De streek rond de Moezel is vooral bekend om zijn heerlijke wijn. We hebben vier dagen de tijd om deze afwisselende regio uit te kammen. En we doen dat op verschillende sportieve manieren.

In plaats van ons met een minibus te laten afzetten, verkennen we al dat moois actief. Want hoe kan je beter de watervallen van Dortebach, de Burg Eltz of de kronkels van de Moezel ontdekken, dan door er zelf door of langs te wandelen, te fietsen, te klimmen en te kanovaren?

In Cochem, Trier en Vianden slenteren we door kleine steegjes, waar imposante gebouwen en kleine vakwerkhuizen elkaar afwisselen. ’s Avonds pikken we er een leuk restaurantje uit waar we de belevenissen van de dag overlopen.

We proeven wijn in een van de vele wijnkelders, maar we verwennen onze smaakpapillen nog meer. Plaatselijke specialiteiten zoals Reibekuchen, een soort aardappelpannenkoek, en andere streekgerechten krijgen ook onze aandacht. En een picknick wordt altijd enthousiast onthaald.  

We overnachten in mooie kleinschalige verblijven. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

onmiddellijk actie

‘s Morgens vertrekken we met de minibus richting Moezel. Na een rit van zo’n 3 uur zoeken we een gezellig plaatsje om onze picknick te verorberen. Daarna trekken we onze wandelschoenen aan voor een tocht van drie uur. Het wijndorp Moselkern is het vertrekpunt en dan gaat de route langs de meanderende beek Elzbach en heuvelachtige weilanden. Halverwege onze wandeling rijst Burg Eltz hoog boven de omgeving uit. Uiteraard gaan we een kijkje nemen. Dit kasteel lijkt zo weggeplukt uit een Disneyfilm. 

Na deze actieve kennismaking met de Moezel rijden we door naar onze eerste overnachtingsplaats in Wierschem. We installeren ons en gaan op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt.

dag
02

op de fiets

De Moezelstreek is een fietsgebied bij uitstek met zijn honderden kilometers fietspaden. We kiezen voor een rustige route zonder steile hellingen, waardoor we in een aangenaam tempo kunnen genieten van het uitzicht. In het gebied rond Cochem maakt de Moezel vele kronkels: een kolfje naar onze hand.

We fietsen 20 kilometer langs de rustige rivieroevers  en nemen het veerpont voor we in het natuurgebied Dortebachtal halt houden. We wandelen er naar de waterval van de Dortebach en krijgen een van de mooiste uitzichten over de Moezel te zien vanuit het viewpoint. Na anderhalf uur stappen door groene bossen zitten we terug op het fietszadel. 

We trappen nog een kwartiertje rustig verder langs de rivierbedding en komen aan in Cochem.  De historische vakwerkhuizen en andere bezienswaardigheden maken een grote indruk. We zoeken een terras met zicht op de imposante Reichsburg en kunnen er onze batterijen opnieuw opladen.

Slapen doen we in Trittenheim. 

dag
03

peddelend door de Moezel

Vandaag pakken we het lichtjes anders aan. We varen in een kano 16 kilometer langs kleine strandjes, beboste heuvels en wijnranken. Bereid je voor op een onvergetelijke belevenis, dit is de natuur op haar mooist. Onze tocht onderbreken we met een pauze op een strandje of met een picknick. Je hoeft geen ervaren kanoër te zijn, een natuurliefhebber des te meer!

Het is onze laatste avond, dus we zoeken een leuk en smakelijk restaurantje. Slapen doen we in een kleinschalig hotel, zo’n drie kwartier van Trier. 

dag
04

cultuur als afsluiter

In Trier brengen we een bezoek aan de Porta Nigra (Zwarte Poort), de grootste overgebleven stadspoort uit de Romeinse tijd. Verder nemen we ook een kijkje op de Hauptmarkt en de Basilika met bijhorende paleistuin. Deze levendige stad telt vele terrassen, wij hoeven er enkel eentje uit te kiezen.

In de namiddag rijden we met onze minibus langs een prachtige route naar Vianden in Luxemburg. Afhankelijk van hoeveel tijd er ons nog rest op deze trip doen we nog een wandeling. We mikken om in de late namiddag terug in Gent te arriveren. Op een korte trip, zoveel herinneringen maken… Fantastisch!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (kleinschalige hotels)
 • huur kano (1 dag)
 • huur fiets (1 dag)
 • veerpont
 • toegang Burg Eltz
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actieve reis met wandelingen, 1 dag kanovaren, 1 dag fietsen

 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden