De Drôme. Niet langer alleen de naam van een departement en een rivier in Frankrijk, maar ook een magnifiek recept in het KrisKras-kookboek. En wat voor één: eenvoudig en toch heerlijk, alle smaken komen helemaal tot hun recht.

Neem enkele stevige brokken avontuur

Al wandelend, varend en door het water ploeterend verkennen we de streek. Soms stijgt het pad flink onder onze voeten. Soms gaat de rivier waarop we varen over van rustig kabbelend in een witschuimende stroomversnelling. Soms moeten we over rotsen klauteren. Deze reis heeft een duidelijke sportieve toets, maar kajakervaring is niet nodig.

Voeg de nodige portie ontspanning toe

Om de pittige kant te temperen, voorzien we meer dan voldoende tijd om het rustig aan te doen: kuieren door enkele stadjes, de gezellige drukte van een lokale markt opzoeken, genieten van de lokale keuken en dranken, of gewoon luieren op de camping. Het hoort er allemaal bij.

Laat dit garen in prachtige landschappen

De rotsen van de Vercors in het noorden. Lavendelvelden en olijfbomen met de Mont-Ventoux op de achtergrond in het zuiden. Daartussen afwisselend beboste hellingen en een ruig landschap met steile kloven, uitgesleten door beken. En overal wijngaarden en dorpjes die al eeuwen onveranderd lijken. Aan variëteit in landschap zal het ons niet ontbreken.

Overgiet dit alles met de klassieke reisformule

Een klein groepje dat reist met de minibus en slaapt in tenten. Geregeld koken we zelf. Het is een beproefd concept dat garant staat voor een droom van een reis. Smakelijk!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

c’est parti, met de minibus naar Die

Na een rit van ongeveer 930 kilometer in de minibus, komen we aan op de camping in Die. We slaan onze tenten op en dan is het tijd voor een grondige kennismaking: met de camping, met het stadje, met de lokale aperitieven, met onze eigen kookkunsten, en natuurlijk ook met elkaar.

dag
02

wandeltocht le Dôme du Glandasse ou Pié Ferré

Het stadje Die ligt op de grens tussen de twee bergmassieven van de Drôme: het Massif du Vercors en het Massif du Diois.  Een prachtige omgeving voor onze stevige dagtocht van vandaag. Wie weet krijgen we wel gemzen, marmotten of arenden te zien?  Hiervoor moeten we wel vroeg op pad gaan want het is flink stijgen en dalen. Op ongeveer 6 uur klimmen we bijna 900 meter. Als onze benen fit genoeg zijn, kunnen we er nog 500 meter extra stijgen, tot de top van de Glandasse die bij zonsondergang het panorama vanop de camping vormt.  We genieten er van het uitzicht op  de Vercors in het noorden, de Alpen in het oosten, de Provence in het zuiden en de Drôme en onze camping in het westen. 

dag
03

kajaktocht op de Drôme naar Saillans

De Drôme-rivier scheidt beide bergmassieven en stroomt ook langs onze camping. Als vertrekpunt voor een kajaktocht is Die ideaal. Je hebt geen kajakervaring nodig, maar je mag ook geen watervrees hebben. De Drôme is een goed bevaarbare rivier en we gebruiken stabiele kajaks, maar zelfs dan bestaat de kans dat je omkantelt in een stroomversnelling. Onderweg komen we talloze leuke plekjes tegen: rotsen om in het water te springen, strandjes om te picknicken enzovoort.

dag
04

kuieren en ontspanning in Die

Deze voormiddag is het de wekelijkse marktdag in Die. We kunnen er heerlijke streekproducten kopen, maar bovenal is het er gezellig rondslenteren. Bovendien hebben we nog niet echt de tijd genomen om het stadje grondig te verkennen. Dat maken we nu ruimschoots goed.

Na een stevig middagmaal is het tijd voor ontspanning: een siësta, pootjebaden in de rivier, een duik in het zwembad, een pingpongtoernooi, petanquen … Dit wordt een namiddag genieten op zijn Frans.

Tegen de avond trekken we onze wandelschoenen aan en verdelen we het avondeten over enkele rugzakken. Daar smullen we van op een nabijgelegen heuveltop, met de ondergaande zon als decor.

dag
05

Picnick langs Plan d'Eau du Pas des Ondes

Na vier nachten in Die is het tijd om te verhuizen naar onze tweede uitvalsbasis aan de zuidkant van het departement. Een mogelijkheid is om via de rotsformaties en waterval van 'Le Caps' te rijden. Onderweg onderbreken we onze rit halverwege met een picknick aan het meer ‘Plan d'Eau du Pas des Ondes’. Het water nodigt uit om te zwemmen. Wie wil kan naar een kasteelruïne wandelen op een nabijgelegen heuvel. Daarna rijden we door naar Buis-les-Baronnies. De camping ligt vlakbij. 

dag
06

wandeltocht door de lavendelvelden en olijfboomgaarden

Buis-les-Baronnies is gelegen in het regionaal natuurpark des Baronnies Provençales, omringd door lavendelvelden, grasland en olijfboomgaarden. Het indrukwekkende uitzicht op de Mont-Ventoux kan je niet missen. In de ochtend maken we ons lunchpakket klaar voor een laatste dagtocht in deze prachtige omliggende natuur. 

dag
07

Buis-les-Baronnies

Buis-les-Baronnies is gekend om zijn olijfolieproductie en het  is een van de grotere steden in de streek. Het  is er erg aangenaam vertoeven. De souvenir- of terrasjesjacht is hierbij geopend. 

dag
08

oost west …

“Nu al? De tijd is voorbij gevlogen!” Hoe graag we ook zouden willen blijven, de tijd is helaas aangebroken om terug te keren. Aan alle dromen komt een einde, ook aan de Drôme. Maar we houden er stapels prachtige herinneringen aan over.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (camping)
 • gebruik kampeermateriaal
 • huur kajak + gids (3u)
 • toegang meer
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

De reis omvat wandelingen tussen 3 en 6,5 uur met positieve hoogteverschillen tot 900 m, en een 5 uur durende kajaktocht van ongeveer 11 km

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden