Deze reis is voor reizigers die houden van avontuur en hiken door de bergen afgewisseld met een snuifje cultuur en actie. We wandelen door het Slovaaks Paradijs en de Mala Fatra, maken een 3-daagse huttentocht in de Hoge Tatra bergen en wagen ons aan een Via Ferrata. We snuiven ook het stadsleven op in Bratislava en Kosiçe en eindigen onze trip in Wenen.

Ongerepte parel

We trekken naar het hart van Midden–Europa meer bepaald naar het Tatra-gebergte op de grens tussen Slovakije en Polen. Slovakije is een nog onbekende speler op de reismarkt. Nochtans is het een pareltje op gebied van natuur en cultuur. Het grotendeels ongerepte landschap is bezaaid met prachtige burchten, fascinerende grotten, hoge bergen en schitterende watervallen.

Hoog in de bergen

De Hoge Tatra, volgens ingewijden het kleinste en mooiste hooggebergte ter wereld, is het decor voor een paar stevige wandelingen. Onze minibus brengt ons naar het startpunt van onze wandelingen. Onderweg genieten we van de talrijke bergmeren en superieure vergezichten. Misschien spotten we ook een Tatra gems, marmotten of vossen?

Paradijs op aarde

In het Slovaaks Paradijs klauteren we langs spelonken en overwinnen hoge rotsen met behulp van ladders en touwen. Je kunt maar beter geen hoogtevrees hebben! Daarnaast doen diepe ravijnen en prachtige watervallen de naam van dit nationaal park grote eer aan. 

We ontdekken dit prachtige land grotendeels te voet. Langere afstanden ter plaatse leggen we af met onze minibus. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Road trip met de minibus

Ons geweldig avontuur begint wanneer we aan boord stappen van onze minibus, onze trouwe metgezel voor de komende vijftien dagen. We onderbreken onze rit met een tussenstop in Oostenrijk. Tegen de middag maken we onze intrede op Slowaaks grondgebied. 

dag
02

Op verkenning in Bratislava

We zetten onze bagage af in ons verblijf en trekken de historische binnenstad in. Bratislava Castle, bijvoorbeeld, het stadhuis uit de 14e eeuw met zijn binnenplaats in renaissancestijl, is zeker de moeite waard. Net zoals het Russische monument voor de gesneuvelde soldaten van de Tweede Wereldoorlog, de St–Maartenskathedraal, de stedelijke galerij, de Michalskastraat, de kerk van de Arme Klaren en het nationaal theater

dag
03

Cultuur opsnuiven in Kosiçe

We zetten ons kompas in noordoostelijke richting voor een uit de kluiten gewassen verplaatsing naar Kosiçe. In de tweede grootse stad van Slowakije is het heerlijk toeven om te genieten van de plaatselijke specialiteiten. Ga je mee op zoek naar street art? Of wil je liever chillen in een van de mooie parken? Ook een bezoek aan een lokale microbrouwerij behoort tot de mogelijkheden. Deze gezellige stad heeft voor elk wat wils!

dag
04
06

Hemel op aarde in het Slovaaks Paradijs

Het is tijd om de natuur in te trekken! Watervallen en kloven genoeg in dit nationaal park. We installeren ons in ons nieuw verblijf en maken een verkennende wandeling in de buurt van onze slaapplaats Vandaag staat onze eerste natuurwandeling op het programma. Vanuit Podlesok beklimmen we de Sucha Belakloof langs tal van rotsen, touwen en ladders. Hou je hier maar goed vast! De vele watervallen zorgen voor kletterende achtergrondmuziek. Onze wandeling loopt verder via het beroemde Tomášovský Výhľad viewpoint. Hier heb je een prachtig zicht op de omgeving en kan je fantastische foto's maken. Deze plek vergeet je ongetwijfeld nooit! Onze wandeling eindigt in Čingov, hier kunnen we eventueel nog een ijsje eten of een glaasje drinken voor we teruggaan naar ons verblijf.

We krijgen maar niet genoeg van het Slovaaks Paradijs en beklimmen vandaag nog enkele touwen en ladders op de Via Ferrata ‘Kysel’. Deze duurt een 2-tal uur en is zeer toegankelijk.

dag
07
09

3-daagse huttentocht dwars door de Hoge Tatra

Een ervaren lokale gids neemt ons mee op een 3-daagse huttentocht door het Hoge Tatra gebergte. We wandelen van hut tot hut in het prachtige nationale park en genieten van de sfeer van de bergen. We wandelen ca. 5 – 6 u per dag en nemen voldoende tijd om de omringende fauna en flora te bewonderen en zonsopkomsten en zonsondergangen te aanschouwen.

Startpunt is in het dorp "Tatranská Kotlina". 

Vanaf hier volgen we een prachtig pad door sparrenbossen, tot aan de eerste berghut "Plesnivec", waar we de eerste nacht doorbrengen. 

In de namiddag kunnen we iets hoger wandelen, om een prachtig rotsraam te ontdekken, met geweldige uitzichten naar de andere kant van de bergkam. Hier kunnen we beschermde dieren, gemzen, in hun natuurlijke omgeving observeren. 

De tweede dag begint met een kleine wandeling bergopwaarts door het bos. Na ongeveer een uur komen we bij prachtige bloemrijke weiden, omgeven door grote besneeuwde bergtoppen. 

Later komen we bij de grens tussen de Oost Tatras en de Hoge Tatras, waar de "Biele plesá"-meren liggen. Vanaf deze plaats is het al dicht bij onze tweede berghut, naast het groene meer "Chata pri Zelenom plese". 

Op de laatste dag, na ons smakelijk ontbijt, gaan we op weg voor een gemakkelijke, aangename wandeling door het dal van de "Biela voda", vergezeld van het kristalheldere water van de "Kežmarská Biela voda" stroom. 

dag
10
12

Magisch Mala Fatra

De Mala Fatra met zijn Vrátna Dolina vallei wordt volgens velen de mooiste plek in Slovakije genoemd. We overnachten in de buurt van het charmante bergdorp Terchová. 

Vanuit de bossen van Vrátna vertrekt onze beklimming van de Vel’ký Kriván (1709 m), de hoogste berg van deze streek. Al vlug bereiken we de uitgestrekte Alpenweiden, waar de natuur onze inspanningen vlug doet vergeten. ‘s Avonds genieten we na van onze vermoeiende en deugddoende dag op een terrasje.

De volgende dag vatten we vanaf Štefanová de beklimming aan van de Vel’ký Rozsutec (1609 m). We nemen de weg via de Nové Diery. De tocht gaat over ladders en onderweg zien we talrijke watervallen. Via de bergkam dalen we af naar Terchova, het eindpunt van deze tocht en van onze wandelingen in de onbeschrijfelijk mooie natuur van Slovakije.

dag
13

Blitzbezoek aan Wenen

Onze terugtocht is er een in stijl. Wenen is een ware culturele parel. Een blitzbezoek in een pracht van een stad. Vergeet het hundertwasserhaus niet! ’s Avonds amuseren we ons op het Prater, deze reuzekermis is een ideale afsluiter van onze geweldige reis.

dag
14
15

Terug naar huis

Nu komt het einde van onze reis echt in zicht. We onderbreken de lange rit nog met een tussenstop op Duits grondgebied. Hier toasten we nog eens stevig op een hopelijk memorabele reis. Do videnia! (tot ziens)

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • transport met minibus
 • alle overnachtingen (hostels, vakantiewoningen, appartementen)
 • toegang tot het Nationaal Park Slovaaks Paradijs
 • 3-daagse huttentocht in de Hoge Tatra (incl half pension en overnachting)
 • Via ferrata (2u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Ingelopen wandelschoenen met een stevig profiel (type B) zijn vereist voor deze reis omwille van het bergachtig landschap.

Deze reis wordt afgeraden voor mensen met sterke hoogtevrees.

Belangrijk
 • ingelopen wandelschoenen met stevig profiel (type B) zijn vereist omwille van het bergachtige landschap
 • afgeraden voor mensen met hoogtevrees
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn


Onze voorwaarden