Madeira is de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers: ruige bergkammen, hoge kliffen, exotische bloemen en spectaculaire wandelwegen. Met zelfs aangename temperaturen in oktober en november, is Madeira dé ideale bestemming voor een 9-daagse najaarsreis! Voor de herfstvakantie hebben we de trip in een nieuw jasje gestoken. We logeren 6 dagen in een centraal gelegen landhuis, gezelligheid en comfort verzekerd. We beschikken ook over twee huurwagens om ons vlot naar de activiteiten te kunnen verplaatsen.

Te voet kom je overal

Deze reis is uiterst geschikt voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het uitgebreide netwerk van bergpaden langs levadas of irrigatiekanalen, bananenplantages en grillige rotsformaties voert ons door het hart van het eiland. Langs de kust en door de bergen, geven we het beste van onszelf. 

Heerlijk zuiders genieten

We kuieren rond in charmante vissersdorpjes en in de voormalige hoofdstad Machico. Uiteraard zeggen we niet nee tegen een glas maderawijn op een zonnig terrasje. En heb je al eens kastanjesoep geproefd?

Fun en avontuur

De duur van de wandeltochten varieert tussen drie en zes uur. Ze hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad. We wagen ons ook aan een flinke portie avontuur. Op het programma: coasteering en canyoning. Fun, actie en adrenaline verzekerd!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Benen strekken

Na onze aankomst op de luchthaven van Madeira verliezen we geen tijd en reizen we onmiddellijk door naar Santo António da Serra, onze centraal gelegen uitvalsbasis voor de komende zes dagen. 

dag
02

Langs de baai

Madeira wordt niet voor niets een wandelparadijs genoemd, dus dat gaan we ook doen. We wandelen in São Lourenço, de meest oostelijke landtong van het eiland. Deze prachtige uithoek kent een heel aparte flora en geologie. Basaltpieken, gangen gevormd door magma, zandsteen met verrassende texturen. De zee die wild inbeukt op de rotsen fascineert nog het meest. We leggen in drie uur ongeveer zeven kilometer af, rond de baai van Abra, waar de dieppaarse ‘zeepaardrotsen’ de show stelen. ‘s Avonds gaan we op zoek naar een heerlijk restaurantje in het schilderachtige vissersdorp Machico. 

dag
03
04

Actie en avontuur

We maken er een avontuurlijke tweedaagse van. We verkennen de ruige kustlijn van zeer dichtbij met een initiatie ‘coasteering’. We banen ons een weg door en langs het water onder leiding van een ervaren gids. ’s Avonds maken we het gezellig in Santana, waar het heerlijk toeven is in leuk gezelschap aan een rijk gevulde tafel. 

Madeira is ook de plaats bij uitstek voor een eerste canyoning experience. We maken ons op voor een nieuwe avontuurlijke prikkel langs landschappen waar je alleen nog maar van gedroomd hebt. 

dag
05

Kleurrijk Santana

Vandaag houden we het wat rustiger. We bezoeken het kleurrijke Santana en ploffen neer op een aangenaam terras. De reisbegeleider biedt verschillende opties aan voor het dagprogramma. Gaan we op zoek naar een lokaal wijnhuis, doen we nog een extra wandeling of maken we er een kookavond van, met vers gekochte ingrediënten van een lokale markt? Recupereren van de sportieve dagen en culinair genieten staat centraal. 

dag
06

Beklimming van de Pico Ruivo, het hoogste punt op Madeira

Vandaag maken we ons op voor dé koninginnenwandeling van Madeira. 

We rijden naar Pico do Arieiro, het startpunt van een 5 uur durende wandeling met als figuurlijk én letterlijk hoogtepunt, de Pico do Ruivo, op 1862m hoog . Onderweg worden we getrakteerd op indrukwekkende landschappen, steile afgronden en prachtige panorama’s. ’s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd en een welverdiende rust. 

dag
07

Spectaculaire vergezichten

We sturen onze huurwagens vandaag naar Quiemadas. Na al het klimwerk van de voorbije dagen gaat het vandaag een paar keer steil bergaf. We dalen ongeveer 550 meter. Tijdens het eerste deel is de schaduwrijke, kronkelende levada do Calderão Vedre onze metgezel, maar daarna switchen we naar het zonnige hoogland boven São Jorge. Van hieruit kunnen we mijlenver zien, tot aan Santana! Het einde komt in zicht, maar er staan nog twee dagen genieten op programma in de prachtige hoofdstad: Funchal. 

dag
08

Smaakvol Funchal

Als afsluiter snuiven we uitvoerig de sfeer van Funchal op. De geuren en kleuren op de overdekte markt Mercado dos Lavradores doen ons watertanden. We bezoeken een bekende wijnmakerij waar we ondergedompeld worden in het rijpingsproces van de lokale Madeirawijnen. We sluiten het bezoek af met een wine tasting.  

Als de avond valt, zoeken we de authentieke gezelligheid op in de Zona Velha of Oude Stad. We strijken er neer in een typisch restaurantje, waar we proeven van de overbekende Madeirawijn in combinatie met heerlijke lokale specialiteiten. 

dag
09

Kom jij ook nog eens terug?

Mooie liedjes duren niet lang, helaas. We nemen nog wat laatste foto’s voor ons vakantiealbum en vertrekken dan naar de luchthaven. Vaarwel, Madeira. Of beter nog: tot de volgende keer!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Funchal (heen en terug)
 • alle overnachtingen (landhuis, hostel)
 • alle luchthaventaksen
 • rondleiding wijnlodge en wine tasting
 • coasteering
 • canyoning
 • alle transport ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Middelzware wandelingen van 3 tot 6 uur met dagrugzak, coasteering, canyoning

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 28 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Stevige, ingelopen wandelschoenen zijn verplicht, net als een avontuurlijke ingesteldheid. 

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden