Zin om Engeland van zijn meest idyllische kant te leren kennen? In deze reis ontdekken we de Cotswolds, een streek die bekend staat om zijn glooiende heuvels en typisch Engelse dorpjes in honingkleurige natuursteen. Een gezellige cottage waar we ons snel thuis zullen voelen is de uitvalsbasis voor deze ontdekkingstocht.

Area of Outstanding Natural Beauty

Om van dichtbij te genieten van die prachtige natuur trekken we onze wandelschoenen aan voor een aantal wandelingen die ons langs weiden, bossen en heuvels met indrukwekkende uitzichten leiden. 

Boeiende cultuur

In Engeland mag een bezoek aan een kasteel niet ontbreken! We kiezen voor het prachtige Blenheim Palace, waar enkele scènes uit de Harry Potter films zijn opgenomen. Ook bewonderen we de indrukwekkende architectuur van de kathedraal in Gloucester en leren we lokale producten kennen op een farmers’ market. 

Praktisch

De wandelingen blijven beperkt qua hoogteverschillen (max. 300m) en zijn haalbaar voor iedereen met een normale fysieke conditie.  Uitblazen en overnachten doen we in een gezellige cottage. We verplaatsen ons gedurende deze reis met de minibus.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

het kanaal over

Met de minibus rijden we naar Calais, waar we het kanaal oversteken met de ferry tot in Dover. Daarna doorkruisen we Engeland en komen we in de namiddag aan in de Cotswolds. Indien we tijd hebben houden we onderweg halt in het mooie stadje Windsor om de lange autorit te doorbreken. We installeren ons in onze cottage en maken het gezellig in een lokale pub met eventueel een grote pint om de dorst te lessen na de rit. 

dag
02

op ontdekking in honingkleurige dorpjes Chipping Campden en Broadway

We trekken onze wandelschoenen aan en combineren deze dag twee kortere wandelingen die elk vanuit een must-see dorp vertrekken: Chipping Campden en Broadway. Op tocht verkennen we deze dorpen en hun landelijke setting, wat weer spectaculaire vergezichten oplevert op de groene lappendeken van velden. In totaal wandelen we zo’n 16 km. Na de frisse buitenlucht is het mogelijk om in het dorp een tearoom op te zoeken en te proeven van thee en heerlijke scones. 

dag
03

bewondering voor Blenheim Palace en Oxford

Vandaag is het tijd voor een portie cultuur. Het monumentale Blenheim Palace, onder andere geboortehuis van Winston Churchill, dateert van de 18de eeuw en is uitgeroepen als UNESCO Werelderfgoed. De stijl doet denken aan Versailles, inclusief tuinen en parken met fonteinen, een meer en watervallen. We nemen onze tijd om het interieur van het paleis te bezoeken. 

Nadien rijden we door naar Oxford. Iemand interesse in een tour doorheen de stad en indrukwekkende universiteit? 

dag
04

picture perfect Bibury en Burford

Arlington Row is in het echt net zo mooi of zelfs nog mooier dan in de reisgidsen. We zijn niet de enigen die deze rij ‘cottages’ willen zien, dus komen we ‘s morgens al een kijkje nemen.  Daarna wandelen we 10 km door deze prachtige omgeving. Tegen de middag verplaatsen we ons naar Burford voor de lunch. Ook hier maken we een wandeling van 8 km op plattelandswegen en langs velden en rivieren. 

dag
05

wandelen langs pittoreske dorpjes

Vandaag maken we een wandeling van 13 km die ons langs pittoreske dorpjes, rollende heuvels en vergezichten leidt. Vertrekpunt is Stanton Village, een van de mooiste van alle dorpjes in de Cotswolds. ’s Avonds koken we een lekkere maaltijd en genieten we na van onze inspanning bij de warmte van de houtkachel.

dag
06

ontdekking van Stroud en Harry Potter achterna in Gloucester Cathedral

In de voormiddag bezoeken we een van de populairste markten van Engeland, de farmers’ market in Stroud. Dit is dé plek om een lekkere picknick bij elkaar te shoppen en tegelijk de lokale boeren te steunen. Bovendien is het hier ideaal om op jacht te gaan naar souvenirs! Daarna trekken we naar het stadje Gloucester, waar een bezoek aan de middeleeuwse kathedraal niet kan ontbreken. De kloostergangen van dit gebouw werden ook gebruikt als filmlocatie in verschillende Harry Potter films. We sluiten de dag af met een wandeling naar de top van Robinswood Hill voor een prachtig uitzicht over Gloucester en de Cotswolds. 

dag
07

naar huis

We worden een laatste keer wakker in onze cottage en reizen met de minibus terug naar huis, met mooie herinneringen aan dit prachtig stukje Engeland!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • overtocht Calais-Dover (h/t)
 • alle overnachtingen (cottage)
 • toegang Blenheim Palace
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

4 wandelingen van 8 tot 16 km op licht heuvelachtig terrein

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden