December in Florida betekent zonneschijn en palmbomen in plaats van kou en sneeuw. De kerstsfeer is overal te vinden: Denk aan palmbomen versierd met kerstlichtjes en pretparken die veranderen in enorme kerstfestivals. Maak je droom werkelijkheid en beleef de kerstmagie tijdens onze reis naar deze zuiderse staat in de Verenigde Staten.

Ingrediënten van een topvakantie

Met huurwagens doorkruisen we Florida terwijl de steden ondergedompeld zijn in de kerstsfeer. We ontdekken er een rijk cultureel verleden, waar veel Spanjaarden en Cubanen een rol in hebben gespeeld. Daarnaast worden we overweldigd door een ongelofelijke natuurpracht in de Everglades. We genieten van het ontspannen strand ritme in Cocoa Beach, nippen van een cocktail in het mondaine Miami en bezoeken de grootste pretparken van Amerika (optioneel). 

Actieve road trip

Tijdens deze reis overbruggen we veel afstanden met huurwagens. We slapen in budgethotels, motels, AirBnb’s of gelijkaardig. Verwacht je aan een levendig en druk programma.

Op zoek naar een portie natuur, afgewisseld met cultuur, parelwitte stranden en een bezoek aan Miami en Orlando? Twijfel niet langer, deze rondreis biedt je de perfecte mix! 

Jonger dan 21 jaar? Denk eraan dat je ’s avonds niet toegelaten wordt in de bars.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

zon, zee en prachtige stranden

We vliegen van Zaventem naar Miami. We nemen plaats in onze huurwagen en rijden naar onze eerste bestemming: Key Largo. Hier kunnen we al direct genieten van een typisch gerecht uit deze streek, namelijk Key Lime Pie! Moe maar voldaan stappen we ons bed in. De reis is begonnen! 

dag
02

De onderwaterwereld van de Keys

Vroeg uit de veren want we hebben vandaag onze eerste snorkeltocht. Tijdens deze snorkeltocht bewonderen we deze prachtige en kleurrijke onderwaterwereld. Een onvergetelijke ervaring! 

Na onze snorkeltocht vervolgen we onze weg via de Overseas Highway naar het meest zuidelijke puntje van Noord-Amerika: Key West. De Overseas Highway verbindt 30 “Keys” met elkaar, maar er zijn in totaal meer dan 400 eilandjes.

dag
03

Het meest zuidelijke puntje van Noord-Amerika

Vandaag gaan we op stap in Key West. Ooit was dit een toevluchtsoord voor piraten en wreckers, die op schatten jaagden in de scheepswrakken. Vandaag is het een populaire plaats, en de thuishaven voor een smeltkroes van culturen. Tot de trekpleisters behoren Duval Street en de pier, waar we genieten van een geweldige zonsondergang. 

dag
04

Terug naar het vasteland

We laten het eilandleven achter ons. Onderweg zullen we nog eens stoppen op 1 van de Keys om te picknicken op het strand en nog een duik in het water te nemen. Als onze magen gevuld zijn vervolgen we onze rit en komen we in de avond aan in de Everglades. 

dag
05
06

door de Everglades

Deze twee dagen staan helemaal in het teken van de natuur. Met onze stapschoenen trekken we erop uit in de Everglades. In dit wereldbekende nationale park ontdekken we mangroves, alligators en zogenoemde wetlands.

dag
07

Richting de westkust

Deze keer rijden we door de Everglades. We pikken nog enkele interessante stukken en wandelingen mee van dit immense nationale park. In Fort Myers brengen we de nacht door. 

dag
08

Fietsen op Sanibel

Na een strandwandeling op Fort Myers Beach reizen we door naar Sanibel waar we het eiland gaan ontdekken op de fiets! We bezoeken de mooiste stranden en zoeken naar de unieke schelpen waar Sanibel om bekend staat. Natuurlijk stoppen we bij de historische vuurtoren voor een leuke groepsselfie. Na een dag vol avonturen vertrekken we  naar Sarasota voor een heerlijk diner.

dag
09

Cruisen met de trolley op Key Anne Marie

Start je dag in Sarasota met een duik in kunst en cultuur. Rond lunchtijd rijden we naar Key Anne Marie om per trolley het relaxte eiland te verkennen, zonder hoogbouw en fastfoodketens, puur genieten van de natuurlijke vibes. 's Avonds trekken we naar Crystal River, klaar voor het volgende avontuur! 

dag
10

loeien onder water

Een van de meest geliefde dieren in Florida is de manatee of zeekoe. Deze imposante dieren leven in refuges of beschermde gebieden. Het klimaat en de kwaliteit van het water maken van Florida een ideale woonplaats. Hoe vroeger, hoe meer kans we hebben om de manatees te zien. In de middag kunnen we kiezen voor een rustige middag in Ellie Schiller Homosassa park of voor een actieve middag en gaan we kayakken in een hot spring (optioneel).

dag
11
12

Orlando: de pretparkhoofdstad van de wereld

Een bezoek aan Florida zonder tussenstop in Orlando is ondenkbaar. 

Deze stad staat bekend als het ultieme pretparkparadijs op aarde, waar je in december de kerstsfeer op een unieke manier beleeft. Van de magische rijken van Disney tot de sensationele attracties in Universal Studios, Orlando is de plaats om de kerstmagie te beleven.

dag
13

Terug naar de kust

Vandaag beslissen we of we nog een dag in de pretparken van Orlando duiken, het Kennedy Space Center gaan verkennen, of de golven van Cocoa Beach gaan trotseren tijdens een surfles. Maar eerst versturen we een kerstkaart vanuit het toepasselijk genaamde stadje Christmas. Vanavond is ons slaapadres in Cocoa Beach.

dag
14

Fort Lauderdale en cocktails langs de oostkust

We rijden weer naar het zuiden, naar Miami om precies te zijn. Maar voor we daar aankomen genieten we van de mooie kustlijn langs de oostkust van Florida. We maken enkele stops onderweg en slaan uiteraard het bekende Fort Lauderdale niet over! Hier genieten we van de zonsondergang met een cocktail in onze hand! Slapen doen we in Miami.

dag
15

Miami

Deze dag staat volledig in het teken van Miami of, zoals de Amerikanen zeggen, the Magic City. We beginnen in het hart van de stad, dwalen door de levendige straten en duiken in de Cubaanse cultuur in Calle Ocho. Onze ontdekkingstocht brengt ons ook naar Wynwood Walls, een adembenemende openluchtgalerij vol kleurrijke straatkunst. Daarna kunnen we de prachtige huizen en de luxe van Miami bekijken vanaf een boot (optioneel). We sluiten we onze dag af bij Bayside Marketplace, waar winkels, restaurants en live muziek samenkomen aan de waterkant. Miami wacht met open armen en belooft een dag vol ontdekkingen.

dag
16

Miami Beach

Vandaag verkennen we Miami Beach, ook wel de Amerikaanse Rivièra genoemd. Naast de kilometerslange zandstranden, staan er zeer fraaie gebouwen, in kleuren zo bont als de bevolking. Bodybuilders, modellen of bohemiens? Iedereen passeert de revue. We leren alles over de mooie gebouwen op en rondom de bekende Ocean Drive tijdens de Art Deco Tour.

dag
17
18

Back Home

Helaas is vandaag de dag aangekomen dat we het warme zonnige weer van Florida weer verruilen voor de koude winterdagen in België. Na een mooie reis vol met herinneringen komen we in de ochtend aan in België. Genoeg verhalen voor tijdens het kerstdiner!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Miami (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hotel, motel en AirBnB)
 • transport met huurwagens (16 dagen)
 • Toegang Everglades
 • snorkelen Key Largo
 • Snorkeltocht Crystal River - manatees
 • huur fiets
 • Miami Art Deco tour
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • Optioneel: Toegang Ellie Schiller Homosassa park
 • Optioneel: kayak
 • Optioneel: toegang pretparken Orlando
 • Optioneel: toegang Kennedy Space Center
 • Optioneel: surfen in Cocoa Beach
 • Optioneel: boottocht in Miami
Reisbudget
€ 1.200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen en enkele stevige dagtochten, fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 83 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (minimaal geldig tot 6 maanden na terugkomst)
 • ESTA verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden