Ooit was Fuerteventura een groen eiland. Maar ontbossing en Saharazand toverden het vulkanische eiland voor de West-Afrikaanse kust om tot de ‘zandbak’ van de Canarische archipel.

Toch valt hier volop natuurpracht te ontdekken: azuurblauwe lagunes, prachtige palmoases, eeuwenoude rotsformaties, imposante kraters, reusachtige zandduinen ...

Authentieke sfeer

Een week lang verkennen we te voet, met de fiets en met onze huurwagens dit eiland vol contrasten. Op het dwergeiland Lobos staan ons rotsachtige baaien en inhammen met witgekalkte vissersdorpen te wachten.

Prachtige overblijfselen

In het spoor van de oude pelgrims trekken we vanuit het levendige Antigua naar de voormalige hoofdstad Betancuria met zijn mooie architectuur. 

Natuurmonumenten

De rotsboog Peña Horadada en de oase van Vega de Rio Palmas zijn slechts enkele van de vele natuurwonderen op ons pad.  En de 'Pico de la Zarza', de hoogste bergtop, trakteert ons op een schitterend panorama.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

naar Fuerteventura

We vliegen van Brussel naar Fuerteventura, halen de huurwagens op en afhankelijk van de vluchturen reizen we onmiddellijk door naar Corralejo, de meest noordelijke stad van het eiland.

dag
02

Islote de Lobos

We  steken de smalle zeestraat over tussen het hoofdeiland en Islote de Lobos. We maken een wandeltocht van 7 kilometer rond het eiland en genieten van de mooiste uitzichten. Daarna keren we terug naar het  hoofdeiland. 

dag
03

fietsen met de haren in de wind

Vandaag wordt een sportieve dag. We huren een fiets en verkennen het eiland.

We overleggen samen hoe lang en hoe ver we willen fietsen. Eén ding staat vast: we genieten met volle teugen van de wind in onze haren en de prachtige omgeving.

dag
04

pelgrimstocht

In Antigua volgen we een oude pelgrimsroute richting Betancuria, de vroegere hoofdstad van het eiland. We vergapen er ons aan de prachtige gebouwen. We keren terug via de Mirador Morro Velosa, een prachtige uitzichtpunt met museum over het ontstaan van de Canarische archipel. 

dag
05

palmoases en vissersdorpen

We vertrekken vanuit Ajuy richting de Peña Horadada, een imposante rotsboog. We volgen de miljoenen jaren oude rotsformaties langs de kust. We hebben tijd voor een picknick een duik in het water op de Playa de los Muertos. De naam van dit prachtige strand stamt uit de tijd dat plunderende piraten de regio teisterden. 

Daarna keren we terug naar het prachtige vissersdorp waar we smullen van een heerlijk vispannetje. Volledig opgeladen zijn we klaar voor onze tweede wandeling richting de palmoases van Vega de Rio de Palmas. 

dag
06

in de zandbak en op het water

We zetten onze weg naar het zuiden verder en houden halt in enkele van de  ontelbare typische dorpjes die de Canarische archipel rijk is. Vooral Las Playitas is nagenoeg intact gebleven, met witgekalkte huizen en smalle kronkelende steegjes. 

Fuerteventura is gekend als surfeiland, dus een initiatieles surfen mag niet ontbreken. Hier krijg je de kans om op het eens te ‘proberen’.

Vanuit Costa Calma wandelen we over de landtong die de verbinding vormt met het schiereiland Jandía. Nu komen we in de echte ‘zandbak’ van het eiland terecht. Op het afgelegen strand van La Pared genieten we van een ron con leche. 

dag
07

naar het dak van het eiland

Onze laatste wandeltocht van de reis is niet van de minste: de beklimming van de Pico de la Zarza, de hoogste berg van Fuerteventura. Op de top worden we beloond met een adembenemend panorama over het eiland en het schiereiland Jandía. Ook een bezoek aan de kuststad Jandía met zijn brede palmenboulevard en prachtige stranden staat nog op het programma. Net zoals een avondwandeling over de dijk van het nabijgelegen Morro Jable.

dag
08

De cirkel is rond

Op de laatste dag van onze rondreis keren we terug naar de hoofdstad Puerto del Rosario van waaruit we terugvliegen naar Brussel. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Fuerteventura (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse (2 huurauto’s)
 • overtocht Isla de Lobos (h/t)
 • initiatieles surf (incl. materiaal)
 • huur fiets (1 d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Fiets- en wandeltochten van 4 tot 6 uur, dus een goede conditie is een must

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 15 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden