Mallorca staat bekend om zijn strandtoerisme aan de oost- en zuidkust, maar dit Balearen-eiland heeft meer te bieden. Oké, er zijn schitterende zandstranden in overvloed, maar de woeste Serra de Tramuntana in het noordwesten contrasteert fel met de zacht glooiende heuvels in het oosten. Tussen de zee en de 1400 meter hoge pieken ligt slechts 20 km. Deze wandelreis laat je – letterlijk en figuurlijk – kennismaken met de andere kant van Mallorca.

We overmeesteren de tweede hoogste berg van het eiland, langs rotsachtige stroombeddingen en door diepe kloven. De onvergetelijke uitzichten en de overwonnen uitdagingen doen alle inspanningen vergeten!

Er is voldoende ruimte voor ontspanning. Mallorca blijft nu eenmaal een prachtig zonovergoten eiland, met mooie stranden. Zwempartijen in de kobaltblauwe zee, zalig genieten op een terrasje en rustig ronddolen in de kleine, steile straatjes van Palma. In Sóller zijn nog vele geheimen uit de Moors-Spaanse geschiedenis binnen de stadswallen bewaard gebleven. En ’s avonds genieten we uiteraard op z’n Spaans van een glaasje vino en heerlijke tapas.

In Palma en Sóller slapen we in kleine pensions en in Lluc krijgen we onderdak in een heus klooster.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

op een paar uurtjes van de zon

We spreken af in Zaventem voor onze vlucht naar Palma de Mallorca.  In Palma de Mallorca kan iedereen zijn gading vinden. Je kan er lange strandwandelingen maken, musea bezoeken, … Het is een kloppend cultuurhart vol klank, kleur en muziek. We ontdekken een stad waar de glorie van het verleden en de glamour van het heden elkaar omhelzen. 

dag
02

sporen tussen de bergen

We nemen één van de twee treinroutes van het eiland nl. de panoramische Palma-Sóller route die zich slingert door olijfgaarden en het prachtige gebergte. Sóller is een ideale uitvalsbasis om de omliggende bergen, de Serra de Tramuntana, te verkennen. 

Vandaag maken we een mooie instapwandeling langs de noordkust. We bezoeken het charmante dorpje Fornalutx met zijn steile stenen straatjes en eeuwenoude huizen. 

dag
03

zuivere berglucht

Met het krieken van de dag nemen we de bus naar Valldemossa. We beklimmen de Puig Teix en op de top, 1062 meter hoog, genieten we van een onvergetelijk uitzicht. De wereld ligt aan je voeten! 

We dalen af via het mooie Cairatsdal, langs de resten van een casa de neu of sneeuwput. Zo komen we terug in Valldemossa. Dit charmante bergdorpje is van Arabische origine en Frédéric Chopin was een van de bekendste inwoners.

’s Avonds keren we terug naar Sóller.

dag
04

als nonnen en paters

Uitslapen zit er vandaag niet in. ’s Morgens vroeg vertrekken we met de bus naar Lluc. Daar staat een prachtig kloostercomplex, waar we de volgende 2 dagen verblijven. Van hieruit verkennen we de omliggende heuvels. Romantische zielen kunnen nog een avondwandeling maken.

dag
05

zonder verrekijker

Rond Lluc hebben we de keuze uit verschillende  wandelingen. Ofwel slapen we uit en kiezen we voor een eenvoudige wandeling. Ofwel beklimmen we de tweede hoogste berg van het eiland, de Puig De Massanella, 1352 meter hoog. Van op de top heb je een uitzicht over vrijwel het hele eiland. Op heldere dagen zie je zelfs Menorca en Cabrera.

dag
06
07

Uitblazen in Pollenca

We verplaatsen we ons naar Pollença. Deze kleine stad heeft een rijke geschiedenis en is een toevluchtsoord voor kunstenaars. Ideaal om uit te blazen, of net in actie te schieten: fietsen, zeilen, snorkelen, … veel kan maar niets moet!

dag
08

de tijd vliegt

Nog even rond kuieren in Palma en daarna keren we terug naar Brussel. Met mooie reisherinneringen in onze bagage …

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Palma (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (pension, klooster)
 • toegang Puig de Massanella
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden (uitgezonderd ontbijt in klooster)
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

wandelvakantie, 4 tot 7 u. stappen per dag

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden