Je wilt 8 dagen leven als God in Frankrijk, zowel ter land, ter zee als in de lucht? Dan is deze 8-daagse rondreis zeker iets voor jou! We ontdekken prachtige zandstranden en gaan er surfen, bezoeken het hippe Bordeaux en drijven de hartslag op tijdens een hoogteparcours. We laten ons ook culinair verwennen met lokale streekgerechten en een bezoek aan een wijnboerderij. We logeren in een comfortabele gîte.

De regio Aquitaine (‘Aquitanië’) is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en een samensmelting van Poitou-Charentes en Limousin. De hoofdstad is Bordeaux.  

Het massatoerisme is hier op de meeste plekken nog onbestaand. Voor de sportieve vakantieganger: ruim 250 kilometer zandstranden met talloze surf- en watersportmogelijkheden. Ook wij gaan onze surf skills hier ontdekken of aanscherpen. Maar evengoed is er een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. Daarnaast vinden we tussen de groene valleien ook honderden wijnkastelen en landerijen. Historisch Bordeaux verwent de cultuurliefhebbers onder ons en ademt sfeer en gezelligheid.  

Slapen doen we in een comfortabel vakantiehuis met tuin en buitendouche op enkele minuten wandelen van een prachtig wijds strand. Jawel, een week als God in Frankrijk met du pain et du vin!  

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

op naar la Douce France

 Vroeg in de ochtend vertrekken we met de minibus richting Frankrijk. Bestemming? Biscarrosse, een dorp in les Landes, vlakbij het grootste bos van Frankrijk met meer dan een miljoen hectare pijnbomen.  

Reken op een tiental uren rijden. Er wordt genoeg afgewisseld van chauffeur en aan gezellige Franse chansons onderweg geen gebrek.  

We installeren ons in ons vakantiehuis met een groene tuin, leuk terras, buitendouche én vlakbij een prachtig zandstrand. 

dag
02

surf en fun

Vandaag genieten we eerst van het ochtendgloren in onze tuin. Iemand van de groep die zich geroepen voelt om de eerste croissants & baguettes te halen? 

Na een heerlijk ontbijt starten we de dag, deze zal zich vandaag grotendeels afspelen op het strand. Goed ingesmeerd trekken we met onze wetsuit en surfplank naar het strand voor onze eerste surfles. We leren peddelen en trainen onze armspieren. Erna proberen we rechtstaand over de golven te glijden: geen makkie. Gelukkig krijgen we hulp van professionele surfleraars. 

In de namiddag bezoeken we een lokale wijnboerderij. Kan jij zoals een volleerde sommelier het smakenpalet van de lokale wijn ontleden? 

dag
03

in de hoogte: Avonturenparcours & Dune du Pilat

In de voormiddag laten we de adrenaline gieren. We volgen een hoogteparcours tussen de boomtoppen en wie weet fietsen we wel hoog op een touw tussen de naaldbomen? Klimnetten, apenbruggen, evenwichtsbalken,… Door elkaar te helpen, kan iedereen zijn grenzen verleggen.  

En euhm… geen nood, we hangen stevig vast! 

Voordat de avond valt, gaan we voor een onvergetelijke zonsondergang. Daarvoor rijden we richting Dune du Pilat de grootste duin van Europa ligt vlakbij de Atlantische Oceaan en strekt zich over 2,9 kilometer uit van oost naar west. Vanop de top hebben we een prachtig uitzicht over de dennenbossen. Bij helder weer kunnen we zelf de toppen van de Pyreneeën zien.  

Een zonsondergang om nooit te vergeten, dat is zeker.  

dag
04

fietsvriendelijk Bordeaux

We rijden met de minibus richting Bordeaux. We gaan op ontdekking met de fiets. Dé ideale manier bij uitstek om op een aangename manier de vele highlights van deze wijnhoofdstad te ontdekken. Deze havenstad aan de Atlantische kust is in constante ontwikkeling en blijft vernieuwen. We starten in het historisch centrum vlakbij de Saint Andre kathedraal en fietsen langs de Garonne rivier naar het “nieuwe Bordeaux”, een plek met straatartiesten, leuke bars en street art.  

Na onze fietstocht hebben we nog even tijd om een gezellig terras te combineren met een museum? Of zoeken we verkoeling in een van de mooie parken?  

In de vooravond rijden we terug richting ons verblijf. We genieten van een spelletje kubben in de tuin terwijl onze kookpotten pruttelen. 

dag
05

rust en zen in de baai van Arcachon en oesterkwekerij

Na een deugddoende nachtrust gaan we op verkenning in de baai van Arcachon. Reken op een drietal uren wandelplezier. We zoeken een leuke plek om te picknicken en genieten van de omgeving. Wie weet spotten we prachtige vogels. De blauwe reiger, de grote zilverreiger, de ooievaar, de mantelmeeuw en ook de bergeend zijn soorten die hier het hele jaar door te vinden zijn. 

In de namiddag brengen we optioneel een bezoek aan een lokale oesterkwekerij. De oesters uit het bekken van Arcachon werden eeuwen geleden al door de Romeinen gegeten. We vinden rond de baai meer dan 20 oesterkwekerijen!  

Hebben we vanavond eens geen zin om te koken? Dan kunnen we steeds terecht in een lokaal restaurant in een van de pittoreske dorpjes in de buurt. Of een leuke bar met zicht op het water. 

dag
06

surf en aquapark

We hebben geluk. Niet ver van ons logement is namelijk het grootste opblaasbaar waterpretpark ter wereld te vinden. Dat moeten we toch eens bezocht hebben. We leven ons een uur uit op een waanzinnig parcours in het water. Onze reddingsvesten zorgen ervoor dat je geen last zal hebben van watervrees.  

In de namiddag gaan we opnieuw de golven trotseren en kijken we wat onze surfuren deze vakantie al hebben opgeleverd.  

Slagzin van vandaag: als een vis in het water! 

dag
07

aan jou de keuze!

In de voormiddag gaan we voor de laatste keer peddelen op onze surfplank.  

In de namiddag beslissen we in groep welke activiteit we het liefst nog zouden plannen. Er zijn heel wat wateractiviteiten mogelijk of misschien wel een stevigere wandeling, een e-mountainbiketocht in de omgeving?  

Wat wel zeker is, ’s avonds  gaan we nog eens klinken & drinken, samen in de kookpotten roeren en genieten van onze Franse thuis. Santé! 

dag
08

au revoir

Na het laatste groepsontbijt keren we terug naar Gent met onze minibus. Wat eerst misschien een onbekend stukje Frankrijk leek te zijn, is voor jullie nu een wondermooie ontdekking waarvan de herinneringen nog lang zullen nazinderen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (comfortabel vakantiehuis)
 • huur surfplank, wetsuit + surflessen ( 3 x 1.5 uur)
 • toegang aquapark
 • toegang avonturenpark / hoogteparcours
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-reisbegeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Surfen, wandelen, aquapark, avonturen/hoogteparcours  

Voor deze reis is geen specifieke ervaring vereist, je moet wel kunnen zwemmen en beschikken over een gewone gezonde conditie. 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden