We keren Tunesië helemaal binnenstebuiten op deze adembenemende reis. Science fiction wordt voor even realiteit wanneer we wandelen langs legendarische filmsets, slapen onder de sterren en in de verte hagelwitte zandstranden zien opduiken. Bovendien is het indrukwekkend cultureel erfgoed meer dan een bezoek waard. We gaan op zoek naar kleurrijke taferelen in de soeks, halen de masterchef in onszelf boven tijdens een kookworkshop en gaan voor een heerlijke zwempartij in de stralende Middellandse Zee. Schrijf jij ook mee aan een nieuw episch hoofdstuk in ons reisuniversum?

Rijke geschiedenis

Tunesië ademt geschiedenis. In El Djem vinden we een van de grootste amfitheaters ter wereld, net buiten de hoofdstad Tunis komt het oude Carthaagse Rijk opnieuw tot leven en in Kairouan vergapen we ons aan de pracht en praal van de heilige stad. 

Filmsets in de woestijn

Star Wars fans: jullie fantasie staat op het punt om werkelijkheid te worden! In de buurt van Tozeur herbeleven we ons (jeugd)sentiment. Verschillende scènes van de films werden namelijk in het zuiden van Tunesië opgenomen. We trekken de woestijn in op zoek naar deze verborgen schatten. 

Smakelijk genieten

Behalve een flinke portie cultuur en (film)geschiedenis, komen we ook culinair aan onze trekken. Tijdens een kookworkshop in Sousse leren we de kruidige Tunesische keuken uitgebreid kennen. Er is ook voldoende ruimte voor ontspanning. In Mahdia en Djerba logeren we aan de prachtige kust. Pootje baden, snorkelen of languit genieten op het strand? Het kan allemaal. Na zonsondergang keuvelen we gezellig verder in het gezelschap van een heerlijke kop muntthee. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Thuiskomen in Tunis

We komen voor de middag al aan in de hoofdstad Tunis. Dit geeft ons voldoende tijd om even op adem te komen en kennis te maken met elkaar. We wandelen al eens door de prachtige medina en laten ons verrassen langs smalle straten, charmante gebouwen en sfeervolle pleinen. 

dag
02

Carthago

Ook het nieuwe gedeelte van de stad verdient een bredere inkijk. De Franse invloeden zijn hier duidelijk merkbaar. Aan art nouveau geen gebrek. Vanop het terras van een van de vele cafés observeren we het drukke stadsleven. In de namiddag duiken we de geschiedenis in. Een gids neemt ons mee op fietstocht langs de ruïnes van de oude handelsstad Carthago en vertelt in geuren en kleuren over het roemrijke verleden. 

dag
03

Chillen aan de kust

We verplaatsen ons naar Mahdia, onze uitvalsbasis voor de komende drie dagen. Een bezoek aan het historisch centrum is zeker de moeite waard. Ons avontuur aan de kust begint met een SUP-initiatie, een heerlijke manier om van de milde temperaturen te genieten op het water. Nadien maken we het gezellig in ons prachtig guesthouse. Iemand nog een plons in het water of een gezelschapsspel in het avondlicht? In een familiale sfeer zetten we de avond in op het geweldige dakterras. 

dag
04

Kleuren en smaken in Sousse

Vandaag staat er heel wat lekkers op het menu. Onze dag in Sousse start met een bezoek aan het archeologisch museum, bekend voor zijn unieke mozaïeken. In de namiddag verzamelen we de nodige ingrediënten voor een paar uur culinair genot. Tijdens een kookworkshop worden we ingeleid in de geheimen van de Tunesische keuken. Op de terugweg is er nog een optioneel bezoek aan het prachtig middeleeuws fort van Monastir mogelijk. Een dag om duimen en vingers van af te likken.

dag
05

Cultureel erfgoed

We hebben nog een streepje werelderfgoed te goed in de heilige stad Kairouan. Haal je fototoestel maar boven voor de mooiste kiekjes. De grote moskee is er een van de belangrijkste bezienswaardigheden, en de oude medina heeft genoeg te bieden om een tijdje rond te dwalen op zoek naar de beste souvenirs. ’Terug in Mahdia sluiten we onze driedaagse in stijl af met een heerlijke maaltijd in een van de vele uitnodigende restaurants. 

dag
06

Kolossaal monument

Onze lange transportdag wordt aangenaam onderbroken met een bezoek aan El Djem, een van de culturele hoogtepunten van onze reis. Het is het derde grootse amfitheater van de wereld en kan de vergelijking met het Colosseum in Rome absoluut doorstaan. ’s Avonds bekomen we van de verplaatsing in Tozeur, de toegangspoort tot de Tunesische woestijn.

dag
07

Star Wars day tour

Voor sommigen nadert misschien hét hoogtepunt van deze reis: de Star Wars day tour! Bij de notoire kenners zullen de volgende locaties zeker een belletje doen rinkelen: Mos Espa, Ong Jemel (Camel’s Neck), Sidi Bouhlel (Star Wars Canyon) en Chott-El-Jerid. Deze dagtrip laat elke Star Wars adept kirren van plezier. Schrap jij je ultieme droom ook van je bucket list? 

dag
08

Slapen onder de sterren

We rijgen de highlights aaneen met een rasechte ‘desert experience’. Een gids toont ons enthousiast de nomadische levensstijl in de nabijgelegen woestijn. Wanneer de avond valt, worden we verwend met een overheerlijk plaatselijk bereid avondmaal. Nadien staat de tijd even stil wanneer we samen de fonkelende sterren tellen aan de heldere hemel. Het wordt zonder twijfel een nacht om nooit meer te vergeten. 

dag
09

Ontspannende tussenstop

Via Douz rijden we door naar onze tussenstop in Tamezret. Hier hebben we als groep de keuze. Doen we er nog een filmlocatie van Star Wars bij (grotwoningen in Matmata) of blijven we chillen aan het zwembad van onze bed & breakfast? ’s Avonds verpozen we met een drankje en een snackje met uitzicht op de woestijn. 

dag
10
11

Dagen zonder stress in Djerba

De laatste etappe van onze trip brengt ons naar het alom bekende Djerba. Na een intense, maar magische reis, bekomen we nog twee dagen van onze ervaringen. Tijdens een snorkeltour proberen we nog kleurrijke onderwaterwezens te spotten. De vrije uren vullen we optioneel in met het spotten van street art, een fietstocht langs de hidden corners of een zalig ontspannende kajaktocht. Een verfrissende smoothie met zicht op zee? Check! Onze laatste avond op Tunesische bodem wordt er een met heel veel lekker eten en sappige verhalen.

dag
12

Terugvlucht met een lach en een traan

Onze vroege vlucht luidt het einde in van een onnavolgbare reis. Neem zeker genoeg herinneringen mee aan boord. Deze trip zal hopelijk nog lang nazinderen want jij beleefde Tunesië zonet op de meest unieke manier!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vluchten Brussel - Tunis, Djerba - Brussel
 • Alle overnachtingen (pension, b&b, riadh)
 • Fietstour met gids in Carthago (Tunis)
 • Star Wars filmsets day tour
 • Kookworkshop Sousse
 • Toegang archeologisch museum Sousse
 • SUP-initiatie (Mahdia)
 • Toegang amfitheater El Djem
 • Snorkel Tour in Djerba
 • Overnachting in de woestijn (inclusief maaltijden)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 375
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Stadswandelingen/snorkeltour/SUP/woestijnervaring

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (minimaal geldig tot 6 maanden na terugkomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden