Ben jij fan van een actieve wandelvakantie in de bergen maar hou je er niet van om elke dag met een grote trekkersrugzak rond te wandelen? Dan is deze vakantie ongetwijfeld iets voor jou! Onze uitvalsbasis is een gezellig appartement in de buurt van de fenomenale Aostavallei, 100% genieten! Naast de prachtige bergwandelingen wanen we ons aan een rafting avontuur en bezoeken we de kaasgrot van Ollomont waar de welbekende Fontinakaas ligt te rijpen.

Eerst afzien …

We bouwen langzaam op en laten op eigen tempo onze benen wennen aan de hellende bergpaden. Zodra we op volle kracht zijn, wagen we ons aan een 2-daagse trekking met overnachting in een bivakhut, een waardig hoogtepunt van deze reis.

En dan heerlijk ontspannen

De Aostavallei: voor iedereen die een mentale en fysieke uitdaging niet uit de weg gaat!
De mentale roes na een zware inspanning is onovertroffen. ’s Avonds, terug in onze warme stek, volgt het nagenieten.

Dit is een actieve vakantie, maar we hebben ook oog voor minder sportieve bezienswaardigheden. We bezoeken de kaasgrot, waar de befaamde fontinakaas rijpt. Deze lekkernij moeten we proeven! Ook een bezoek aan de stad Aosta staat op het programma.

Is deze reis iets voor jou?

Een goede fysieke conditie is onontbeerlijk. We wandelen 6 tot 8 uur per dag. Bovendien zijn de vlakke stukken tijdens deze tochten eerder schaars.
We verplaatsen ons met de minibus. We slapen in ons appartement, tijdens de trekking overnachten we in een berghut.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

voet op Italiaanse bodem

Vroeg in de ochtend vertrekken we met de minibus naar de Aostavallei. Het is een lange tocht, maar de gedachte dat we vanavond in la dolce Italia zijn, maakt veel goed.

Eenmaal aangekomen, installeren we ons in ons cosy appartement. Onder het genot van een hapje en een drankje overlopen we het programma voor de komende week.

dag
02

eerst opwarmen (18km - 850hm)

Onze eerste wandeling is een ‘opwarmertje’ in de buurt. Toch mogen we deze tocht niet onderschatten, want we beginnen onmiddellijk met een stevige klim van 600 meter. En het gaat behoorlijk steil!

Boven aangekomen, genieten we van een prachtig uitzicht over de vallei. Gelukkig is het vervolg relatief vlak. We passeren weiden, verlaten almhutten en een stuwmeertje. Vermoedelijk zijn we een uur of zeven onderweg.

Het wordt een adembenemende wandeling, al zal dat vandaag vooral figuurlijk zijn.

dag
03

in hogere sferen (11m - 900hm)

We beschouwen ook deze dag nog als opwarming. We bewandelen knappe bergpaden. We vertrekken vlakbij Col du Grand Saint-Bernard op Italiaanse bodem en steken de Zwitserse grens over richting Lacs de Fenêtre. Onderweg slaan we even af om Mont Fourchon te beklimmen tot een hoogte van bijna 3000m! . Na een frisse duik in 1 van de meren keren we terug richting minibus. Onderweg zien we de Mont Blanc uitsteken boven de andere bergtoppen.

’s Avonds blikken we tevreden terug op de dag met een warme kop soep. 

dag
04

hét ingrediënt voor een picknick

Nadat we de afgelopen dagen de Italiaanse Alpen intensief verkend hebben, doen we het vandaag een beetje kalmer aan. De magische rust van het berglandschap geeft een ontspannen gevoel.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de kaasgrot van Ollomont, waar we de befaamde fontinakaas zien rijpen. Deze lekkernij kan niet ontbreken op onze picknick! In de namiddag trekken we naar het Lago di Place Moulin. Dit meer ligt verborgen tussen de bergtoppen en vormt de perfecte omgeving voor een gemakkelijke wandeling. Nadien  genieten we van het warme zonnetje op een terrasje.

’s Avonds bereiden we ons voor op de 2-daagse trekking. We controleren onze bagage, kookmateriaal en etenswaar en pakken alles in. Voordat we onder het dons kruipen, overlopen we nog even de route op de kaart en dan zijn we er helemaal klaar voor.

dag
05

2-daagse huttentocht (9km - 1250m stijgen)

Nu we onze inlooptochten achter de rug hebben zijn we klaar voor het grotere werk. De tweedaagse wordt het hoogtepunt van onze reis. We moeten zo’n 1200 meter stijgen om onze slaapplaats te bereiken. We overnachten in een bivakhut. Elektriciteit en stromend water zijn er niet, maar wel een dak boven ons hoofd en een matras. Onze rugzak met slaapzak en eten dragen we zelf naar boven. ’s Avonds koken we ons eigen potje.

dag
06

2-daagse huttentocht (12km -1250 dalen)

We staan vroeg op om te genieten van de zonsopgang. Daarna vatten we de afdaling aan. Na een stevige tocht bergaf komen we in de namiddag aan. 

dag
07

rafting

We laten de wandelschoenen vandaag even staan en gaan voor een avontuurlijke rafting afdaling op de Dora Baltea rivier, een rivier die ontstaat uit de imposante Miagegletsjer. We testen onze behendigheid en teamwork en genieten van de mooie panorama’s van het Aostadal onderweg.  

In de namiddag kuieren we rond in de authentieke winkelstraatjes in Aosta stad en passeren langs het Romeins theater. ’s Avonds hebben we uitgebreid de mogelijkheid om gezellig te tafelen en te klinken op ons avontuur. 

dag
08

afscheid van Aosta

Na een laatste nacht op Italiaans grondgebied is het helaas tijd om huiswaarts te rijden richting België.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (appartement, berghut tijdens 2-daagse)
 • rafting op de Dora Baltea rivier
 • bezoek kaasgrot
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 210
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

zeer actieve vakantie, inclusief 2-daagse trekking (6-8 u. stappen per dag – hoogteverschillen tussen 600-1.300 m) waarbij je zelf je dagrugzak moet dragen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden