Wil jij ook altijd veel keuze en afwisseling in je vakantie? Wandelen in het afgelegen groen, maar ook de drukke pub induiken voor een Guinness en af en toe een museum meepikken? Dan is deze groepsreis je op het lijf geschreven!

50 tinten groen

Wie weleens beelden van St. Patrick's Day in Ierland heeft gezien, weet dat Ieren groen in hun hart dragen. En daar heeft de prachtige Ierse natuur zeker iets mee te maken. De Ierse heuvels kleuren werkelijk groener dan groen, zeker als de zon schijnt. Daar genieten we tijdens deze rondreis ten volle van. Twee weken lang wisselen we af tussen grasgroene heuvels, imposante nationale parken, duizelingwekkende kliffen en bruisende steden.

Welkom in Ierland! 

Van de groene vallei in Glendalough naar het levendige Dublin, over de moeraslanden van Connemara naar het steenlandschap van The Burren en de torenhoge kliffen van Moher … Ierland heeft het allemaal. Twee fantastische weken toeren we rond met onze minibus en bezoeken we de mooiste plekjes van het land. Geregeld zetten we onze kuitspieren aan het werk in een van de vele nationale parken, maar we reserveren ook voldoende tijd voor een lekker drankje en een liveconcert in een gezellige Ierse pub. 

Fietsen en schapendrijven

Mocht je na alle bovenstaande hoogtepunten nog altijd twijfelen: we maken ook een fietstocht in Killarney NP en krijgen een initiatie schapen drijven! Als dat je niet over de streep trekt, weten we het ook niet meer. 

Praktisch

We reizen met de minibus en ferry naar Ierland, waar we ons verplaatsen met onze minibus. We slapen overwegend in hostels en koken af en toe ons eigen potje maar krijgen ook meer dan genoeg kansen om de Ierse keuken te ontdekken. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

minibus naar Cherbourg, ferry naar Rosslare

’s Ochtends vertrekken we met onze minibus naar het Franse Cherbourg. Daar schepen we in op de ferry richting Rosslare. We overnachten in gezellige vierpersoonskajuiten.

dag
02
03

op ontdekking in Glendalough

Goed uitgerust komen we aan op Ierse bodem. Na zo’n twee uur rijden, arriveren we in Glendalough. De naam komt van het Ierse ‘Gleann Dá Locha’ of ‘dal van twee meren’. Deze vallei ligt in Wicklow Mountains National Park, net onder Dublin. In dit indrukwekkende natuurpark word je verwelkomd door een ruw landschap van oude bergtoppen, rustgevende meren, prachtige panorama’s, een majestueus landgoed en een kloostersite van bijna 1500 jaar oud.  Kortom, de ideale plek voor 2 dagen wandelplezier. Een stop aan de Poulanasswaterval mag niet ontbreken. Het zicht op de Glendaloughvallei is fenomenaal.  

dag
04

Wicklow Mountains: de tuin van Ierland

Vandaag verkennen we de ‘Upper Lake’-omgeving. Een houten pad leidt ons naar een viewpoint met een bevoorrecht uitzicht over het meer.  Tijdens onze wandeling, goed voor ongeveer 4 uur, ontdekken we waarom de Wicklow Mountains ‘de tuin van Ierland’ worden genoemd. 

Ook de Glendalough Monastic Site is een bezoek meer dan waard. In de 6e eeuw is Glendalough als kloosterstad gesticht. Tijdens de hoogdagen van het klooster verbleven hier meer dan 2000 studenten en monniken. De overblijfselen nemen ons mee terug in de tijd. 

dag
05
06

twee dagen citytrippen in Dublin

Vandaag zetten we koers naar Dublin. Twee dagen lang verkennen we al het moois dat deze bruisende hoofdstad te bieden heeft. Liefhebbers van geschiedenis halen hun hart op aan 'Trinity College' en 'The book of Kells', maar ook aan de duistere geschiedenis van Kilmainham Gaol, een voormalige gevangenis en tegenwoordig een museum. 

We luieren kort in St. Stephen's Green of het uitgestrekte Phoenix Park, het grootste stadpark van Europa. Wie wil, kan een bezoek brengen aan de Guinness Storehouse. Daar ontdekken we hoe dit wereldbefaamde bier wordt gebrouwen. Voor onze portie cultuur trekken we naar het National Museum of het Irish Museum of Modern Art. 

's Avonds zoeken we uiteraard de beruchte gezelligheid van de Ierse pubs op, waar we genieten van een van de vele muziekoptredens die de stad rijk is. 

dag
07

dwars door Ierland naar Connemara NP, met halte in Clonmacnoise

Van de oostkust rijden we naar de westkust. Terwijl we het land volledig doorkruisen, hebben we de optie om halt te houden aan Clonmacnoise: een oude kloosterruïne uit 544. Clonmacnoise is een van Ierlands meest bekende historische sites en uitermate goed bewaard gebleven. Je waant je er terug in de vroege middeleeuwen. 

Haal maar die zakdoeken boven en oefen je zwaaivaardigheden, want we rijden nog door naar het wondermooie Connemara National Park.

Onderweg maken we een tussenstop en gaan we volledig Iers! We aanschouwen van dichtbij een demonstratie van een lokale schapenherder.

dag
08

wilde schoonheid in Connemara National Park

Vandaag hebben we een hele dag om de pracht van Connemara NP in ons op te nemen. En wat een ongelofelijke traktatie van de natuur! Oscar Wilde bestempelde de streek nog als ‘een wilde schoonheid’. Beter kunnen we het niet verwoorden.


In de namiddag genieten we tijdens onze wandeltocht  volop van het ruige landschap. Connemara NP staat bekend om zijn uitgestrekte, moerassige gebied en hoogvenen. Het uitzicht wordt gedomineerd door de 'twelve bens' of de 12 bergen. We wandelen zo’n 5 uur en leggen een paar 100 hoogtemeters af. Het spreekt voor zich dat goede wandelschoenen een must zijn! 

dag
09

de highlights van Galway

We laten de natuur even achter ons en rijden we naar Galway, Ierlands eigen 'the city that never sleeps'. Je vindt er een mengelmoes van invloeden. Studenten maken een kwart van de stadspopulatie uit, wat op zich al een aparte vibe oplevert. Maar de vele middeleeuwse overblijfselen maken dat de stad ook een rijke geschiedenis ademt. 

In de namiddag maken we een stadswandeling langs de belangrijkste highlights van Galway: Hall of the red Earl, Eyre Square, Lynch’s Castle, Galway Cathedral … er is voor elk wat wils. 's Avonds duiken we het nachtleven in en drinken we een goede 'pint' in een Irish pub.

dag
10

volle bak genieten van wandelparadijs The Burren

Na Galway kiezen we opnieuw voor de rust van de natuur. We zakken nog meer zuidwaarts af. Zowel The Burren met zijn dominante, ruige karstlandschap als de duizelingwekkende kliffen van Moher staan op het programma van onze komende 2 dagen.  

Vandaag is het de beurt aan The Burren. Hoewel dit gebied zijn naam dankt aan de ondergrond van het gebied (Boíreann = rocky place), tref je er toch een zeer zeldzame mix van mediterraanse, arctische en alpiene plantengroei aan. The Burren is een waar paradijs voor wandelaars. En daar maken wij gretig gebruik van. We stappen zo’n 8 km rond de top van Mullaghmore Mountain, goed voor ongeveer 3 tot 4 uur wandelplezier.

dag
11

bewondering troef langs de kliffen van Moher

Op onze tweede dag in dit magnifieke gebied trekken we naar de kust. De Cliffs of Moher behoren tot een van de bekendste panorama's van Ierland. En met reden! De verticale kliffen rijzen 203 m boven de zeespiegel uit, wat garant staat voor een duizelingwekkend zicht. Ze werden dan ook meermaals gebruikt als decor in verschillende bekende films – zoals Harry Potter and the Half-Blood Prince. Deze pracht en praal kunnen wij ruimschoots bewonderen tijdens een wandeling langs de kust vanuit Doolin. Met wat geluk spotten we enkele niet-alledaagse vogels, zoals papegaaiduikers.

Daarna wacht ons nog een kleine 3 uur in de auto op weg naar Killarney. Dit gezellige stadje ligt aan de rand van het Killarney National Park: de ideale uitvalsbasis voor onze volgende 2 dagen.

dag
12

cruisen langs de kust van Iveragh

We gunnen onze wandelspieren even rust en verkennen de Ring of Kerry met de auto. Deze 179 km lange rondrit volgt de kust van het schiereiland Iveragh en is een must-see als je door Ierland reist! We nemen er dan ook onze tijd voor: even de benen strekken, een fotoshoot organiseren of een korte picknick en een bezoek aan de Cliffs of Kerry … het kan allemaal. 

dag
13

fietsen en varen in de fantastische omgeving van Killarney

Eerst fietsen we 11 km naar Ross Castle. Na een bezoek aan dit kasteel zetten we onze fietsen op de boot. Dan is het een uur heerlijk genieten van de drie meren die Killarney NP te bieden heeft. De boot meert aan in Brandon’s Cottage. Vandaar fietsen we naar de Gap of Dunloe. Deze prachtige vallei is 10.000 jaar geleden ontstaan door verschuivende aardplaten en vormt een onovertroffen decor voor onze fietstocht. Doseer je energie, want daarna wacht ons nog zo’n 30 km terugfietsen naar Killarney. . De route is met dalen en stijgen, maar geen nood – het uitzicht maakt de inspanning waard.

dag
14

Cork, de stad met de vele bijnamen

Na onze laatste inkopen op de farmers’ market van Killarney vatten we de rit aan naar onze laatste bestemming op Ierse bodem: Cork. De locals noemen deze op een na grootste stad van Ierland graag ‘de echte hoofdstad van Ierland’. Je mag dus gerust beweren dat ze trots zijn op hun stad! 

Omdat Cork de beste restaurants van het land huisvest, is het nu een walhalla voor foodies. Ook speelde Cork een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd van Ierland, vandaar die andere bijnaam: ‘The Rebel’s city’. 

Het centrum is niet bijster groot, maar zo kunnen we de stad wel grondig verkennen. St. Finn Barre’s Cathedral, Cork University, de English Market en Cork City Gaol zijn aanbevolen bezienswaardigheden. Wie wil, kan ook het Cork Butter Museum bezoeken waar we een interessant beeld krijgen van het belang van Cork als havenstad in de 19e eeuw.

dag
15

Cork of Cobh?

Onze laatste dag in Ierland kunnen we perfect invullen met een souvenirjacht en nog wat rondstruinen in de gezellige straten van Cork. Maar, we kunnen ook een bezoek brengen aan Cobh, een havenstadje zo’n 25 km verder. In 1912 meerde de Titanic er aan om daarna zijn noodlottige reis over de Atlantische Oceaan aan te vatten.

Wat we ook beslissen, na twee zalige weken moeten we afscheid nemen van Ierland. We schepen ‘s avonds in voor de overtocht naar Roscoff in Frankrijk.

dag
16

Roscoff – Gent

’s Morgens meren we goed uitgerust aan in Roscoff. Vandaag wacht ons enkel nog de autorit terug naar België. 's Avonds komen we toe op onze eindbestemming in Gent. De cirkel is rond, gewoonweg perfect, net zoals deze geweldige vakantie! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • Ferry - overtocht Cherbourg-Rosslare en Cork-Roscoff
 • alle overnachtingen (waaronder 2x op de ferry)
 • Trinity College & Book of Kells
 • toegang Cliffs of Kerry
 • Kilmainham Gaol
 • initiatie schapendrijven
 • Fietstocht + boottocht Gap of Dunloe
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 540
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Actief programma met 6 wandelingen (van 2 tot 5 uur stappen) en fietsen (40km)

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden