Deze groepsreis naar Girona en de Costa Brava is een aanrader voor liefhebbers van authentieke Spaanse steden en dorpjes, pittoreske baaien, watersport, cultuur en natuurwandelingen.

Welke Spaanse costa heeft de meeste troeven in huis voor een absolute droomvakantie? Op deze groepsreis ontdek je zelf waarom je niet de hele kustlijn van Spanje moet afreizen om het antwoord te vinden. Het noorden van de Costa Brava – Girona en de baai van Rosas – heeft het allemaal.

¡Viva España!

We wandelen langs de rotsachtige kustlijn, rusten uit op betoverende stranden en zwemmen in het helderblauwe water. Tussendoor leren we mojito maken,  peddelsurfen en gaan we de zee op voor een ecologisch project rond inktvissen. 

Voor een portie cultuur moeten we in Girona, Begur, Figueres of Cadaqués zijn. De afstanden zijn beperkt, dus tijd genoeg om eropuit te trekken. KrisKras en de Costa Brava, het ideale recept voor een welverdiende vakantie.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

roadtrip

Met een minibus rijden we dwars door Frankrijk. We overnachten in Zuid-Frankrijk.

dag
02

L’Escala

Rond de middag komen we aan in L’Escala, waar we vier nachten zullen verblijven. Dit gezellige kustdorpje in de baai van Rosas leefde eeuwenlang van de visvangst en nu nog vormt de zee een belangrijke bron van inkomsten. Vooral de ansjovis is tegenwoordig bijzonder populair.

Voor wie helemaal terug in de tijd wil, zijn er de Griekse en Romeinse archeologische sites. De Grieken gebruikten deze plaats aan de zee als handelsoord en de Romeinen maakten er een ware legerbasis van. De overgebleven ruïnes, rotsachtige kustlijn en het blauwe water zorgen voor een aangenaam schouwspel.

L’Escala is de ideale uitvalsbasis voor deze streek. Op de vele terrasjes in het historische centrum kaarten we ’s avonds uitgebreid na over de dagactiviteiten.  

dag
03

natuurwandeling en mojito’s

Na het ontbijt, trekken we het natuurpark Aiguamolls de l’Emporda in. We wandelen er over aangelegde paden tussen de moerassen. Van op de uitkijktorens en observatieposten krijgen we spectaculaire uitzichten. Zeker vogelliefhebbers kijken hier hun ogen uit! Op het einde van deze wandeling, zoeken we verkoeling op in de zee.

’s Middags prikkelen we onze zintuigen in het Parc de les Olors. Een gids neemt ons mee in de wereld van aromatische en medicinale planten. Het park telt meer dan 10 soorten munt, het ideale excuus om uit te testen welke soort de lekkerste mojito’s oplevert. We plukken muntblaadjes, zetten ons beste cocktailbeentje voor en proeven het resultaat bij een prachtig uitzicht over Emporda. Wie had er nog een vakantiegevoel nodig?

dag
04

ecologisch inktvisproject

Vandaag vliegen we er vroeg in. De medewerkers van Projecte Sèpia, een project voor duurzame visvangst, wachten ons op in de vissershaven. Zij zorgen ervoor dat de eitjes van (pijl)inktvissen die in visnetten terechtkomen, gered worden en nadien hun weg naar hun natuurlijke habitat terugvinden. Met een boot gaan we het water op om dit ecologische project van dichtbij mee te maken. Als de omstandigheden het toelaten, springen we het water in en zwemmen naar een broedplaats voor inktvissen. Zodra we terug aan land komen, smullen we een heerlijk vissersontbijt. 

Een van de hoogtepunten wordt vast en zeker de peddelsurfinitiatie later op de dag: rechtstaand op een surfplank door de zee navigeren. 

dag
05

Begur en zijn unieke wandelpaden

De heuvels, baaien en het middeleeuwse kasteel in Begur vormen het decor voor onze ochtendwandeling. Typisch voor deze stad zijn ook de vele koloniale huizen die overal opduiken. In de 19e eeuw trok een groot aantal inwoners naar Cuba om er geld te verdienen en bij terugkomst bouwden ze prachtige huizen.

We verlaten de stad via Sa Tuna, een pittoreske baai. Vanaf dit punt leidt de Camins de Ronda ons langs steile kliffen naar Aiguafreda. Verwacht je aan een adembenemende wandeling over een van de mooiste paden van de Costa Brava. De vele baaien nodigen onderweg uit tot een frisse duik en wie zijn wij om jullie tegen te houden?

Op de terugweg klimmen we helemaal tot aan het kasteel van Begur, net op tijd voor de zonsondergang.

dag
06

kuieren in Girona

Het historische centrum van Girona is geweldig om een dag rond te slenteren: we proeven er van de typische Spaanse sfeer, zonder de drukte van Barcelona. De hangende huizen over de Onyar-rivier, de sfeervolle Rambla, de middeleeuwse Joodse wijk en de indrukwekkende kathedraal zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in Girona. 

dag
07

vrije tijd en het Teatro Museo Dalí

Een vrije voormiddag in Girona. De stad biedt voor elk wat wils: shoppen in de lokale winkels, een wandeling in La Devesa of langs de stadsmuren, een bezoek aan het cinemamuseum, een gezellig terrasje en nog tal van andere mogelijkheden.

In de namiddag gaan we naar Figueres, de geboortestad van de legendarische Spaanse surrealist Salvador Dalí. Het excentrieke Teatro Museo Dalí geeft ons een inkijk in de wereld van de kunstschilder. 

dag
08

in artistiek Cadaqués

Cadaqués, een kunstzinnig vissersdorpje, is een van de parels van de Costa Brava. We wandelen eerst naar de vuurtoren op Cap de Creus, een rotsachtige kaap. Zodra we weer in Cadaqués aankomen, laten we ons meenemen door de kronkelende steegjes tussen de typische witte huizen en kunstgalerijen.

In de late namiddag zijn er meerdere opties zoals shoppen, zwemmen of een kajaktocht vanuit Portlligat. Om de dag af te sluiten, slenteren we langs de kade van Cadaqués en zoeken we een tof adresje om onze laatste avond te vieren.

dag
09

terug naar huis

We vertrekken ’s morgens vroeg en na een lange dag op de baan, bereiken we in de loop van de avond het KrisKras-kantoor. De Costa Brava heeft intussen geen geheimen meer voor ons.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (hostal)
 • toegang Mac Empuriés
 • zintuiglijke wandeling met gids
 • huur snorkelmateriaal (2u)
 • begeleide excursie sepiaproject met vissersontbijt
 • initiatie SUP (2u)
 • toegang Dali-museum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 240
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

3 wandelingen van 3 tot 5 uur, peddelsurfen (2u), zwemmen, snorkelen 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden