Georgië, een heerlijk behapbaar land van contrasten en gastvrijheid. De hippe hoofdstad Tbilisi wacht om door jou ontdekt te worden. Van wijnregio’s tot woeste bergketens: deze reis is ideaal voor liefhebbers van gastronomische verwennerij, maar ook enthousiaste avonturiers zullen zich geroepen voelen om het heuvelachtig landschap te bedwingen. Op de 4-daagse trektocht over smalle bergpaden, langs bossen en rivieren, zal je omarmd worden door het betoverende landschap. We doorkruisen het land op zoek naar eeuwenoude grotten en ruïnes en laten de smeltkroes van culturen ons verbazen. Proef van lokale wijnen, voel je even een ruiter of amazone te paard in een echte ranch en laat je meedrijven op het ritme van de lokale bevolking.

Hippe steden en lokale lekkernijen 

Klaar om te smullen van Georgische specialiteiten? In Tbilisi steken we zelf onze handen uit de mouwen tijdens een kookworkshop. Leer bij over de fascinerende geschiedenis van het land tijdens een ondergrondse bunker tour en geef je ogen de kost in de wirwar van straten en pleinen. De keuze aan trendy koffiebars, cafés en restaurants is enorm. Tbilisi wordt vertaald als ‘warme plaats’. Laat je hart dus verwarmen door deze bijzondere stad. 

Wijngaarden en dravende paarden

We maken ook tijd om met volle teugen te genieten van de lokale wijnregio: Kakheti. De familietraditie van wijnbouw gaat hier ver terug in de geschiedenis. Zelfs een wijnland bij uitstek als Frankrijk begon pas duizenden jaren later aan de productie. De regio is bezaaid met wijngaarden, middeleeuwse kloosters en kastelen. Laat je dan ook verrassen door de folklore van deze schilderachtige streek. Zet je eerste stappen als ruiter of amazone en droom weg tijdens een gemoedelijke tocht te paard door het pittoresk landschap. 

Adembenemende 4-daagse trektocht

In Kazbegi testen we onze wandelbenen al eens met een hike naar de Gergeti Trinity Church en worden we getrakteerd op spectaculaire vergezichten. We onderbreken onze lange reis richting Svaneti-regio met een tussenstop in Gori waar we op zoek gaan naar eeuwenoude grotten en ruïnes. Nadien beleven we  letterlijke hoogtepunten tijdens de hike van Mestia naar Ushguli, in de noordwestelijke regio van de Kaukasus. In vier etappes worden we één met de natuur en logeren we in eenvoudige lokale gastverblijven. Het panoramisch landschap zal je in vervoering brengen. Verwacht niet te veel luxe onderweg, maar wel een back to basic ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Staan je wandelschoenen al klaar?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aankomst in Tbilisi

We landen in de late namiddag in Tbilisi, een uitgestrekte stad met meer dan een miljoen inwoners, waar een smeltkroes van culturen samenvloeit tot een kleurrijk geheel. We begeven ons naar ons hostel en verwerken de eerste indrukken. ’s Avonds gaan we een eerste keer op zoek naar lokale gerechten en smeden we de groepsbanden. 

dag
02

(ondergrondse) geschiedenis

We beginnen de dag met een Free Walking Tour. Zo maken we op een ludieke manier kennis met de Georgische hoofdstad. De recent opengestelde ondergrondse bunkers vormen in de namiddag het decor van onze activiteit en laten donkere tijden uit de Koude Oorlog herleven. Een gegidste tour langs dit mysterieuze tunnelnetwerk laat je de stad beleven vanuit een heel ander perspectief. ’s Avonds gaan we op zoek naar een goed restaurant in de sfeervolle Oude Stad. 

dag
03

Een flinke portie genot

Vandaag staat er een kookworkshop op het menu. Samen ontdekken we het lekkers dat de Georgische keuken te bieden heeft. We maken onder andere ‘khachapuri’, een rijkelijk gevuld kaasbrood. Voor de liefhebbers kan een glas lokale wijn niet ontbreken.Cheers! Nadien gaan we verder op verkenning,  bezoeken we het fort van Narikala en zoeven we boven de stad op de kabelbaan van Tbilisi. 

dag
04
07

Proeven van het leven

We laten de hoofdstad even achter ons en maken ons op voor een driedaagse verkenning van een oeroude wijnregio: Kakheti. In Sighnaghi logeren we in stijl in een ranch met bijhorende microbrouwerij. Op de planning staat een rustige tocht te paard in een heuvelachtige setting. Nog geen ervaring? Geen nood, de wandeling verloopt gemoedelijk en is zeker ook geschikt voor beginners. Een wine tasting zorgt voor de kers op de taart. Loopt het water jou ook al in de mond? ’s Avonds is relaxen en genieten van elkaars gezelschap de boodschap. De tijd staat even stil terwijl we samen het glas heffen op een unieke ervaring. 

In Telavi gaan we op zoek naar eeuwenoude kloosters en snuisteren we rond in de lokale bazaar. Ateliers met oude ambachten zijn er in overvloed. Ideaal om een souvenir op de kop te tikken. Ook hier staat culinair genieten met stip genoteerd op onze planning. 

dag
07
08

Besneeuwde bergtoppen

De achtergrond van je foto’s zal drastisch veranderen tijdens ons verblijf in Stepantsminda, door de locals Kazbegi genoemd. De wijnranken maken plaats voor besneeuwde bergtoppen. We genieten van de geweldige omgeving en wagen ons aan een eerste hike naar de Gergeti Trinity Church, een van de spectaculaire trekpleisters van de regio. Bij goed weer word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht. De volgende dag kunnen er optioneel nog wat hoogtemeters bij tijdens een dagtrekking naar de Gergeti Glacier. Het berglandschap is er ronduit indrukwekkend!

dag
09

Graven in het verleden

Onderweg naar onze langverwachte 4-daagse trekking vanuit Mestia houden we even halt in Gori. Deze stad ligt op een heuvel en heeft genoeg te bieden om even rond te snuisteren op zoek naar street art en mooie gebouwen. Op een tiental kilometer van Gori bevindt zich een van de oudste nederzettingen van Georgië met de onuitspreekbare naam Uplistsikhe. Dit grottencomplex was vroeger een belangrijk politiek en religieus centrum en heeft dus een roemrijk verleden. Nu is het een archeologische site van onschatbare historische waarde. 

dag
10
16

4-daagse trekking van Mestia naar Ushguli

Vanuit Gori wacht ons een stevige verplaatsing naar het startpunt van onze langverwachte 4-daagse trekking: Mestia. ’s Avonds maken we onze dagrugzak en overlopen we samen de route voor de komende dagen. Van Mestia gaat het langs de afgelegen bergdorpen Zhabeshi, Adishi en Iprari om uiteindelijk te eindigen in Ushguli. We overnachten comfortabel, maar eenvoudig in lokale guest houses. Gemiddeld wandelen we zo’n 15 kilometer per dag. We vergapen ons aan het machtige decor en spijzen voor en na de inspanning de magen met plaatselijke lekkernijen. Ben je klaar om je kompas op scherp te zetten en mee de uitdaging aan te gaan? 

dag
16

even op adem komen in Kutaisi

In de tweede grootste stad van Georgië laten we de inspanningen van de voorbije dagen even van ons afglijden. Deze opkomende bestemming is rustiger dan het bruisende Tbilisi, en dus de ideale tussenstop om het lichaam wat aan te sterken in de lokale bars en restaurants. Wie maar niet genoeg krijgt van al het avontuur, kan op uitstap naar Okatse of Martvilli Canyon. Op een uur rijden van Kutaisi bevindt zich dit aantrekkelijk stuk natuur waar je met een boottocht of een hike langs bruggen en watervallen nog een boeiende dag kan beleven. 

dag
17
18

baden in luxe

Vanuit Kutaisi nemen we de trein terug naar Tbilisi. In onze hostel, een hip industrieel gebouw dat zelfs een cultureel centrum huisvest, praten we na over onze belevenissen. Er rest ons nog een dag in de hoofdstad om op souvenirjacht te gaan. We laten ons bovendien nog eens goed verwennen in een van de vele natuurlijke zwavelbaden, met een optionele scrub of massage erbij. Met een gezuiverd lichaam klinken we op een hopelijk zeer geslaagde reis. Nadien kruipen we op tijd onder de wol voor onze vroege vlucht terug naar huis, dromend van ontelbare nieuwe herinneringen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vluchten Brussel-Tbilisi (met tussenstop in Istanbul), Tbilisi-Brussel (met tussenstop in Istanbul)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostels, hotels, pensions)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • kookworkshop Tbilisi
 • bunker tour Tbilisi (met gids)
 • wijnproeverij in Kakheti
 • toegang ‘cave town’ Uplistsikhe
 • tour te paard Sighnaghi (met gids)
 • 1x toegang warmwaterbad Tbilisi
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

4-daagse trektocht met wandelingen van gemiddeld 15 kilometer + hike naar de Gergeti Trinity Church (6 kilometer) + optionele hike naar Gergeti Glacier (+/- 19 kilometer) + stadswandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 36 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Voor Georgië is een Belgische identiteitskaart die langer geldig is dan 6 maanden op het moment dat je het land verlaat voldoende.
 • Goede enkel-omsluitende stapschoenen voor de 4-daagse trekking. Aangepaste stapkledij, een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak zijn ook noodzakelijk voor de wandelingen.
 • De wandelingen zijn haalbaar voor matig geoefende wandelaars, maar de hoogteverschillen en weersomstandigheden kunnen de hikes zwaarder maken.
 • We verplaatsen ons met lokale minibussen, privé taxivervoer of met de trein.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden