Ben je nog op zoek naar een toffe citytrip niet al te ver van huis? Spring dan mee de trein op met ons richting Bordeaux! Deze Franse metropool, inclusief prachtige omgeving, heeft genoeg in petto om vijf dagen rijkelijk in te vullen. We doen ons te goed aan plaatselijke lekkernijen, verkennen de omgeving van op de fiets en omarmen de eeuwenoude wijncultuur.

La ville blonde

Proeven van lokale smaken, dwalen langs historische gebouwen en volop genieten van La Douce France. Deze vijfdaagse citytrip toont je het beste van Bordeaux. De goudgele gloed van de gevelstenen geeft deze stad de prachtige bijnaam ‘la ville blonde’. De fotogenieke wijngaarden en de gemoedelijke sfeer van de Atlantische kust geven het programma nog een smakelijke en avontuurlijke touche. Van cocktails nippen op een rooftop terrace tot het bedwingen van de hoogste duin van Europa. Na deze reis voel je je hopelijk ook even on top of the world!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de trein naar Bordeaux

We nemen onze spelletjes en boeiende verhalen mee op de trein en komen ’s avonds aan in het sfeervolle Bordeaux. Eenmaal geïnstalleerd is het heerlijk vertoeven in ons hippe hostel. We sluiten de avond af in een lokaal restaurant om elkaar beter te leren kennen. 

dag
02

Historisch en artistiek Bordeaux in een notendop

Onze verkenning van Bordeaux start met een Free Walking Tour. Met een vleugje humor leidt de gids ons rond langs indrukwekkende gebouwen en kom je meer te weten over de roemrijke geschiedenis.

In de namiddag snuisteren we rond langs indrukkwekkende pleinen en sfeervolle straten vol heerlijke restaurants en trendy winkels. Marché des Capucins, een heuse food market, is de ideale tussenstop om even te verpozen en met volle teugen te genieten van lokale specialiteiten.

’s Avonds begeven we ons naar de andere oever van de rivier de Garonne. Darwin Eco-système is een schoonvoorbeeld van een duurzame plek om mensen samen te brengen. Deze inspirerende plaats is een walhalla voor creatieve duizendpoten. Van street art, vintage kledij en een biologische markt tot zelfs een spectaculair skatepark. Je kan er uren spenderen zonder verveeld te geraken. Bovendien kan je er ook gewoon lekker iets drinken of een hapje eten. De ideale afsluiter na een dagje citytrippen!

dag
03

Saint-Emilion: uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpen

Deze dag staat in het teken van wijn. We beginnen met een bezoek aan Cité du Vin en duiken de geschiedenis in. Het moderne museumgebouw is een architecturale parel. Verwacht een interactieve tour die je zintuigen zal prikkelen. In de namiddag nemen we de trein naar Saint-Emilion om het productieproces met eigen ogen te aanschouwen op een prachtig wijndomein, gelinkt aan een kasteel. Ook de niet wijnliefhebbers komen zeker aan hun trekken. De pittoreske straten en pleinen vormen een mooi kader voor een zalig terrasje en een smakelijk diner. Eindeloze wijngaarden leveren bij zonsondergang nadien prachtige plaatjes op. 

dag
04

Smakelijke fietstocht

We laten de contouren van de stad even achter ons en zetten koers naar het westen. In Arcachon staan onze huurfietsen klaar om een mooie lus te maken. Prachtige kustpaden leiden ons naar Dune du Pilat waar we het uitzicht bewonderen bovenaan de hoogste duin van Europa. Onderweg is er voldoende tijd om te picknicken aan een van de mooie baaien. Nadien proeven we van een lokale delicatesse. We krijgen een rondleiding in een oesterkwekerij en schuiven nadien aan tafel om de zilte, maar frisse smaak van de zee te beleven. Optioneel is een bezoek aan Cap Ferret met de ferry vanuit Arcachon nog een mogelijkheid. Slenteren langs kleurrijke vissershuizen, authentieke dorpen en verpozen in een barretje aan het strand. Het kan allemaal!

dag
05

Lokale specialiteiten en escape room

Na een iets langere ochtend, verzamelen we onze lunch op de Marché Royal (St-Michel). Een overvloed aan artisanale producten zal je doen watertanden. Bij goed weer is de Jardin Public een heerlijke plaats om onze buit op te smullen. In de namiddag staat er nog wat spelplezier op het programma in een plaatselijke Escape Room. We nemen nog ruim de tijd om in een hippe buitenwijk wat souvenirs op de kop te tikken. ’s Avonds bundelen we onze verhalen tijdens een uitgebreid restaurantbezoek. 

dag
06

Retour naar Brussel

Met een volle maag en een schat aan herinneringen, sporen we terug naar Brussel. Grappige of sappige verhalen: het thuisfront is klaar om je avonturen te omarmen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • treinreis Brussel-Zuid – Bordeaux (heen en terug)
 • alle overnachtingen (hostels)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • Toegang Cité du Vin (museum)
 • fietshuur
 • Bezoek wijndomein Saint-Emilion en tasting
 • Bezoek oesterkwekerij Arcachon en tasting
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen, fietstocht

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden