Ierland en Noord-Ierland associëren we met eeuwig groen, uitgestrekte landerijen, pubs en whiskey, wondermooie folk en natuurlijk ook ‘the troubles’. Op deze reis combineren we cultuur en muziek in de steden Dublin en Belfast af met de prachtige natuur rond deze steden en in de beroemde Wicklow Mountains.

Dublin en schiereiland Howth

Startpunt van de reis is Dublin: zo vertrouwd als een dorp, zo werelds als een metropool en zo gezellig als een pub. Een voor een ontrafelen we de geheimen van deze fantastische stad. We kuieren er door de smalle straatjes en staan stil bij de bewogen geschiedenis. ’s Avonds zakken we af naar de meest authentieke pubs. 

De natuur in: Wicklow Mountains

Na ons eerste deel van de dubbele citytrip trekken we er 3 dagen tussenuit voor  enkele wandelingen langs de meren van de Wicklow Mountains.

Belfast en de Giant's Causeway

Daarna trekken we naar Belfast, de verscheurde stad waar elke vierkante meter zijn eigen verhaal heeft. We proberen de tegenstellingen tussen protestanten en katholieken te begrijpen. Verder bezoeken we onder meer de Crown Liquor Saloon en de Belfast City Hall

We laten ons tijdens deze reis niet alleen begeleiden door reisgidsen en wegwijzers, maar ook door het toeval. Wanneer we een sympathieke Dublingirl of een interessante Belfastboy tegen het lijf lopen, laten we ons met plezier onderdompelen in een Iers cultuurbad. 

Terwijl we in de buurt zijn, doen we ook een uitstapje naar The Giant's Causeway. Dit indrukwekkend natuurfenomeen aan de kust bestaat uit speciaal gevormde basaltblokken en is één van de trekpleisters van Ierland.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

2 uur in vogelvlucht

Op slechts 2 uurtjes vliegen van Zaventem ligt onze bestemming. Na een korte verfrissing maken we onze eerste verkenningstocht.

We storten ons in de romantische rebelliesfeer van het General Post Office, waar in 1916 de Paasopstand plaatsvond. Dan gaat onze tocht verder langs het majestueuze Custom House, het symbool van het Brits imperialisme, de levendige markt van Moore Street, het 18de eeuwse Parnell Square, de Garden of Remembrance met zijn mythologische standbeeld en de ‘Georgian houses’.

's Avonds gaan we op literaire of muzikale kroegentocht. Eenmaal we de kunst van het Guinness-drinken onder de knie hebben, vervolmaken we ons in de Ierse ambiance in Temple Bar, de hippe uitgaansbuurt.  

dag
02

de Ierse strijd om onafhankelijkheid

In de Kilmainham Gaol-gevangenis brachten vele strijders voor de Ierse onafhankelijkheid hun laatste dagen door. Terwijl je langs de klamme cellen loopt, voel je de benarde sfeer van toen. Hier hoor je de verhalen van de mensen die hier om hun aandeel in de opstanden werden geëxecuteerd. 

’s Avonds sporen we met de DART (Dublin Area Rapid Transit) naar Killiney, een dorpje aan de kust. Bij zonsondergang maken we een ontspannende strandwandeling en genieten we van de romantische vergezichten op de Wicklow Mountains. Stiekem trachten we binnen te gluren in de grote villa’s van ronkende namen als Bono en Lisa Stansfield.

dag
03

schiereiland Howth

We trekken naar het schiereiland Howth en maken een mooie wandeling langs de kliffen.

Daarna zakken af naar Zuidoost-Dublin. Dit stadsdeel wordt gedomineerd door het bekende Trinity College, waar we een rondleiding krijgen. Hier bevindt zich ‘The Book of Kells’, het rijkst geïllustreerde manuscript uit de Ierse middeleeuwen. Via een wandeling doorheen de tuinen van de universiteit belanden we in de Old Library.

dag
04

naar Glendalough

We reizen door naar Glendalough in de Wicklow Mountains. In de namiddag gaan we de omgeving reeds verkennen.

We installeren ons in onze ‘pods’ en genieten van deze mooie en rustige locatie. Dit is glamping op zijn best.

dag
05
06

my way or the Wicklow Way

We trekken onze stevige stapschoenen aan en proberen uit te vissen waarom de Wicklouw Mountains de ‘tuin van Ierland’ worden genoemd.

dag
07

Belfast, de verscheurde stad

Vandaag reizen we door naar Belfast waar we rond de middag aankomen.

We verkennen Belfast te voet. We kunnen gaan snuisteren in de Linen Hall Library, waar zich duizenden oude boeken bevinden. In de City Hall bewonderen we de grote bronzen koepel, maar ook het monument voor de slachtoffers van de Titanic. In het voorbijwandelen van de Albert Memorial Clock Tower checken we of deze inderdaad scheef staat. 

‘s Avonds gaan zeker we een kijkje nemen in de Crown Liquor Saloon. Met zijn glas-in-loodramen en aparte zithoekjes is dit zelfs voor geheelonthouders een must.

dag
08

het schip dat niet kon zinken

In de voormiddag kiezen we voor een gegidste ‘Black Taxi Tour’. Dit is een originele manier om met taxi’s de muurschilderingen te ontdekken. De gidsen laten ons  de muren zien tussen de katholieke en protestantse wijken. Op die manier krijgen we een beter begrip van de politieke situatie.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de ‘Titanic quarter’. Een bezoek aan het Titanic museum mag hierbij zeker niet ontbreken.

dag
09

Giant’s Causeway

Vandaag maken we een daguitstap naar de Giant's Causeway, een natuurfenomeen aan de mooie noordkust van het graafschap Antrim. Dit eigenaardige oord met zijn bizarre, regelmatig geordende basaltblokken staat als enige Ierse bezienswaardigheid op de werelderfgoedlijst.
‘s Avonds verkennen we de nauwe straatjes van de Entries, waar we de oudste pub van Belfast treffen.

dag
10

Iers afscheid

Afhankelijk van het uur van onze terugvlucht bekijken we wat er nog mogelijk is. Nog op zoek naar souvenirs? Of gaan we op onze buik liggen in het gras van Phoenix Park, het grootste stadspark van Europa? De keuze is aan jou. Daarna moeten we naar de luchthaven. De vlucht naar België is veel te kort om al die fijne herinneringen van de afgelopen dagen te overlopen. Da’s voor thuis, dan kunnen je vrienden en familie meegenieten.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Dublin (h/t)
 • luchthaventaksen
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel), glamping in pods (geen ontbijt inbegrepen)
 • Musical Pub Crawl
 • Trinity College (+ gids en toegang Old Library / Book of Kells)
 • Kilmainham Gaol
 • Black Taxi tour
 • Titanic museum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 375
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

enkele stevige dagwandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 8 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden