Charmante witgekalkte huisjes met blauwe ramen en deuren, een wirwar van smalle straatjes, blauw met witte koepelkerkjes, prachtige zonsondergangen.. het klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren? Ben je op zoek naar een zonnige en actieve vakantie waarbij je maar liefst 5 Griekse eilanden ontdekt, dan is deze reis zeker iets voor jou! We kiezen voor de Griekse Cycladen, een eilandengroep tussen Athene en Kreta. We logeren in charmante, comfortabele pensions en hotels.

Scheep in voor een avontuurlijke eilandentocht in de Egeische zee en ontdek het excentrieke Mykonos, het olijfgroene Naxos, het rustige wandeleiland Amorgos, het kraterlandschap van Santorini, de etherische schoonheid van Folegandros en het historische Delos.

Deze archipel is van oudsher een geliefkoosde bestemming voor romantische zielen. Het mysterie van de verdronken stad Atlantis, de fascinatie voor de vulkaan op Santorini, de natuurpracht en de veelzijdigheid spraken altijd al tot de verbeelding en deze aantrekkingskracht is nooit verminderd. 

En… actie!

We kiezen voor een actieve reisformule en maken gebruik van zowat alle transportmiddelen. Wandelen maakt de hoofdmoot uit, fietsen en zwemmen delen de tweede plaats. Natuurlijk geven we de rijke Griekse cultuur een prominente plaats in ons programma.

Als de zon onder gaat

’s Avonds is het tijd voor ontspanning. Lokale dranken behoren ook tot de plaatselijke cultuur dus daar gaan we zeker eens van proeven. Ter plaatse zoeken we pensions of eenvoudige hotels om te overnachten.

De uitverkorenen?

Actieve reizigers (m/v) met een brede interesse en een basisconditie, die bereid zijn om met een groepje te ‘hoppen’ op de Cycladen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

eerst acclimatiseren

We nemen het vliegtuig naar Santorini, het eerste eiland in de rij. Vervolgens gaan we richting de hoofdstad Fira, waar we inchecken in ons hotel. We verkennen de wirwar van steegjes en genieten van de charmante witte kerkjes met blauwe koepels spectaculair gelegen op de rand van de kliffen. Daarna installeren we ons op een terrasje en toosten we meteen in het Grieks: jamas!

dag
02

vurig hoogtepunt van Santorini

In de voormiddag trekken we naar het strand van Perivolos, een van de pittoreske zwarte vulkanische stranden. De zwarte kleur is te wijten aan de vulkanische eruptie waardoor het eiland Santorini ontstaan is.  

Na een lekkere Griekse lunch nemen we de bus richting het stadje Oia, gelegen op de rand van een steile rotswand in het Noorden van het eiland. We kuieren rond in dit idyllisch dorpje en maken we ons klaar voor een stevige wandeling van ca. 10 km terug richting Fira. We volgend de caldera (kraterrand) die ons langs de mooiste dorpjes van het eiland brengt. De uitzichten over de eindeloze oceaan en de vulkanische krater zijn adembenemend. Als kers op de taart genieten we in 1 van de schattige dorpjes, van een prachtige zonsondergang!  

dag
03
05

betovering op Folegandros

Voor velen is het liefde op het eerste gezicht wanneer ze voet aan wil zetten op dit droge eiland. Chora, gelegen bovenaan een klif, is één van de mooiste dorpjes van de Cycladen.

We proberen een aantal afgelegen strandjes te bereiken waarvoor we soms stevig moeten klauteren en genieten van de desolate rust. Een ware cultuurschok na de drukte van Santorini. We brengen ook een bezoek aan Kastro, een pittoreske wijk die vroeger werd omringd door sterke kasteelmuren. We genieten van de schattige witte huisjes met blauwe balkons.

dag
06
08

stappen op Amorgos

Met de ferry varen we naar Amorgos, een rustig eiland met ongerepte landschappen en verlaten stranden. We verkennen de hoofdstad Chora, een wirwar van hagelwitte huizen met een Venetiaans fort uit 1290. En we ontdekken de Agios Fanourios, de kleinste kerk van Griekenland! 

Als je houdt van wandelen is Amorgos een uitgelezen bestemming. We kiezen het pad dat de ruggengraat volgt van het eiland. Het leidt ons langs het schitterende Chozoviotissa-klooster, op 180 m hoogte en ingehouwen in een rots. Nadien verpozen we aan het strand van Agia Anna. Onze tocht gaat verder langs wisselende landschappen; we eindigen in de baai van Eegiali. Onze avondmaaltijd nuttigen we in een taverna bij de haven.

De volgende dag maken we het noorden van Amorgos onveilig.  We volgen een ezelspad naar pittoreske dorpen. We stappen naar Tholaria, met zijn gewelfde Romeinse tholos-graftomben, en naar Lagada, werkelijk een van de mooiste dorpen van het eiland. 

dag
09

Naxos, het voorlaatste eiland

Na een laatste ontbijt op Amorgos, zetten we koers naar het olijfgroene eiland Naxos. We meren aan in Chora, waar we de keuze hebben tussen een stadsbezoek of een wandeling naar het strand. We bezoeken een interessant archeologisch museum. En we sluiten de dag af met een zonsondergang bij de ruïnes van het Venetiaanse Kastro.

dag
10

privé zeilcruise

Vandaag staat er een unieke zeiltocht op het programma en we hebben de zeilboot voor onze groep alleen! De wind bepaalt de route maar we passeren enkele kleine eilandjes waar we stoppen voor de lunch, we springen in het water om te snorkelen en te zwemmen of we luieren op het dek. Aan de hongerige magen is ook gedacht want hapjes en een heerlijke lunch zijn inbegrepen! De zeilboot is ook gemotoriseerd, dus ook bij weinig wind kan hij ook uitvaren. Al hopen we natuurlijk dat dit niet nodig is. Misschien worden we vergezeld door een rondspringende dolfijn. 

dag
11

fietsen naar idyllische plekjes

Vandaag fietsen we naar de meest idyllische plekjes van het eiland. Af en toe een pittige heuvel op, maar we worden beloond door magnifieke uitzichten. We fietsen een dag lang (40 km) en stoppen op de meest interessante plekjes, bijvoorbeeld bij de tempel van Demeter, de godin van de vruchtbaarheid.

dag
12

tussen de olijfbomen

Het binnenland van Naxos is een lappendeken van vruchtbare tuinen, wijn- en boomgaarden. We nemen de bus naar de Tragaia-vallei, een paradijs voor wandelaars, omgeven door olijfgaarden. Hier vinden we ook de Zas terug, met zijn 1000m de hoogste berg van de Cycladen. Een wandeling in dit paradijs is net wat we nodig hadden. Puur genieten van de omgeving. 

dag
13

maakt Mykonos zijn reputatie waar?

Een ferry brengt ons naar het bruisende Mykonos met zijn authentieke windmolens.  Pétros de pelikaan, de mascotte van het eiland, verwelkomt ons in de haven. We brengen een bezoek aan de kunstenaarswijk Alefkandra (ook wel ‘klein Venetië’ genoemd), waar de balkons van de huizen uitsteken boven de zee. We vergapen ons aan de beroemde kerk Panagia Paraportiani en liefhebbers verkennen het streekmuseum terwijl anderen genieten van een terrasje. 

’s Avonds merken we al snel dat Mykonos zijn reputatie als ‘het Griekse eiland met de meeste vrijheden’ eer aan doet. We zoeken ons een leuke bar uit en ontdekken het nachtleven van Mykonos. 

dag
14

het roemrijke verleden van Delos

Op naar Delos, een van de meest heilige plaatsen van het oude Griekenland en ook het centrum van de Cycladen. We aanschouwen de magnifieke antieke overblijfselen en krijgen tekst en uitleg in het archeologisch museum van dit piepkleine eilandje.

dag
15

de laatste zonnestralen

Na een laatste ontbijt op Griekse bodem rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis...

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Santorini / Mykonos-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer en ferry’s)
 • alle overnachtingen (hotel, hostel, B&B)
 • huur fiets (1 dag)
 • zeilexcursie Naxos (1 d)
 • toegang archeologisch eiland Delos (+ gids)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 600
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actieve vakantie, (dag)wandelingen (5 tot 12 km wandelen per dag), fietstocht (40 km), zwemmen en snorkelen. Ondanks het feit dat we af en toe verpozen op een strand of aan een baai, is dit zeker geen strandvakantie!

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 24 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Opgelet: wijzigingen mogelijk. Van de deelnemers wordt enige flexibiliteit gevraagd. Het zou bijvoorbeeld best kunnen dat door de weersomstandigheden (wind!) de boten niet of op een ander uur uitvaren, zodat we langer dan gepland op een bepaald eiland blijven. Een definitief programma kunnen we dus niet geven. De geest van het programma blijft wel behouden.
Praktisch

Opgelet: wijzigingen mogelijk

Van de deelnemers wordt enige flexibiliteit gevraagd. Het kan bijvoorbeeld altijd gebeuren dat door de weersomstandigheden (wind!) de boten niet of op een ander uur uitvaren, zodat we langer dan gepland op een bepaald eiland blijven. 

Een definitief programma kunnen we dus niet geven. De geest van het programma blijft wel behouden. 

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden