Zin in een vakantie waarin je je sportieve grenzen aftast? Hou je van wandelen en mountainbiken? Sport je regelmatig, heb je een goede conditie en schrikt een besneeuwde bergtop jou niet af? Heb je geen hoogtevrees? Dan is deze reis je op het lijf geschreven! Overnachten doen we in een ongelofelijk gezellige chalet, waar we zelf ons potje kunnen koken.

Sterren van de Alpen

De Dolomieten zijn een bergketen in de Noord-Italiaanse Alpen met 18 pieken van meer dan 3 km hoog. Het gebied omvat een aantal van de mooiste berglandschappen ter wereld met verticale wanden, steile kliffen en een hoog aantal smalle, diep uitgesleten dalen. Die unieke pracht viel ook de UNESCO Werelderfgoedlijst op, in 2009 werden de Dolomieten erop toegevoegd.

Niet voor luiwammesen 

We vertrekken met de minibus vanuit Gent richting Italië en warmen eerst rustig op om nadien er flink in te vliegen. De mountainbikedag nabij het Sella-massief zet wat andere spieren aan het werk. Je hebt de keuze om een elektrische e-mountainbike te huren. Daarna beleven we het hoogtepunt van de reis op de koningin van de Dolomieten: de Marmolada.

Dit is een actieve wandelreis met een dag mountainbike en hoogteparcours bij, waarbij we overnachten in een chalet centraal gelegen in de Dolomieten. Alle wandelingen zijn dagwandelingen, waarbij je alleen een dagrugzak draagt. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de minibus naar de Italiaanse Dolomieten

Bij het krieken van de dag, rond 5 u ‘s morgens, vertrekken we met de minibus van het KrisKras-kantoor naar de mooiste bergketen van Italië, de Dolomieten. Na de nodige pauzes en chauffeurwissels arriveren we ’s avonds in onze verblijfplaats in het hartje van de Dolomieten. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in onze chalet, gaan we proeven van enkele heerlijke Italiaanse lekkernijen.

dag
02

opwarmen met de Marmolada op de achtergrond

We geven onze benen de kans om op te warmen met een wandeling vanaf Passo Pordoi. De vergezichten op de Marmolada, de koningin van de Dolomieten, zijn adembenemend. Eigenlijk is onze wandeling een oude handelsroute die in de late middeleeuwen werd gebruikt door graansmokkelaars. Hellingen zijn bezaaid met wilde bloemen, waaronder vele orchideeën. De geërodeerde vulkanische rotsen doen denken aan de standbeelden op het Paaseiland. Maar we vinden nog veel ideale plekken om selfies te maken met de Marmolada op de achtergrond.

Na aankomst in het station van Porta Vescovo kunnen we ofwel de tocht verderzetten ofwel met de kabellift afdalen. Als we de hele wandeling kiezen, hebben we 12,5 km gewandeld gedurende 4,5 uur met een hoogteverschil van 380 m. 

’s Avonds ontspannen we met een spelletje, een drankje op een terrasje … mogelijkheden genoeg! 

dag
03

mountainbiken door de Duron-vallei

We drijven ons bewegingspeil nog op en ruilen de benenwagen in voor de mountainbike. We ondernemen een mountainbiketocht downhill of fietsen met e-mountainbikes door het glooiend landschap. 

dag
04

het echte werk

Vandaag gaan we letterlijk de hoogte in naar een top van 3152 m. Bereid je voor op een afwisseling van zon, wind, besneeuwde paden, fleurige bloemen, kale landschappen, steenbokken en berggeiten. We starten met een fikse klim naar Passo Pordoi. Daarna genieten we al wandelend, of al klauterend, van het zicht op het Sella-Massief. Rifugio Boe ligt een eindje van onze wandelroute, maar hiervoor maken we graag een omweg. Op de weg naar beneden komen we het militair mausoleum tegen waar duizenden slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog hun laatste rustplaats hebben gevonden. 

Vandaag zullen we ruim 7 uur gewandeld hebben voor een afstand van 16,3 km, en een hoogteverschil van 1100 m overbrugd. 

dag
05

rustdag op de top van de Marmolada + klimmen in het avonturenpark

Bereid je voor op het hoogtepunt van deze vakantie! We nemen een kleine ‘rustdag’ op de top van de Marmolada. Met andere woorden: op de top van de Dolomieten. Met de kabellift gaan we naar boven. Bij het einde van de 2e lift stappen we uit en maken we een korte wandeling van 2,5 km, met een hoogteverschil van 150 m. Nadien trekken we verder naar boven, naar Punta Rocca (3250 m), waar we genieten van de 360°-uitzichten over de bergketen. 

In de namiddag wagen we ons aan het hoogteparcours in het lokale avonturenpark. We kiezen voor 3 routes met verschillende moeilijkheidsgraad waarbij we klimmen en klauteren tussen de bomen. 

dag
06

uitdagende wandeling naar de Rifugio Lagazuoi

Op het programma van de dag staat ‘slechts’ 9 km, maar vergis je niet. Het wordt geen makkelijke klus. We starten bij Passo di valparola, nabij de Lagazuoi, langs een weg die tijdens de Eerste Wereldoorlog als bevoorradingsroute werd gebruikt. Een houten hangbrug, een pad waarbij je je moet vasthouden aan de ingeboorde kabels in de rotsen … Niet voor mensen met hoogtevrees! 

We klimmen verder naar het panoramische terras van de Rifugio Lagazuoi op 2752 m, waar we een magnifiek uitzicht hebben over onder meer de Tofane, de Marmolada en de Sella. Wie wil kan een bezoek brengen aan het museum dat meer inzicht geeft in hoe de Eerste Wereldoorlog hier heeft plaatsgevonden. 

dag
07

laatste wandeling, naar de Rifugio Nuvolau

We kiezen voor een combinatiewandeling van om en bij de 16 km met een hoogteverschil van 700 m, goed voor 5 uur wandelplezier. Onderweg komen we de ‘Cinque Torri’ tegen. Met wat geluk zien we er acrobatische klimmers aan het werk. Ook kunnen we in de gerestaureerde loopgraven van de Eerste Wereldoorlog wandelen. Het hoogtepunt van de dag is de Rifugio Nuvolau, waar we een laatste keer genieten van de adembenemende uitzichten in de Dolomieten. 

’s Avonds pakken we onze koffers, maar eerst gaan we nog eens lekker gaan eten. Zo nemen we in stijl afscheid van deze indrukwekkende Dolomieten.

dag
08

terug naar huis via Oostenrijk en Duitsland

Net zoals bij ons vertrek staan we ook nu vroeg op om onze tocht huiswaarts aan te vangen. Met de minibus doorkruisen we Italië, Oostenrijk en Duitsland om uiteindelijk te arriveren in het mooie België. Als alles goed verloopt, zijn we tegen de late avond terug in Gent.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle overnachtingen (bergchalet)
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • huur e-mountainbike en helm
 • toegang kabelliften
 • hoogteparcours
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 240
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

zeer actieve wandelvakantie, dag mountainbike, hoogteparcours

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden