Kopenhagen is ongetwijfeld een van de kleurrijkste en hipste steden van West-Europa. Gelegen aan de zeestraat Sont herbergt de Deense hoofdstad een waaier van designwinkels, kunstgalerijen en musea. Het overvloedige openbaar groen, de fietscultuur en de vele trendy bars en restaurants maken er een populaire trekpleister van.

Koninklijk Kopenhagen

Ook op historisch vlak valt hier heel wat te beleven. Enkele indrukwekkende monumenten zijn de laatste getuigen van de oudste monarchie ter wereld.

Sociale en andere experimenten

De Vrijstad Christiania kunnen we ook niet links laten liggen. Deze semi-onafhankelijke hippie-enclave in het hart van de stad is tegenwoordig een sociaal experiment. Bierliefhebbers blijven niet op hun honger (of dorst) zitten tijdens een bezoek aan de brouwerij van Carlsberg.
Laat je verleiden door ‘den Lille Havfreu’ – de Kleine Zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen – en amuseer je te pletter in de ‘Deense hoofdstad van het design’!  

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de bus naar Kopenhagen

Met de minibus vertrekken we vroeg in de ochtend naar Kopenhagen. Onderweg hebben we genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Tegen de avond installeren we ons in een gezellige hostel.

dag
02

Kleurrijke gebouwen en kades

Het historische en commerciële hart van Kopenhagen staat deze ochtend op ons programma.  Een wandeling voert ons langs het stadhuis, het koninklijk theater, mooie pleintjes en vele kleurrijke gebouwen. In de smalle straatjes wisselen originele kleine winkels elkaar af met gezellige eetcafés.

We maken kennis met de Scandinavische architectuur. Zowel het theater- als operagebouw maken veel indruk. Ook het koninklijk paleis en het legendarische standbeeld van de Kleine Zeemeermin liggen op onze route.

In de late namiddag voert een boottochtje ons over de kanalen naar de haven en biedt ons een mooi totaalbeeld van de stad. Na een korte wandeltocht zoeken we tussen de pastelkleurige gevels van Nyhavn een leuk restaurantje uit. 

dag
03

alternatieve fietstocht

Vandaag pakken we het iets actiever aan. Zoals de echte Denen het doen, ontdekken we Kopenhagen per fiets. Kopenhagen wordt wel eens de fietshoofdstad van de wereld genoemd en dat is niets voor niets: wist je bijvoorbeeld dat de stad vijf keer meer fietsen dan auto's telt? 

Al fietsend ontdekken we de verschillende wijken en parken, cruisen we over de nieuwste fietsautostrades en -bruggen en bewonderen we architecturale pareltjes zowel in het oude als in het nieuwe Kopenhagen. 

Ook Christiania staat op het programma. Dit semi-onafhankelijk stukje Kopenhagen doet tegenwoordig dienst als sociaal experiment.

dag
04

Over de Oresundbrug naar Malmö

Vanuit Kopenhagen maken we een dagtrip naar Malmö in Zweden. Met de trein rijden we over de Oresundbrug ,bekend van de serie “The Bridge”. 40 minuten later staan we al in Malmö. We wandelen rond tussen de gekleurde vakwerkhuisjes in Gamla Väster en Lilla Torg. Dat Malmö een multiculturele stad is ervaren we in de wijk Möllvangen. De liefhebbers kunnen het Malmöhus of Form Design Center bezoeken. Of rust je liever even uit in het gezellige Folkets park? ’s Avonds keren we terug naar Kopenhagen.

dag
05

Kunsttempel aan de Sont

Zowel de ligging van het Louisianamuseum als de indrukwekkende collectie maken het de moeite waard om te sporen naar het noorden.  Kunstmuseum Louisiana is één van de belangrijkste ter wereld! Je vindt er zowel werken van de Cobragroep als van de Amerikaanse popartkunstenaars  Warhol of Lichtenstein. Zelfs Picasso is er vertegenwoordigd.   In de namiddag verpozen we zoals echte Denen tijdens een uitstapje naar Klampenborg. Een wandeling door de Dyrehaven, zwemmen in de Sont of een bezoekje aan Bakken, de volkse en oudere variant van Tivoli.

dag
06

volop sfeer in Tivoli

Je krijgt de kans om Kopenhagen op eigen houtje te ontdekken. Keuze te over: kuieren langs de winkelpromenade Stroget, struinen langs de oude rommelmarkt, een bezoek aan het Nationalmuseet ...  Je kan van de gelegenheid gebruikmaken om een leuk souvenir te kopen voor het thuisfront. 

In de late namiddag gaan we naar Tivoli, het meest bezochte pretpark van het land. De prachtige tuinen zijn ’s avonds gezellig verlicht met duizenden lampjes. Met een beetje geluk krijgen we er gratis livemuziek bovenop!

dag
07

een laatste dag aan openbaringen

De laatste dag in Kopenhagen en er zijn nog massa’s dingen te zien en doen. In de voormiddag kan je op schattenjacht gaan naar het  Rosenborgslot. Vooral de kroonjuwelen zijn het bezichtigen waard en in het reusachtige park is het aangenaam vertoeven.

Wie het aandurft om de uitwendige trap van de hoge toren van  de Vor Frelsers Kirke te beklimmen wordt beloond met een fenomenaal uitzicht over de stad. Daarna is er nog tijd om je favoriete museum te bezoeken of dat ultieme souvenir te shoppen.

dag
08

terug naar af

Vandaag is het spijtig genoeg tijd om terug naar huis te keren met de minibus. We vertrekken vroeg in de ochtend, met een rugzak boordevol mooie herinneringen, om tegen de avond in België aan te komen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (appartement,hostel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • trein naar Malmö en terug
 • huur fiets (1 d)
 • boottocht
 • toegang Tivoli en kunstmuseum Louisiane
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 330
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden