Uitgestrekte stranden, azuurblauwe zee, pastelkleurige dorpjes, turqoises calanques en moderne kunst van wereldniveau … Tijdens deze ontdekkingsreis van Marseille naar Nice toont de Côte d’Azur zich van zijn mooiste kanten.

Mondaine steden

Marseille, Saint-Tropez, Cannes, Antibes, Monaco en Nice zijn stuk voor stuk plaatsen die tot de verbeelding spreken. In Marseille komen we terecht in een hippe smeltkroes van culturen waar we genieten van het bruisende stadsleven en de wonderen van de Calanques. We kuieren rond in de gezellige straatjes van Saint-Tropez en in het charmante stadje Antibes dromen we weg bij de prachtige werken van kunstschilder Pablo Picasso. Daarna genieten we van de betoverende geuren van parfumstad Grasse. In Cannes wanen we ons filmsterren in het Palais des Festivals, om nadien in Nice te dwepen met Matisse.

Strandwandelingen

Naast de steden wandelen we af en toe stukjes van de paden die langs de kustlijn lopen. Zo volgen we de Sentier du Littoral dwars door Monaco. Geflankeerd door de Middellandse Zee aan de ene kant en de prachtige Zuid-Europese begroeiing – cortexeiken, kastanjebosse, garrigue en mimosa – aan de andere zijde.

Voor de kust vinden we tal van idyllische eilandjes. Iles de Lérins en Iles d’Hyères verwelkomen je in een oase van stilte, ver weg van alle drukte. Ze vormen het ideale kader voor een fietstocht of strandnamiddag.

Kortom …

Laat je meevoeren naar een van de meest tot de verbeelding sprekende streken van Zuid-Europa en geniet van het evenwicht tussen adembenemende natuur en bruisende steden.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

onderweg naar Marseille

We vertrekken ’s ochtends met de minibus in België en komen tegen de avond aan in onze eerste verblijfplaats in Marseille. Hier zullen we de komende 3 nachten verblijven. Wie heeft er zin in een lekker drankje om onze reis in la douce france goed in te zetten?

dag
02
03

citytrippen in Marseille

Marseille is de op één na grootste stad van Frankrijk en een absolute aanrader. Bovendien is het de oudste stad van het land en zelfs een van de oudste van Europa. De oude haven was sinds 600 voor Christus een belangrijk handelspunt. Elke morgen kan je hier vers gevangen vis kopen. En wie van de haven wegwandelt langs de La Canbière passeert talloze andere ochtendmarkten onder de palmbomen; bloemen, antiquiteiten, postzegels, en meer.  

Le Panier, met zijn kleine straatjes en artistieke sfeer, is de zuiderse versie van het Parijse Montmartre. Blikvanger is de Cathédrale de la Major. Maar ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken. Zo is er onder meer het nagelnieuwe Musée des Civilisations de l’Europe et de l’Europe Méditerranée.

Kortom: er valt heel wat te beleven in deze hippe, multiculturele en creatieve stad. 

dag
04

Cassis en de Calanques per zeekayak

Vandaag stappen we in de zeekayak voor een gegidst tochtje naar de Calanques: witte kliffen die uit de azuurblauwe zee rijzen. 

Nadien houden we halt in het nabijgelegen Cassis. Dankzij de pastelkleurige huizen is Cassis net een postkaartje. Tegen de avond verplaatsen we ons naar de volgende overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten.

dag
05

dagje uit op Ile de Port-Cros

We nemen onze picknick mee en genieten van een hele dag natuur in Ile de Port-Cros, het kleinste nationale park van Frankrijk. Slechts één smalle strook van dit bergachtig eilandje is bebouwd. De steeneiken, pijnbomen en geurige kruiden langs de 30 kilometer-lange wandelpaden tonen hoe maagdelijk de hele Côte d’Azur ooit moet geweest zijn. Aan de stranden – enkel te voet bereikbaar – zien we verschillende soorten vissen, krabben, inktvissen en zeeanemonen in het heldere water. We kunnen fietsen huren om ons te verplaatsen.

dag
06

Les gendarmes

Saint-Tropez, dat is Brigitte Bardot, Louis de Funès en luxueuze jachten. Maar ook: pastis drinken op de Place des Lices en een bezoek aan La Ponche, de historische wijk en de stranden. Als afsluiter wandelen we een stukje van de Sentier du Littoral.

Na dit stadsbezoek rijden we nog door naar onze volgende stop, Cannes! Hier zullen we de komende 3 nachten verblijven.

dag
07

op de rode loper

Vive le cinéma! Vandaag mogen we ons filmsterren wanen in Cannes. Aan de Promenade de la Croisette vergapen we ons aan de wereldbekende hotels en terrassen die tussen de palmbomen schuilgaan. 

Maar in de straten en pleinen van Cannes valt nog zoveel meer te ontdekken. Op de Marché Forville ontdekken we waar de restaurants uit de buurt de mosterd halen. Na de middag proberen we een bezoek te brengen aan het Palais des Festivals. Daarna gaan we filmsterren – of op zijn minst hun jachten – spotten in de haven. 

dag
08

mediterrane sfeer opsnuiven

In de voormiddag zoeken we mediterrane gezelligheid van Antibes op. Schrijver Graham Greene genoot er van zijn oude dag tussen de 16e-eeuwse stadsmuren, kasseistraatjes en woekerende bloemenpracht. Ook voor kunstenaars als Picasso en Max Ernst was Antibes een bron van inspiratie. In het Musée Picasso zien we daar het bewijs van. Wanneer we daarna richting Cap d’Antibes wandelen, krijgen we een mooi zicht op de vele luxueuze landhuizen en miljonairsvilla’s. 

In de namiddag staat Grasse op het programma. Het boek Het parfum van Patrick Süskind maakte de stad wereldberoemd. We bezoeken een bloemenboerderij en leren hoe geuren voor de parfumindustrie worden ontwikkeld.

dag
09

autovrij paradijseiland

We nemen de boot naar Ile Sainte-Marguerite, een van les Iles de Lérins. Deze  minder bekende parel van de Côte d’Azur telt talloze kleine strandjes die zich perfect lenen tot wandelen en verpozen. De geur van eucalyptus- en dennenwoud, én het feit dat het eiland volledig verkeersvrij is, dragen bij tot een weldadig gevoel van rust.

’s Avonds installeren we ons in onze laatste overnachtingsplaats in Nice.

dag
10

Nice, die zuiderse schone

Het hele jaar zon en ontelbare marktjes: Nice is niet voor niets la Belle du Côte d’Azur. In de wirwar van straatjes van Vieux Nice lopen we tussen winkels, terrassen, restaurants en kraampjes. We kuieren door de bloemenmarkt en voorbij de fruit- en groentenmarkt. Ook de vlooienmarkt kunnen we bezoeken. 

Nadien blazen we uit in het Parc du Château, waar we genieten van het prachtige zicht op de oude stad. Liefhebbers van moderne kunst kunnen kiezen uit het Musée Matisse of the Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain. Of wil je liever een vrije namiddag om enkele leuke souviers op de kop te tikken?

’s Avonds installeren we ons op de wereldbefaamde Promenade des Anglais. Wie dat wil, kan zich uitleven op rollerskates.

dag
11

tussen kust en kunst in Monaco

Vandaag trekken we onze stapschoenen aan voor een prachtige wandeling in de voormiddag van Cap d’Ail naar Monaco over het kustpad Sentier du Littoral. De tocht begint aan de Plage Mala naar de plage Marquet in Monaco.

De middag brengen we door in het mondaine Monaco. Als we tijd overhebben, zetten we onze tocht verder richting Menton voor een verfrissend ijsje of drankje. ’s Avonds nemen we de trein terug naar Nice. 

dag
12

au revoir!

Bepakt en bezakt met goede herinneringen zeggen we het zonnige zuiden vaarwel en reizen noordwaarts richting België.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (guesthouse,hostel)
 • huur fiets (1dag)
 • gegidste kajaktour in de Calanques (3u)
 • Musée Picasso
 • overtochten naar Ile Sainte Marguerite en Ile de Port Cros
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

matig actief: stadswandelingen en korte natuurwandelingen, fietsen en kayakinitiatie.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden