Welke Spaanse costa heeft de meeste troeven in huis voor een absolute droomvakantie? Op deze groepsreis ontdek je zelf waarom je niet de hele kustlijn van Spanje moet afreizen om het antwoord te vinden. Het noorden van de Costa Brava – Girona en de baai van Rosas – heeft het allemaal.

¡Viva España!

We wandelen langs de rotsachtige kustlijn, rusten uit op betoverende stranden en zwemmen in het helderblauwe water indien de temperatuur het toelaat. Tussendoor doen we een cidertasting, gaan we peddelsurfen, en kajakken.

Voor een portie cultuur moeten we in Girona, Begur, Figueres of Cadaqués zijn. De afstanden zijn beperkt, dus tijd genoeg om eropuit te trekken. KrisKras en de Costa Brava, het ideale recept voor een welverdiende vakantie. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

roadtrip

Met een minibus rijden we dwars door Frankrijk. We overnachten in Zuid-Frankrijk.

dag
02

L’Escala

Rond de middag komen we aan op onze camping, prachtig gelegen aan het strand van Montgó én vlakbij vissersdorp L’Escala. Hier verblijven we vier dagen.We logeren in een comfortabele bungalow. L’Escala is een gezellige kustdorpje in de baai van Rosas dat eeuwenlang van de visvangst leefde en nu nog vormt de zee een belangrijke bron van inkomsten. Vooral de ansjovis is tegenwoordig bijzonder populair.

Voor wie helemaal terug in de tijd wil, zijn er de Griekse en Romeinse archeologische sites. De Grieken gebruikten deze plaats aan de zee als handelsoord en de Romeinen maakten er een ware legerbasis van. De overgebleven ruïnes, rotsachtige kustlijn en het blauwe water zorgen voor een aangenaam schouwspel.

dag
03

natuurwandeling en cidertasting

Na het ontbijt, trekken we het natuurpark Aiguamolls de l’Emporda in. We wandelen er over aangelegde paden tussen de moerassen. Van op de uitkijktorens en observatieposten krijgen we spectaculaire uitzichten. Zeker vogelliefhebbers kijken hier hun ogen uit! Op het einde van deze wandeling, zoeken we verkoeling op in de zee. Wie had er nog een vakantiegevoel nodig?

's Avonds doen we een cider tasting. We leren alles over dit lokale drankje en hoe lekker het smaakt.

dag
04

Kasteel van Montgri en SUP-initiatie

In de voormiddag trekken we onze stapschoenen aan en wagen we ons aan een pittige wandeling naar het kasteel van Montgri. Gelukkig worden we beloond met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Na een mooie wandeling van ongeveer anderhalf uur bereiken we het imposante kasteel op de top van de berg. 

Een van de hoogtepunten wordt vast en zeker de peddelsurfinitiatie later op de dag: rechtstaand op een surfplank door de zee navigeren. 

dag
05

Begur en zijn unieke wandelpaden

De heuvels, baaien en het middeleeuwse kasteel in Begur vormen het decor voor onze ochtendwandeling. Typisch voor deze stad zijn ook de vele koloniale huizen die overal opduiken. In de 19e eeuw trok een groot aantal inwoners naar Cuba om er geld te verdienen en bij terugkomst bouwden ze prachtige huizen.

We verlaten de stad via Sa Tuna, een pittoreske baai. Vanaf dit punt leidt de Camins de Ronda ons langs steile kliffen naar Aiguafreda. Verwacht je aan een adembenemende wandeling over een van de mooiste paden van de Costa Brava. De vele baaien nodigen onderweg uit tot een frisse duik en wie zijn wij om jullie tegen te houden?

Op de terugweg klimmen we helemaal tot aan het kasteel van Begur, net op tijd voor de zonsondergang.

dag
06

kuieren in Girona

Het historische centrum van Girona is geweldig om een dag rond te slenteren: we proeven er van de typische Spaanse sfeer, zonder de drukte van Barcelona. De hangende huizen over de Onyar-rivier, de sfeervolle Rambla, de middeleeuwse Joodse wijk en de indrukwekkende kathedraal zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in Girona. 

dag
07

vrije tijd en het Teatro Museo Dalí

Een vrije voormiddag in Girona. De stad biedt voor elk wat wils: shoppen in de lokale winkels, een wandeling in La Devesa of langs de stadsmuren, een bezoek aan het cinemamuseum, een gezellig terrasje en nog tal van andere mogelijkheden.

In de namiddag gaan we naar Figueres, de geboortestad van de legendarische Spaanse surrealist Salvador Dalí. Het excentrieke Teatro Museo Dalí geeft ons een inkijk in de wereld van de kunstschilder. 

dag
08

in artistiek Cadaqués

Cadaqués, een kunstzinnig vissersdorpje, is een van de parels van de Costa Brava. We wandelen eerst naar de vuurtoren op Cap de Creus, een rotsachtige kaap. Zodra we weer in Cadaqués aankomen, laten we ons meenemen door de kronkelende steegjes tussen de typische witte huizen en kunstgalerijen.

In de late namiddag oefenen we onze armspieren tijdens een kajaktocht vanuit Portlligat. Om de dag af te sluiten, slenteren we langs de kade van Cadaqués en zoeken we een tof adresje om onze laatste avond op Spaanse bodem te vieren.

dag
09
10

terug naar huis

Tijd om terug huiswaarts te keren. De Costa Brava heeft intussen geen geheimen meer voor ons. Om de lange autorit te doorbreken houden we halt in Frankrijk voor onze laatste overnachting. ¡Adiós España!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (inclusief ontbijt)
 • toegang Mac Empuriés
 • cidertasting
 • initiatie SUP (2u)
 • huur kajak (2u)
 • toegang Dali-museum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • alle maaltijden
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

SUP (stand-up paddle) (2u), kajak (2u), 4 wandelingen van 3 tot 5 uur

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden