadir (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (riad, guesthouse, kasbah,eco-lodge)
 • huur fiets (1d)
 • gids palmentuin Tioute
 • begeleide wandelingen (2d) in Amelnvallei (incl. eten)
 • toegang ‘Maison traditionelle’ in Oumesnat
 • alle transport ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 85
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Wandelingen van 5 tot 7u (met dagrugzak)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 26 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)

Onze voorwaarden