Keulen, gelegen aan de Rijnrivier, is wel 2000 jaar oud en de 4e grootste stad van Duitsland. Via een rechtstreekse trein vanuit Brussel-Zuid biedt deze stad de perfecte uitvalsbasis voor een leuke citytrip. Met zijn vele biergartens, de beroemde Dom, originele winkels en een levendige cultuurscene heeft Keulen ons heel wat te bieden. Bovendien geeft de warme kerstsfeer nog een extra toets aan alle gezelligheid. Wie in december Keulen bezoekt, kan niet om de kerstmarkten heen.

Rondleiding in de stad

Tijdens deze citytrip laten we ons tweemaal rondleiden door een echte Keulenaar. Op dag 1 maken we kennis met de stad tijdens een citytrip tour in het oude stadsgedeelte. De dag nadien worden we ’s avonds volledig ondergedompeld in Winter Wonderland tijdens een kerstmarkt tour. Op eigen houtje ontdekken we de hippe en alternatieve buurten das Belgisches Viertel en Ehrenfeld.

Niet te missen cultuur

We brengen een bezoek aan de Dom van Keulen, het icoon van deze stad en één van de grootste gotische kerken van Europa. Wie interesse heeft kan één van de vele interessante musea bezoeken tijdens een vrije namiddag.

Culinaire verwennerij

Op wandelafstand van onze hostel bevindt zich das Belgisches Viertel, de place to be voor toffe bars en restaurants. Een bezoek aan het bekende Schokoladenmuseum mag niet ontbreken. Naast ons bezoek, genieten we er ook van een proeverij met een echte chocoladesommelier. Uitgebreid ontbijten zoals de echte Keulenaars doen we in Ehrenfeld. Ten slotte kunnen liefhebbers proeven van de lokale Kölsch in één van de traditionele bierbrouwerijen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

eerste kennismaking met Keulen

’s Morgens spreken we af in het treinstation van Brussel-Zuid. Na 2 uurtjes op de trein arriveren we in het hart van Keulen. De imposante Dom en de gezellige kerstversiering zetten de toon van deze citytrip: geweldig gezellig! We droppen de bagage in onze hostel en trekken meteen naar het oude stadsgedeelte. Een lokale gids neemt ons mee op sleeptouw en maakt van ons echte Keulen-kenners. We sluiten de namiddag af met een bezoek aan Köln Triangle, de hoogste toren van Keulen. Panoramic mode on want hoogtijd om de eerste groepsfoto vast te leggen! 

’s Avonds zoeken we een gezellig plekje om te eten. Op wandelafstand van onze hostel bevindt zich de wijk das Belgisches Viertel, rond de Brüsseler Platz, een hippe en levendige buurt boordevol toffe bars en restaurants.

dag
02

cultuur, chocolade en kerst

We starten de dag met een bezoek aan de indrukwekkende Hohe Domkirche zu Köln, het icoon van deze stad en één van de grootste gotische kerken van Europa. Een beklimming van de kerktoren mag niet ontbreken. 

In de namiddag verwennen we onszelf met een bezoek aan het bekende Schokoladenmuseum. We genieten er ook van een proeverij met een echte chocoladesommelier. We proeven alle stadia van het chocoladeproces, van de cacaoboon tot de afgewerkte reep.

’s Avonds is het tijd om ons volledig onder te dompelen in de lokale kerstsfeer. Eind november verandert Keulen weliswaar in Winter Wonderland met zijn ontelbare kerstmarkten. Een lokale Keulenaar neemt ons mee tussen de dampende Glühweinketels en vertelt ons o.a. de verhalen over de Keulse elfen. Proeven doen we uiteraard ook! 

dag
03

Keulen zoals een local

Net zoals in Berlijn heerst hier een grote ontbijtcultuur. Hiervoor trekken we naar de hippe buurt Ehrenfeld. Het bruist hier van Street art, leuke winkels en gezellige koffiehuisjes.

Deze namiddag beslissen we zelf waar we zin in hebben. Duiken we de vele leuke winkels in voor kerstcadeaus voor het thuisfront, dwalen we nog eens rond op de kerstmarkten of brengen we een bezoek aan een traditionele brouwerij en proeven we van de lokale Kölsch – een bier van hoge gisting en licht van smaak. Ook een bezoek aan één van de verschillende musea is een optie. 

’s Avonds zoeken we de alternatieve en kleinere kerstmarkt aan Stadtgarten op. Iemand zin om een gezellige kroeg in te duiken of wagen we ons aan het lokale uitgaansleven tijdens deze laatste avond? 

dag
04

Tschüss!

Voordat we onze citytrip afsluiten, maken we nog een mooie wandeling langs de Rijn, een oase van rust tussen al het kersgedruis. Met wat geluk kunnen we er nog een rommelmarkt meepikken en vind je een unieke thrifted treasure voor thuis.

Na de middag is het tijd om afscheid te nemen van Winter Wonderland en nemen de trein terug naar Brussel-Zuid.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • rechtstreekse trein Brussel-Keulen (heen en terug)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel)
 • stadstour (2.5u)
 • toegang KölnTriangle
 • toegang Dom Keulen (inclusief toren)
 • toegang en proeverij chocolademuseum
 • kerstmarkttour (2,5 uur)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 190
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden