El Hierro? Nog nooit van gehoord? Dat kan! Het is dan ook een bijzondere bestemming. Dit eiland is uitgeroepen tot UNESCO Biosfeerreservaat en Geopark en betovert je met gevarieerde landschappen en rijke biodiversiteit.

Het kleinste van de Canarische eilanden

De charme van El Hierro ligt in de weelderige groene gebieden, de vruchtbare grond, de uitgestrekte pijnboombossen en de Canarische ceders die het eiland symboliseren. Bovenal is El Hierro een prachtig vulkanisch eiland. De vulkaankraters liggen verspreid over de bergen en de zwarte lavastromen zorgen voor grillige vormen. Een magische plek binnen de Canarische eilandengroep.

Eiland zoekt mensen met zin voor avontuur

El Hierro lijkt het einde van de wereld en verwelkomt mensen die op zoek zijn naar avontuur. Een eiland met een ziel zoals de inwoners het zelf graag benoemen en onze Travel Designer bevestigt dit met veel enthousiasme. Ze trok een aantal maanden geleden op ontdekking op dit eiland en wil dit nieuwe KrisKras-avontuur graag met jullie delen!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Brussel – Tenerife – El Hierro

We vliegen via Tenerife Norte naar onze eindbestemming El Hierro, het kleinste eiland van de Canarische eilanden. We brengen onze eerste avond door in een logement vlakbij de luchthaven. 

dag
02

op verkenning

We starten onze trip met een stop aan La Peña. Dit is een restaurant/viewpoint ontworpen door de beroemde in Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique. Het biedt een prachtig uitzicht op de Golfo-vallei, de Salmor-rotsen en op de toppen van de hoogste bergen van het eiland. Het is een combinatie van traditionele bouw en moderne architectuur, grotendeels met gebruik van lokale materialen, perfect geïntegreerd in het landschap.

Daarna rijden we verder naar La Maceta met zijn prachtig natuurlijke zwembad. Bij eb is een duik zeker mogelijk (bij vloed is zwemmen jammer genoeg te gevaarlijk). We maken hier al een eerste kleine wandeling langs een kustpad waarbij we genieten van sublieme oceaanzichten.

Vervolgens rijden we door naar onze gezellige hostel waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. Deze plek is gelegen tussen de wijngaarden in La Frontera. We kunnen  er genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, de oceaan en de vallei.

dag
03

wandelen en genieten

We starten met de ‘Camino de la Llania’ .  Deze wandeling staat symbool voor het groene beboste centrum van het eiland. Er zijn veel inheemse soorten die alleen in de Canarische archipel of op El Hierro voorkomen. We vinden prachtige “laurisilva” bossen, overblijfselen van het dichte woud dat het eiland overheerste, met verschillende varens, mossen en laurieren.

In de namiddag kiezen we voor de uitdagende ‘Camino de Jinama’. Deze route begint met een stevige klim vanuit Frontera tot aan het uitkijkpunt van Jinama. Onderweg zien we spectaculaire uitzichten over de vallei.

dag
04

hiken in El Pinar

Vandaag krijgen de knieën een extra stevige work-out. We rijden naar El Pinar van waaruit we een mooie wandeling maken die vooral bergafwaarts loopt door ruige vulkaanlandschappen, naar de kust bij Cala de Tacoron. Dit is een populaire zwemspot. We kunnen hier picknicken en er zijn ladders voorzien om in de zee te gaan. Daarna wandelen we terug naar de weg waar we de bus kunnen nemen naar onze vertrekplaats.

dag
05

het noorden van El Hierro

We rijden naar Las Puntas vanwaar we een luswandeling starten. Interessante bezienswaardigheden onderweg zijn het kleinste hotel ter wereld en we bezoeken het ecomuseum. Dit begeleid bezoek laat ons zien hoe de oorspronkelijke bewoners leefden en hoe de huizen en huisraad zijn geëvolueerd. Daarnaast is er ook het Lagartario, waar men de inheemse en beschermde hagedissen kweekt.

Na de wandeling rijden we door naar Pozo de Las Calcosas. Deze plek is bekend om zijn natuurlijke zwembaden en is zeker een bezoekje waard. Het is een kleine natuurlijke baai waar je kan zien hoe de huizen vroeger gemaakt werden met daken van roggestro en vulkanisch gesteente. Van bovenaf ziet het er wat vreemd uit, maar als je de moeite neemt om de trappen naar beneden te nemen, begrijp je waarom de inwoners van El Hierro hier graag op vakantie komen.

dag
06

van the far west tot het einde van de wereld

We rijden westelijk naar de Ermita de Nuestra Señora de los Reyes. Deze prachtige witgekalkte kapel vertelt een verhaal van traditie dat ver terug gaat in de tijd. Na een kort bezoek starten we onze wandeling in dit afgelegen gebied, bevolkt door diverse grazende kuddes. Hier groeien heel wat oude, gedraaide en verweerde jeneverbessenbomen (sabinas). 

De tweede halte van vandaag is in Faro de Orchilla. Dit verlaten landpunt met z’n vuurtoren beschouwden de Grieken als het einde van de wereld. Tot 1884 liep er de nulmeridiaan, tot deze verlegd werd naar Greenwich. Een afgelegen en poëtische plek met een vleugje Grieks drama!

dag
07

Op zoek naar walvissen en dolfijnen

Vandaag verplaatsen we ons naar La Restinga in het Zuiden van El Hierro. Dit ooit rustige vissersdorp, ontpopte zich na een vulkaanuitbarstingen voor de kust in een hotspot voor duikers. Wij trotseren hier de golven tijdens een whale-en dolphinwatching tour en gaan hopelijk terug aan wal met een once in a lifetime ervaring. We sluiten af met een lekkere maaltijd in één van de vele restaurantjes. 

dag
08

genieten van de laatste zonnestralen

We sluiten de reis af met een rustdag. We genieten van de zon in elkaars gezelschap en rijden terug naar het startpunt van onze reis.

dag
09

terugreis

Helemaal uitgerust keren we terug naar België. Hopelijk reist de zon een beetje mee samen met heel wat mooie herinneringen aan dit unieke KrisKras-avontuur … 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-El Hierro (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen
 • 2 huurwagens (8 dagen)
 • toegang en gids Eco museum Guinea & Largartario
 • whale watching
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Actief: een goede fysieke conditie en stevige stapschoenen zijn belangrijk tijdens deze reis.

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden