Als jouw ideale vakantie bestaat uit cocktails drinken aan het zwembad, stop je best met lezen. Dan is deze avontuurlijke en actieve kampeertocht wellicht niets voor jou. Nee, voor deze adrenalinetrip zoeken we actieve sportievelingen die geen last hebben van hoogtevrees. Het wandelhoogtepunt is onze 4-daagse huttentocht in het prachtige Parc de la Vanoise waarbij we overnachten binnen in berghutten. Onze vaste uitvalsbasis is een camping met zwembad, ideaal om die wandelbenen te laten rusten! Als afwisseling op het wandelen wagen we ons aan een uitdagende canyoning en Via Ferrata maar onder toeziend oog van een professionele gids. Avontuur en actie verzekerd op deze reis!

Hoger, hoger

In deze reis spelen de Franse Alpen de hoofdrol. Tijdens een vierdaagse huttentocht verkennen we de Vanoisestreek en dat betekent klimmenen hoogtemeters overwinnen! Maar onze inspanningen worden beloond met adembenemende uitzichten. Majestueuze bergen, kraakheldere meren … Hier word je gegarandeerd stil van.

Springen, glijden en klauteren 

Op het menu staan ook een avontuurlijke canyoning en Via Ferrata, beiden onder leiding van een professionele berggids. Bij de Via Ferrata volgen we een bergkamroute op een hoogte van maar liefst 2739m waar we beloond worden met grandioze panorama’s. Een must do in de Vanoise regio!  

Bij het canyoning volgen we al stappend de rivier en krijgen we een afwisseling tussen rappels, sprongen en natuurlijke glijbanen. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

en route

Heel vroeg in de ochtend vertrekken we aan het kantoor van KrisKras naar Prolagnan-la-Vanoise, onze uitvalsbasis voor de komende bergtochten. Onderweg pauzeren we om de benen te strekken, te eten en te drinken. Na ongeveer tien uur arriveren we op de camping in de Vanoise regio. Wie wil kan al een eerste plons in het zwembad doen. Bij valavond slaan we onze tenten op en brengen we de eerste nacht onder de sterrenhemel door.

dag
02

klaar voor de eerste tocht? (6u wandelen - 15km- 1250 hoogtemeters)

Vandaag gaan we een zestal uur wandelen en stijgen we 1000 meter. De wandeling ‘le petit Mont Blanc’ trakteert ons op een prachtig zicht boven. Onderweg is er voldoende tijd voor een picknick. ’s Avonds koken we een lekkere maaltijd en spelen we een gezelschapsspel. 

dag
03

Via Ferrata

Intussen zijn we helemaal opgewarmd voor de via ferrata Le Roc du Vent in het massief van Beaufortain. Deze beklimming is met haar zicht op het meer van Roselend, het Beaufortaingebergte en de Mont Blanc zonder meer een van de mooiste van de Franse Alpen. Opnieuw zal een professionele berggids ons begeleiden.   

In de namiddag blazen we uit aan de meren van Gittaz en Roselend.

dag
04
07

4-daagse huttentocht

Tijdens deze Tour Glacier de la Vanoise ontdekken we de pracht van het oudste Nationaal Park van Frankrijk. Vanuit Pralognan-la-Vanoise is het onmiddellijk klimmen geblazen. Onze inspanning van zo’n 1100 hoogtemeters wordt beloond met een mooi panoramisch zicht op de Grande Casse en de Aiguille de la Vanoise.

Op dag twee blijven de hoogtemeters beperkt. Zo hebben we tijd om enkele kiekjes te maken van deze schitterende omgeving. We passeren helderblauwe meren zoals de Lacs de Lauzières. In het oosten hebben we een mooi uitzicht over de vallei van La Rocheure. Overnachten doen we in de Refuge de l’Arpont.

De derde dag belooft een lange wandeldag te worden. We aanschouwen onder meer de Glacier de Belle Place. Ook de Vallée de la Maurienne en La Pointe de Sarrasins komen in ons gezichtsveld. We dalen af naar onze idyllisch gelegen Refuge du Fond de L'Aussois. 

Op onze laatste dag van deze huttentocht bereiken we de Pointe de l’Observatoire, op 3016 m hoogte. Bij helder weer zien we in het noorden de Mont-Blanc, in het zuiden herkennen we het Massif des Écrins.

’s Avonds genieten we bij een glas wijn en een welverdiende maaltijd op restaurant van onze krachttoer in het natuurpark van Pralognan-la-Vanoise.

dag
08

welverdiende rustdag

Na de 4-daagse hebben we het meer dan verdiend om eens goed uit te slapen 😊   

In de namiddag behoort een bezoek aan het nabijgelegen gezellige stadje Bonneval-Sur-Arc tot de opties of voor wie het toch niet kan laten de sportieve toer op te gaan kan zich wagen aan een mountainbiketocht.

dag
09

canyoning als finaal hoogtepunt

Vandaag gaan we voor een portie canyoning waarbij we te voet de loop van een bergrivier volgen waarbij we regelmatig afwisselen tussen glijden, rapellen, springen, klimmen. Adrenaline en fun gegarandeerd! Een professionele berggids zorgt voor de nodige begeleiding en tips & tricks.

dag
10

op de terugweg

Na een dikke week vol avontuur breken we onze tenten af. Klaar voor de terugreis?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (camping + hutten tijdens 4-daagse)
 • maaltijden tijdens 4-daagse
 • 1x via ferrata: materiaal en professionele begeleiding
 • 1x canyoning: materiaal en professionele begeleiding
 • gebruik kampeermateriaal
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

zeer actieve wandel- en kampeervakantie, inclusief 4-daagse huttentocht waarbij je zelf je dagrugzak draagt; via ferrata en canyoning. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede, ingelopen stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele rugzak maken de wandelingen aangenamer. We koken hoofdzakelijk ons eigen potje op de camping. Bij de overnachting in de berghut nemen we wel half pension.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden