5 dagen Lyon met KrisKras? Zet die comfy shoes maar klaar om ieder hoekje van Lyon te ontdekken en gezellig te tafelen in een fantastisch decor. Want Lyon staat bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Een streetfoodtour staat dus zeker op het programma. Lyon heeft ook op cultureel vlak heel wat te bieden met z’n gerenommeerde musea, gezellige historische wijken, gezellige terrasjes en architecturale parels. We gaan voor absolute sfeer & gezelligheid!

Het aanbod van restaurants en bistro’s in Lyon is eindeloos! Daarnaast doen we dus een begeleide streetfoodtour en houden we ook halt aan Les Halles de Lyon Paul Bocuse, de veilingmarkt waar restaurateurs hun producten kopen. 

Op cultureel vlak verkennen we onder andere de architecturale parels in de wijk Confluance. De wijk ‘Vieux Lyon’ is alleen te voet toegankelijk. Verwacht je hier aan heel veel winkeltjes en sfeervolle terrasjes. GPS uit, en laat je leiden door de vele ‘traboules’: de kleine doorgangen van de ene straat naar de andere. Zo ontdekken we de mooiste binnenkoeren, galerijen, draaitrappen.

Klaar voor een heerlijk verrassende citytrip?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Brussel - Lyon

We nemen de trein in Brussel-Zuid en sporen razendsnel naar het hartje van Lyon. Bij aankomst installeren we ons in de hippe hostel die centraal gelegen is. Daarna is er nog tijd voor een eerste kennismaking met Lyon.

dag
02

Verdwalen in Fourvière & culinair genieten op streedfoodtour

Vieux-Lyon is het historische Lyon met zijn geheime doorgangen en prachtige binnenplaatsen. Deze wijk verkennen we te voet. Onderweg nemen we tijd om één van de belangrijkste symbolen van Lyon te bezoeken nl. de Cathédrale Saint-Jean die op de lijst van Unesco werelderfgoed staat. 

Daarna nemen we de funiculaire – een kabelspoorbaantje dat ons piepend op de Fourvière-heuvel brengt. We ontdekken er de andere belangrijke bezienswaardigheid van Lyon: La Basilique Notre-Dame de Fourvière met z’n interieur vol goudversieringen en mozaïeken. Vanaf deze plek hebben we een adembenemend zicht op Lyon en ruime omgeving. 

Met al deze kilometers in de benen is het hoogtijd om onze magen te plezieren tijdens een streetfoodtour. Tijdens deze tocht leren we 5 van de beste streetfoodadressen kennen en heel wat anekdotes over Lyon.

dag
03

creatief Lyon

Tussen de Saône en de Rhône, de twee rivieren die Lyon doorkruisen, ontdekken we een totaal andere wijk. Hier vinden we creatief Lyon met z’n unieke winkeltje en eethuisjes. Croix-Rousse was vroeger een industriële wijk gewijd aan de zijdeproductie. De arbeiders werden ‘les Canuts’ genoemd. Tegenwoordig is het één van de meest aantrekkelijke plekken om te wonen. Dit is ook dé plek voor kunstenaars, zowat het Montmartre van Lyon. We kunnen uitrusten in de vrij toegankelijke en rustige Jardin du Palais Saint-Pierre, een mooie kloostertuin met bomen en standbeelden van o.a. Rodin.  

’s Avonds zoeken we samen een gezellig eethuisje op. Keuze genoeg! 

dag
04

Architecturale parels in Confluance & foodhallen

Tijdens deze culinaire trip, mogen Les Halles de Lyon Paul Bocuse zeker niet ontbreken. Dit is een grote overdekte markt met zo’n zestig kraampjes waar eten van de beste kwaliteit wordt aangeboden. Dé plek voor fijnproevers waar wij heerlijk lunchen.

In de namiddag ontdekken we de moderne Franse stedenbouw in de wijk Confluance. Dit is een invloedrijk vernieuwingsproject in de wereld van urban design en moderne architectuur. 

Een gids neemt ons mee op sleeptouw naar het hart van deze moderne wijk om hedendaagse architectuur, eclectische gebouwen en prachtige uitzichten over de stad te ontdekken. We eindigen onze tour aan het futuristische musée de Confluances, een constructie van glas en staal.

dag
05

Terugreis

Vooraleer we onze terugreis aanvatten is er in de voormiddag vrije tijd om nog wat leuke souvenirs te scoren of ga je liever voor een museumbezoek? Alvast enkele geweldige tips: Musée Lumière, een museum gewijd aan het ontstaan van de film en gevestigd  in een mooie art-deco villa of het Musée de Beaux-Arts of…keuze zat in Lyon. In de namiddag flitsen we terug met de trein naar Brussel. Au revoir Lyon? À la prochaine!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Lyon (heen en terug)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • alle transport ter plaatse
 • begeleide streetfoodtour
 • begeleide tour in Confluence-wijk
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 185
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Citytripppen kan behoorlijk intensief zijn.

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden