Wie de grootste stad van Europa stap voor stap verkent, ontdekt al gauw een mozaïek van wijken die als kosmopolitische puzzelstukjes in elkaar klikken. Het ene stadsdeel is eerder rommelig te noemen, een ander majestueus of eigenzinnig, maar ze zijn allemaal op en top Londen.

Nieuwsgierig geworden? Tijdens deze zesdaagse citytrip verkennen we grondig deze wereldstad.

Notting Hill is een trendy wijk bij uitstek met indrukwekkende huizen met bijhorende privétuintjes, met sympathieke restaurantjes of originele boetiekjes. In Covent Garden is de voetganger koning. Little Venice, het kanaal met de pittoreske smalle woonboten, is een oase van rust in het jachtige Londen. Dat Greenwich meer te bieden heeft dan het punt waar oost en west samenkomen, zal je ongetwijfeld zelf vaststellen. Voor het toppunt van elegantie trekken we dan weer naar Mayfair. Enkele van de mooiste huizen van Londen staan er harmonieus zij aan zij rond pleintjes. 

Hier en daar wippen we een museum binnen, maar we overdrijven niet. Daarnaast proberen we ook de sfeer op te snuiven van het nachtleven en – naargelang het aanbod van het moment en de inspiratie van de groep – een optreden, voetbalmatch of musical, … mee te pikken.

We doorkruisen de stad vooral te voet en met de metro. Overnachten doen we in een hostel.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Hello London!

We nemen de Eurostar naar het St-Pancras station in Londen. Na het inchecken in ons hippe hostel gaan we naar Chelsea, Knightbridge en Kensington. Deze chique wijken ademen exclusiviteit en rijkdom uit. 

Daarna kunnen we een museum gaan bezoeken, zeker de moeite waard; Science Museum, Natural History Museum of het Victoria & Albert Museum. Aan jou de keuze!

’s Avonds passeren we het bekende plein Piccadilly Circus voordat we met z’n allen gezellig gaan eten om onze eerste geslaagde dag af te sluiten.

dag
02

Statige gebouwen

Eerst wandelen we via Westminster Bridge en de Houses of Parliament naar Parliament Square. Via St James’ Park en St James Palace komen we bij Buckingham Palace waar we de Changing of the guards bekijken.

’s Avonds installeren we ons in een typische Britse pub.

dag
03

de klassiekers, en minder klassiek

Vandaag kiezen we voor de klassieke bezienswaardigheden van Londen. We verkennen de binnenstad, bezoeken de National Gallery, St. Paul’s Cathedral, volgen een gegidste tour,… Ook een wandeling in Covent Garden staat op het programma. 

Wie het aandurft stapt ’s avonds mee in de London Eye om de stad vanuit een heel ander perspectief te bewonderen. 

dag
04

vrije voormiddag en Soho

Ondertussen hebben we al heel wat van Londen gezien en beleefd. Daarom hebben we een vrije voormiddag gepland. Iedereen kiest wat hij of zij wil doen: uitslapen, The British museum, de originele Madame Tussauds, shoppen in Harrod’s, een bepaalde buurt nog beter leren kennen. In de namiddag ontdekken we de bruisende straten van Soho. 

dag
05

langs de Theems

Elke zaterdag wordt er de bekende rommelmarkt in Portobello Road gehouden. Nadien wandelen we door Holland Park, een van de best onderhouden parken van Londen.

We ontdekken ook de buurt van Notting Hill. In sommige straten zie je een opeenvolging van luxueuze panden uit het begin van de 20ste eeuw. Ook voor sympathieke restaurantjes en originele boetieks is dit de aangewezen buurt. 

In de namiddag nemen we de light metro naar Greenwich. Na een uitgestippelde wandeling in dit legendarische stadsdeel keren we met het openbaar vervoer een stukje terug. We vervolgen onze weg te voet langs de Theems, richting Dockland, en stoppen bij het Tate Modern museum. Het gebouw op zich is al de moeite waard: de collectie is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale waaraan twee glazen verdiepingen zijn toegevoegd. Spectaculair! De grote meesters zoals Dali, Picasso en Matisse zijn er vertegenwoordigd. Daarna gaan we via Tower Bridge en de Tower of London naar St. Katherine’s Dock.

dag
06

Regency London

Op zondag is het de beurt aan 'Regency Londen': Little Venice en Camden, met zijn wereldbekende markt waar massa’s kijk- en kooplustigen op afkomen. Daarna kunnen we een heerlijke wandeling maken in Hampstead, een charmant dorp op een heuveltop, of we brengen een bezoek aan The British Library of The Tower of Londen. En voor we het weten is het alweer tijd om de Eurostar op te stappen! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Eurostar Brussel Zuid-Londen (h/t)
 • alle overnachtingen in een hostel
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen

Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden