Cultuurstad Boedapest verrast op elke straathoek. Via de vele interessante musea, verkwikkende heilbaden, boeiende theaters, indrukwekkende kerken, gezellige koffiehuizen, leuke bars en rustgevende parken leren we de hoofdstad van Hongarije kennen. Verken het betoverende Boedapest op een 7-daagse citytrip. Snuif de sfeer op in de koffiehuizen en bewonder de architectuur van deze cultuurstad. Op de terugweg brengen we ook een bezoek aan Wenen.

 

Grondige kennismaking

We reizen terug in de tijd en ontdekken de geschiedenis van Boeda en Pest. In de heuvels van Boeda strekken we de benen. 

Boeda en Pest

Zijn het de vele bezienswaardigheden, de gezellige cafés en koffiehuizen, de levendige winkelstraten of de Donau die Boeda en Pest van elkaar scheidt die de stad zijn unieke sfeer geven? Eén ding is zeker: Boedapest betovert iedereen! Beleef zelf hoe onweerstaanbaar aantrekkelijk en charmant deze stad is.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

op naar Boedapest!

Na aankomst in Boedapest nemen we onze intrek in onze gezellige appartementen en verkennen we de omgeving.

dag
02
03

in Boeda

In het stadsgedeelte Boeda kuieren we langs mooie, oude huizen, waarvan vele uitkijken op de Donau. De Varhegy en de Gellérthegy zijn de klim waard. De burcht, de burchtgrotten, het vissersbastion, de Matthiaskerk, het koninklijk paleis, de Elizabethbrug en de citadel … bezienswaardigheden in overvloed!

dag
04

architectonische parels

In de voormiddag bezoeken we de overdekte markt met de schitterende metaalstructuur, ontworpen door Gustave Eiffel. Na de lunch verkennen we een ander gedeelte van Boedapest. Van Station-West wandelen we via het parlement (bezoek optioneel), de nationale trots van de Hongaren, naar de Andrassystraat, een bouwkundig staaltje van vernuft. Via het Heldenplein eindigen we in het prachtige stadspark.

’s Avonds proeven we van de Hongaarse keuken. Samen kiezen we een restaurantje uit het overvloedige aanbod.

dag
05

cultuur en ontspanning

Deze voormiddag bezoeken we een museum. Het Etnografisch Museum, het Lizt-museum of het Museum voor Toegepaste Kunst? Of liever nog een ander museum? De opties liggen voor het rapen.

In de namiddag volgen we de promenade aan de Donau. Daarna is het tijd voor ontspanning op het eiland Margareta, zowat het mooiste park van het land. Hier zijn geen auto’s toegelaten.

Wat dacht je van een verkwikkende sessie in een thermaalbad? Ongetwijfeld een aanlokkelijk plan na het vele wandelen van de voorbije dagen.

dag
06

op de fiets

Nadat we de historische bezienswaardigheden verkend hebben, is het tijd om buiten de gebaande paden te treden en op zoek  te gaan naar wat Boedapest de unieke en bruisende stad maakt die het vandaag is. We springen op de fiets en verkennen de verborgen plekjes van Boedapest. We eindigen onze begeleide fietstocht op een terrasje aan de Donau en proberen er ‘langos’, het Hongaarse streetfood uit...

In de namiddag sporen we terug richting Wenen.

dag
07
08

de kameraden verzameld

Na een blitzbezoek in Wenen nemen we het vliegtuig terug richting België. Tegen de vroege middag arriveren we in Brussel. Dan kunnen we ons afscheid helaas niet langer uitstellen, maar de leuke herinneringen en anekdotes blijven voor eeuwig!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Wenen - Boedapest
 • vlucht Brussel-Boedapest, Wenen-Brussel
 • alle overnachtingen (appartement,hostel)
 • pas openbaar vervoer (5 dagen)
 • gegidste fietstour
 • toegang thermaal bad
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • KrisKras-begeleiding
 • Join for Water-bijdrage
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 240
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, fietstocht (23 km) 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden