Een gevarieerd aanbod aan activiteiten om van deze winterse jongerenreis in Boedapest een knaller te maken.

Boedapest inside out

We vallen meteen met de deur in huis: Boedapest is een van de hipste hoofdsteden van Europa. Tijdens de wintermaanden betovert de Hongaarse hoofdstad meer dan ooit en dat zal je geweten hebben tijdens deze groepsreis.

Het aangename aan het nuttige koppelen wordt ons motto. Enerzijds reizen we terug in de tijd en ontdekken we de geschiedenis van de stadsdelen Boeda en Pest. We slenteren langs de vele interessante musea, theaters en koffiehuizen. Zeker het parlementsgebouw en het eiland Margaretha spreken tot de verbeelding. Cultuur voor gevorderden op de oevers van de Donau! Anderzijds gaan we het nachtleven opzoeken, schaatsen in het stadspark, het geheim van een escape room kraken, de voeten gezellig onder tafel schuiven en luieren in een van de vele badhuizen. Teamspirit staat hierbij centraal. Kriebelt het al? Lees dan vooral door.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

welkom in Boedapest!

Na een korte vlucht komen we aan in de Hongaarse hoofdstad. Fris en monter nemen we onze intrek in ons gezellig logement in het centrum van Boedapest. 's Avonds kunnen we bij een hapje en een drankje de aftrap te geven voor een spetterende week. Egészségére! Say what? Egészségére, proost!

dag
02

ruin pubs, een fenomeen in Boedapest

We starten de dag goed met een lekker ontbijt. Daarna strekken we onze winterse benen in de Centrale Markthal, ontworpen door Gustave Eiffel. De metaalstructuur van deze overdekte plaats maakt grote indruk.

Als de zon het in de late namiddag voor bekeken houdt, gaan wij op zoek naar de befaamde ruïne pubs. Die bars zijn typisch Hongaars. Ze zijn zo leuk dat we ons geregeld afvragen waarom ze niet bij ons bestaan. Afgedankte gebouwen of verlaten fabrieken die klaar waren voor de sloop werden omgetoverd tot hippe bars, met of zonder dak. Algemene deler: hun kleurrijke, originele en humoristische karakter. Een gids stippelt een route uit langs de tofste adresjes en we duiken genadeloos het nachtleven in. 

dag
03

winterwandeling en schaatsen in het stadpark

Even bekomen van ons nachtelijk avontuur tijdens een fikse wandeling. Van het Weststation gaat het langs het imposante parlementsgebouw en het Heldenplein naar het prachtige stadspark Városliget. Daar trekken we onze schaatsen aan en draaien vrolijk rondjes. Je merkt meteen waarom dit een van de meest romantische plekken van de stad is. 

Om opnieuw op te warmen wagen we ons nadien aan de Hongaarse keuken. We kiezen samen een restaurant uit en gaan gezellig tafelen.

dag
04

House of Terror en relaxen in de thermale baden

Hongarije kent een woelige recente geschiedenis. Het land kreeg het in de twintigste eeuw vaak zwaar te verduren. In het museum House of Terror krijgen we een paar van die zwarte bladzijden uit zijn geschiedenis te zien. Het museum richt zich vooral op de verschrikkingen van de fascistische dictatuur tijdens de Tweede Wereldoorlog en daaropvolgende communistische periode. Wie wil, kan aansluitend nog een ander museum bezoeken. Keuze genoeg!

In de late namiddag is het tijd om te chillen. En chillen, dat doe je in Boedapest in een van de vele thermale baden. Geen stad ter wereld heeft zo veel heilzame warmwaterbronnen: 118 om precies te zijn. Die worden verdeeld over meer dan 50 badhuizen waar het heerlijk baden is in water van 27-28°C. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe zaligmakend zo’n bad is in de winter!

dag
05

op ontdekkingstocht in Boeda

Boeda ligt op de westelijke oever van de Donau en was eeuwenlang een afzonderlijke stad. Terwijl Pest eerder vlak en stedelijk is, is Boeda heuvelachtig en groen. We kuieren er door de rustige straten langs de oude huizen, waarvan vele uitkijken op de Donau. We wandelen langs het burchtpaleis, het vissersbastion, het koninklijk paleis, de Matthiaskerk en tal van andere bezienswaardigheden.

Daarna frissen we ons op in het hotel. We trekken onze hipste outfit aan en maken ons klaar voor een nachtelijk avontuur.

dag
06

promenade aan de Donau en ontspannen op eiland Margaretha

In de voormiddag wandelen we langs de Donau. Als we tijd en zin hebben, pikken we nog een boottocht op deze majestueuze rivier mee.

Na de ochtendwandeling gaat het richting Margaretha, een autovrij eiland. Dit moet zowat het mooiste park van Hongarije zijn. Een groene oase in het hart van de stad en de ideale plek om tot rust te komen. Eens terug in de stad wagen we ons aan een escape game (afhankelijk van de groep kan dit ook op een andere dag doorgaan).
Lukt het ons om binnen de tijd te ontsnappen?

dag
07

naar huis en nagenieten

In de vroege vooravond is het moment om huiswaarts te keren aangebroken. Na deze bewogen winterse week in Boedapest zullen we ons nog lang kunnen opwarmen aan de fijne herinneringen en nieuwe vriendschappen. In de vooravond keren we terug naar Zaventem en naar huis!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • alle overnachtingen inclusief ontbijt (hostel)
 • vlucht Brussel-Boedapest (h/t)
 • luchthaventaksen
 • pas openbaar vervoer (7 dagen)
 • activiteiten volgens programma (toegang House of Terror, ticket schaatsen, gegidste tocht (Engelstalig), toegang thermaal bad, Escape Game)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele activiteiten
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 12 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Deze reis is voorbehouden aan 18- t.e.m. 24-jarigen
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden